Srpski atletski savez nastavio takmičenja: Atletičari Vojvodine dominirali u Mitrovici

Za vikend su održana prva takmičenja iz kalendara atletskog saveza

  • 0
Serbian open indoor meeting Beograd Foto: Nikola Tomić

U subotu su u Sremskoj Mitrovici, na ekipnom prvenstvu Srbije u konkurenciji mlađih juniora najbolji bili atletičari iz atletskog kluba "Vojvodina" sa 6.122 boda, drugi su bili atletičari BAK-a sa 5.603 boda i treći atletičari Crvene zvezde sa 5.492 boda.

U istoj starosnoj dobi, atletičarke "Vojvodine" su potvrdile dominaciju svog kluba sa 7.183 boda, druge su bile njhove vršnjakinje iz zemunske "Mladosti" sa 6.841 bodom, dok su treće bile takmičarke "Zvezde" sa 6.815 bodova.

Dan kasnije je održano prvenstvo za mlađe pionire i pionirke, koje kišovito vreme nije sprečilo da se bore za medalje.

Atletska dvorana na Banjici maksimalno je doprinela razvoju sprinta u Srbiji gde naši atletičari mogu da treniraju u zimskom periodu bez pauze, pa je kod dečaka bilo pet grupa na 60 metara i četiri grupe na 200 metara, dok je kod devojčica trčalo čak 12 grupa na 60 metara i deset na 200.

Sledećeg vikenda očekuju nas ekipna prvenstva Srbije za mlađe pionire i pionirke i starije juniore, odnosno juniorke uz državno prvenstvo na 10.000 metara na stazi u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji.

Video: Španovićka izvela prvi skok nakon karantina, pa ponosno razvukla osmeh

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA