≫ 

Kvartararo opet najbolji u Heresu, Rosi izgubio drugo mesto krug pre kraja!

Francuz se sada izdvojio kao lider u generalnom plasmanu, drugu trku sezone obeležila silna odustajanja

  • 0
fabio kvartararo Foto: twitter/Moto GP

Fabio "El Diablo" Kvartararo je apsolutni šampion Heresa.

Vozač privatnog tima Jamahe drugi put u nedelju dana trijumfovao je u trci na stazi "Anhel Nieto", ovog puta za VN Andaluzije, drugoj u Moto GP šampionatu u "Kraljevskoj" klasi, od starta i "pol" pozicije je bio superioran i došao do 50. boda i maksimalnog učinka ove sezone.

Velika bitka se vodila daleko iza leđa Francuza, a klupske kolege iz fabričke Jamahe Rosi i Vinjales su bile u fokusu.

Legendarni "Doktor" je dugo bio u vođstvu, iskusno odbijao napade 16 godina mlađeg Španca, delovalo je da će uspeti da održi poziciju broj 2, ali je Vinjales u samom finišu pokazao vrhunsku klasu.

Uspeo je Španac da iskoristi jedno lošije postavljanje Rosija u krivini krug pre kraja, zaobiđe ga i dovrši trku kao drugi, a Italijan kao treći, za potpuni uspeh Jamahe.

Podsetimo da aktuelni šampion Mark Markez nije vozio drugu trku šampionata uprkos silnoj želji da startuje, ipak još juče u kvalifikacijama shvatio je da nije u stanju sa rovitom rukom koju je operisao samo pet dana ranije.

Kao i pre neelju dana, kada je urpavo Markez imao dva izletanja sa staze, i ovog puta je bilo uzbuđenja i brojnih izletanja i odustajanja.

Trku nije završilo čak osmorica takmičara, što zbog izletanja, što zbog kvara na motoru. Banjaja i Morbideli će svakako najviše žaliti za takvim epilogom pošto su obojica ciljali visok plasman, no zbog kvara su morali da odustanu od borbe.

Osim njih, bez plasmanaa su ostali Binder, Petruči. Miler, Espargaro, Lekuona i Oliveira.

Naredna trka vozi se u Brnu 9. avgusta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA