Svetsko dvoransko atletsko prvenstvo u Nanđingu odloženo za 2023.

Problemi sa organizacijom takmičenja u Kini zbog pandemije korona virusa

  • 0
Beogradska Arena EP 2017 Foto: MN Press

Svetsko dvoransko atletsko prvenstvo, koje je trebalo da se održi u kineskom Nanđingu od 13. do 15. marta 2021, odloženo je za 2023. godinu, saopštila je Svetska atletska federacija (IAAF).

Prvobitno je ovo prvenstvo planirano za mart 2020. ali je zbog pojave korona virusa pomereno za godinu dana, a sada i novo odlaganje za 2023.

- S obzirom na trenutnu globalnu situaciju i neizvesnost u pogledu stanja pandemije Covid-19 doneta je odluka da se Svetsko prvenstvo u dvorani koje je trebalo da se održi u martu 2021. godine, pomeri na mart 2023. godine.

- Zbog bezbednosti naših sportista i tehničkih službenika, moramo uzeti u obzir rizike dovođenja velike grupe ljudi da prisustvuje događaju u situaciji pandemije i u potpunosti poštovati i sprovoditi politiku prevencije pandemije zemlje domaćina - navodi se u saopštenju.

Atletika Doha Foto: Tanjug/AP

Kako se ističe, atletska sezona u dvorani traje samo do kraja marta, tako da nije moguće produžiti događaj za neki datum kasnije.

- Želimo da Nanđing bude domaćin Svetskog prvenstva u dvorani s obzirom na opsežno planiranje i pripreme koje su uložili u ovaj događaj, pa smo se složili da će prirediti događaj godinu dana posle Svetskog prvenstva u dvorani u Beogradu 2022. godine -  poručuju iz IAAF.

Uprkos ovom odlaganju, atletičari će i dalje imati značajne mogućnosti za takmičenje na raspolaganju početkom 2021. godine kroz Svetsku turneju u dvorani, koja obuhvata 26 mitinga iz 12 zemalja Evrope i Severne Amerike.

Svetska turneja u dvorani trajeće od kraja januara do kraja februara 2021. godine i organizovana je u tri različita nivoa takmičenja - zlatnom, srebrnom i bronzanom.

Video: Za ovu devojku trčanje je na prvom mestu, iako je smatraju najseksi sportistkinjom sveta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA