≫ 

Rekord sezone i zlatna medalja za sjanog Anića na Mediteranskim igrama!

Bravo, Lazare

  • 0
lazar anić

Foto: Oks.org.rs

Naš skakač udalj Lazar Anić osvojio je srebrnu medalju na XIX Mediteranskim igrama u Oranu. On je ovu medalju osvojio uz najbolji lični skok ove sezone u dužini od 7.83m koji je ostvario u poslednjoj seriji takmičenja. Lazar je na ovo takmičenje došao kao jedan od favorita za medalju, imajući u vidu da je od svih prijavljenih učesnika skoka udalj, samo jedan takmičar imao bolji lični rezultat od našeg atletičara, iako je jedan broj učesnika ove sezone ostvarivao bolje dužine od Anića.

Nadmetanje u skoku u dalj bilo je veoma zanimljivo i neizvesno. Smenjivali su se takmičari na prvom mestu, praktično u svakoj seriji skokova. U prvoj seriji, Turčin Er je imao najbolji skok 7.64m, dok je naš Lazar imao drugi najbolji skok sa dužinom od 7.59m.

Anić je u drugoj seriji povećao dužinu i doskočio je do 7.64m, ali to nije bilo dovoljno da zauzme prvo mesto, obzirom da su dva Francuza, Kampanj i Bej imali bolje skokove od njega.

To nije obeshrabrilo našeg Lazara, već je on u trećoj seriji napravio sjajan skok u dužini od 7.80m čime je izbio na prvo mesto u tom trenutku.

U četvrtoj seriji, srpski skakač je prestupio, a Bej iz Francuske je doskočio maltene do granice od 8 metara – on je postigao rezultat 7.99m i izbio je na prvo mesto.

U pretposlednjoj seriji, Lazar Anić je doskočio do 7.68m i ostao je na drugom mestu. Poslednja serija skokova je bila posebno napeta i interesantna. Alžirski takmičar Triki, koji do tog momenta nije pokazao formu za borbu za medalju, doskočio je do identičnih 7.80m koje je postigao naš Lazar Anić u trećoj seriji.

Međutim, naš Lazar Anić u poslednjoj seriji uspeo je da skoči svoj najbolji rezultat ove sezone i doskočio je do 7.83m, što je bio dovoljna dužina za osvajanje srebrne medalje večeras.

Lazar Anić naglasio je da je očekivao svoje skokove preko 8 metara na ovom takmičenju, ali je istakao da je zadovoljan osvojenom medaljom:

- Očekivao sam rezultate preko osam metara, jer sam znao da će za zlato biti dovoljno skočiti preko osam metara i to sam i ciljao. Malo mi je žao što nisam "pogodio" takav skok, ali sam zadovoljan osvojenom srebrnom medaljom - poručio je naš šampion.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA