≫ 

Haland sa jahte gledao Ferštapenov trijumf u Monaku i istorijsko prvo mesto za njega

Vozač Red Bul Rejsing Honde iza sebe ostavio Sainca i Norisa

  • 0
Maks Ferštapen Foto: AP/Tanjug

Holandski vozač Maks Ferštapen trijumfovao je u nedelju na Velikoj nagradi Monaka, po prvi put u karijeri na ovoj stazi!

Ferštapenu je ovo drugi trijumf u sezoni i sada je u generalnom poretku pretekao Luisa Hamiltona. Zanimljivo, ovo mu je prvi put da je na čelu "najbržeg karavana." Sada ima 105 bodova, četiri više od Hamiltona koji je na 101 i koji je trku završio na sedmom mestu.

- Taj specijalan osećaj kada pobediš je uvek tu, pogotovo što mi je ovo prvi trijumf u Monaku. Ovde nikada ne znate šta će se dogoditi, a sve je u čivanju guma - rekao je Ferštapen nakon trke.

Iza Ferštapena su ostali Sainc, Noris, Perez, Fetel... dok je vozač Ferarija Šarl Lekler morao da odustane zbog problema sa menjačem, iako je dan ranije osvojio pol-poziciju.

Trijumf Ferštapena sa jahte je gledao i Erling Haland, jedan od najboljih fudbalera sveta, koji je u subotu igrao za Borusiju iz Dortmunda, a zatim avionom krenuo u Kneževinu.

Što se tiče poretka timova, Red Bul Rejsing Honda je prva sa 149 poena, jedan manje ima Mercedes, Meklaren Mercedes je treći sa 80. dok je Ferari četvrti sa 78 bodova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA