Ćerka naših poznatih atletičara hoće da zablista: "Bili su mi insipiracija, vreme je da stvorim ime"

Angelina Topić će se sutra takmičiti u finalu skoka uvis u Najrobiju od 14.25 časova

  • 0
Balkanijada Smederevo, Atletika Foto: Nikola Tomić

Na Svetskom prvenstvu za atletičare do 20 godina starosti u Najrobiju, Srbija može da se pohvali da ima neke nove velike nade. Između ostalih, naša Adriana Vilagoš osvojila je titulu u bacanju koplja, dok je Angelina Topić prava zvezda, što je prepoznala i Svetska atletska federacija koja je sa njom uradila opširan intervju na svojoj Instagram stranici.

Naravno, Angelina je inspirisana uspehom svojih roditelja, Dragutina i Biljane. I jedno i drugo su svojevremeno pravili velike uspehe na atletskoj stazi, a ona sama želi da iskoči i bude ispred njih.

- Stvarno sam zahvalna što sam ovde, osećaj je neverovatan kada vidim da se rad isplaćuje. Roditelji su mi sportisti dosta dugo, tako da sam srećna što nastavljam tamo gde su oni započeli i da stvorim svoj sopstveni imidž. Bili su mi velika inspiracija, ali sada je vreme da ja izađem iz senke. Pokušaću da svoje znanje i talenat pokažem na velikoj sceni, na svoj način - rekla je Angelina.

Ističe da je u mladosti stalno bila na treninzima svojih roditelja, gde se zapravo i rodila ljubav prema atletici.

- Kada sam bila mala, majka i otac su me stalno vodili sa njima na treninge. Stalno sam se motala tu oko opreme za skok u vis i pretvarala se da se takmičim. Počela sam kada sam imala osam godina, a nakon nekoliko godina treninga, kada sam imala 13 godina, mogla sam sebe da nazovem skakačem uvis. Volim da se takmičim i da se dokazujem pred ljudima.

Atletika, Otvoreno prvenstvo Srbije, Kraljevo Foto: Nikola Tomić

U budućnosti bi volela da se takmiči na Olimpijskim igrama uz nadu da bi jednoga dana mogla da donese i neko od odličja našoj zemlji.

- Čak i kada gledam takmičenja na Olimpijskim igrama, skok uvis mi nekako deluje najprijemčljivije. Još je bolje kada se zaista takmičite. Emocije su tu na stazi, sve deluje neverovatno. Hoću da stvorim svoje ime, da budem neko i nešto, da me ljudi prepoznaju kada čuju ime i prezime - da kažu "da, to je naša skakačica uvis". Volela bih da se takmičim na Olimpijskim igrama jednog dana, ako to bude moguće.

Što se ove godine tiče, Angelina je svesna da će ona biti najvažnija na polju sopstvenog unapređenja.

- Velika je godina za mene. Možda donese nešto, a sigurno će doneti iskustvo - zaključila je Topićka.

Ona će se sutra takmičiti u finalu skoka uvis na Svetskom prvenstvu za atletičare do 20 godina starosti od 14.25 časova po našem vremenu, uz nadu da će nas obradovati jednim od mesta na pobedničkom postolju.

Video: Angelina Topić, juniorska šampionka Balkana: Konkurencija nije bila neka, ovo je priprema za svetsko

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA