Atletski trener bio na respiratoru i svi ga prežalili, a on se izvukao i dočekao penziju!

Novica Pantelić se oporavio na svoj 65. rođendan

  • 1

Kada je broj zaraženih korona virusom u Srbiji bio na vrhuncu zarazio se i čuveni atletski trener Novica Pantelić, prenosi Atlex.

On je već više od mesec dana u bolnici gde ovog ponedeljka proslavlja svoj 65. rođendan, ali i novi život s obzirom da je uspeo da se izbori sa veoma teškim zdravstvenim stanjem.

Višedecenijski trener OAK Beograda vodi i dalje borbu sa korona virusom, ali ono najgore je iza njega. Uspeo je da prevaziđe disanje uz pomoć respiratora i da na svoj 65. rođendan ponovo prodiše sopstvenim plućima.

Hospitalizacija van Beograda

Novopečeni penzioner (odlazak u penziju u Srbiji za muškarce je sa 65 godina) uspešno se oporavlja, ali situacija nije bila ni malo bezazlena početkom decembra kada mu se stanje naglo bilo pogoršalo i kada je hitno morao biti prebačen na mehaničko disanje.

Problemi su počeli krajem novembra kada je nekoliko dana imao veoma visoku temperaturu. Kada je nakon nekoliko dna otišao u bolnicu bio je dan kada je stanje u prestonici bilo pred kolapsom, ali na sreću svih bolesnih tog 25. novembra otvorene su nove kovid bolnice tako da Pantelića nije bilo neophodno hospitalizovati van Beograda.

U poslednjih nekoliko godina Pantelić je imao dva infarkata, izliv krvi i iz svih tih teških situacija je izlazio kao pobednik pa je tako i ovu, najtežu do sad, uspeo da savlada.

On je trenirao reprezentatvce Mariju Stamboli i Damira Klepića koji se takmiče na 800-metra, a nekada je trenirao i vrhunake sprintere poput Eldina Avdulahija, Aleksandra Veličkovića, Marka Stanačića, Fillipa Ištvanovića...

Novica Pantelić Foto: Atlex.rs

– Prebačen sam sa Plastične hirurgije iz Zvečanske u Ortopediju na Banjici. Sve su to bolnice stavljene u kovid sistem lečenja. Nisam imao telefon uz sebe na intenzivnoj nezi. Vidim veliki broj propuštenih poziva i poruka.

- Želim svima da im poručim preko ”Žurnala” da sam dobro i da im se zahvaljujem na brizi. Sada sam na kiseoniku, ali ne više na respiratoru. Uskor ću opet na stadion – ispričao je Novica Pantelić pre koji dan u razgovoru za Sportski Žurnal.

Vratio mu se i duh, pa je tako počeo da piše i pesme, a jednu je posvetio svojoj doktorici Milici Dragičević-Antonić. Novica ne ističe samo nju već i sestre Ivanu Jenču i Jasnu Maksimović, ali i sve doktore koji kako sam kaže su neverovatno požrtvovani za svakog pacijenta.

Lečila ga čukununuka nesuđenog atletskog olimpijca

Dok je ležao na Plastičnoj hirurgiji Pantelića je lečila doktorka Biljana Ćertić. Ono što je zanimljivo za nju jeste da ima sportske, odnosno atletske gene, jer je njen čukundeda bio maratonac koji je pre više od sto godina trebao da učestvuje na Olimpijskim igrama.

– Lečila me je doktorka Biljana Ćertić, čukununuka Živka Nastića – Babe. On je 1912. trebao da ide na Olimpijske igre u Stokholm i da trči maraton. Nažalost nisu ga pustili uprkos sjajnim rezultatima, a razlog tome je što je trčao u gunju i opancima. On očigledno i dalje pažljivo prati atletiku – zaključio je Pantelić.

Video: Za ovu devojku trčanje je na prvom mestu, iako je smatraju najseksi sportistkinjom sveta

Telegraf.rs/Atlex/Zurnal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA