≫ 

Javila nam se nova Mis Eura pred finale: Ne voli Engleze, oduševili je srpski navijači

Češka je odnela i jednu pobedu na ovom Evropskom prvenstvu van terena

  • 12
intervju šarka pekova Foto-kolaž: Tanjug/AP, Privatna arhiva, Marko Jovanović

Jedna od najlepših novinarki na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu, Čehinja Šarka Pekova dala je intervju za Telegraf, gde je pričala o Euru, srpskim navijačima, ali i o transferu Srđana Plavšića iz Sparte u Slaviju iz Praga, koji je uzdrmao čitavu zemlju.

Velika takmičenja donose i velik broj prelepih i zgodnih devojaka koje sa tribina bodre svoj tim ili svoju reprezentaciju u ovom slučaju, a dovoljni su samo jedan objektiv i jedan "škljoc" kamere da neka od njih postane apsolutna zvezda.

Utakmice koje je igrala reprezentacija Češke su bile ispraćene s posebnom pažnjom, baš iz razloga jer se na njihovim tribinama uvek nalazila jedna devojka koja je svojom pojavom ostavljala oduševljenje svih prisutnih.

Radi se o sportskoj novinarki iz te zemlje - Šarki Pekovoj.

Uoči finala Eura kontaktirali smo ovu atraktivnu češku novinarku, a ona je odgovorila munjevitom na prvu poruku koja joj je stigla iz Srbije i pristala na intervju u kojem smo pričali o Evropskom prvenstvu, nastupu Češke, očekivanjima pred finale, ali i o tome kako je iznenađena što Srbije nema na Euru, kao i tome da poštuje srpske navijače i fubalere.

  • Mnogi o vama pišu kao najvećem favoritu za Miss nagradu ovogodišnjeg Evropskog prvenstva, pre pet godina ta titula je pripala Marti Barcok, mislite li da možete da joj preotmete titulu ove godine?

- Kao prvo, hvala na ogromnom komplimentu. Međutim, ne želim ništa da ukradem, ako se dopadam ljudima, zahvalna sam na tome, ali ne bih volela da pričaju o meni u tom tonu da budem Miss. Mnogo prelepih žena se uvek nalazi na stadionima, pa je tako isti slučaj bio i ove godine - rekla je skromna Šarka, ubrzo se i razgovor preselio na neke "fudbalskije" teme, jer to je ono o čemu svi pričaju ovih dana.

Češka reprezentacija je napravila sjajan rezultat koji niko pre početka nije očekivao, prošli su grupu, potom su savladali i Holandiju sa 2:0, a njihov "san" je zaustavila Danska u četvrtfinalu, ali i u tom meču su Česi pokazali zube.

Šarka je oduševljeno pričala o njenoj reprezentaciji.

- Primarni cilj je bio da prođemo grupu, tako da je pobeda protiv Holandije bila samo bonus za sve urađeno pre toga, prezadovoljna sam rezultatom. Odigrali su sjajno svaki meč, dok su igrači imali neverovatne partije. Stvarno sam ponosna na sve njih!

Navijaću za Italiju u finalu, osećam da neko želi da Englezi osvoje svoj prvi Euro

Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija Italija - Austrija Fudbalska reprezentacija Italije; Foto: Tanjug/AP

Šarka nam je otkrila da će u finalu iz sveg srca navijati za Italiju, pritom je dala i koncizno objašnjenje za tu njenu odluku gde je prozvala Engleze.

- Volim strast koju Italijani pokazuju tokom pevanja nacionalne himne. Pritom, osećam kao da neko želi da Engleska osvoji njihov prvi Euro u istoriji. Oni su igrali sve svoje utakmice kod kuće, nisu putovali nigde, osim za utakmicu protiv Ukrajine kada su putovali u Rim. Takođe, penal koji su dobili u polufinalu je besmislen, nije uopšte trebalo da bude sviran. Ali eto, to su razlozi zašto bodrim Italiju u finalu.

Iznenađena sam što Srbija nije igrala na Euru

Fudbal Srbija Škotska Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Reprezentacija Češke se nalazila u grupi D sa reprezentacijama Engleske, Hrvatske i Škotske. U ovoj grupi, Česi su uspeli da završe na trećem mestu sa četiri boda, što je bilo i više nego dovoljno za prolaz. Interesantno je da je ova grupa bila predviđena i Srbiji, koja je u baražnoj utakmici poražena od Škotske.

Šarka nam je otkrila i da poznaje nekoliko srpskih fudbalera, kao i da je iznenađena što naš nacionalni tim nije uspeo da trasira svoj put do grupne fazne Evropskog šampionata.

- Znam za Tadića, on igra za Ajaks. Mnogo volim da se kladim da će upravo on postići gol na utakmici, znam da odlično izvodi penale, tako da kada je penal on ne greši. Pored njega, znam Mitrovića iz Fulama, ali mnogo bolje poznajem fudbalere koji igraju u Češkoj, Vukadina Vukadinovića i Srđana Plavšića - izjavila je Šarka, a potom se okrenula i činjenici da je Srbija propustila još jedno veliko takmičenje.

- Iznenađena sam što Srbija nije uspela da se plasira na Euro, vaša reprezentacija ima dobre fudbalere poput već navedenih Tadića, pa čak i Plavšića, koji je bio jedan od najboljih igrača naše lige. Pored toga, srpski klubovi često igraju u Evropi poslednjih godina, tako da je ovo ogromno iznenađenje za mene.

Plavšić je napravio dobar potez, ali mu zameram jednu stvar

Srđan Plavšić Foto: MN Press

Upravo Srđano Plavšić je izazvao posebnu buru u češkom fudbalu letos kada je dres Sparte iz Praga zamenio dresom najvećeg rivala - Slavije, što je izazvalo gnev navijača, ali Šarka smatra da je njegov potez bio pun pogodak, ali mu zamera samo jednu stvar.

  • Kakvo je vaše mišljenje o ovom transferu, da li je Plavšić napravio dobru odluku?

- Mislim da je transfer dobar za Plavšića jer će sada dobiti priliku da zaigra u najboljem klubu u zemlji. Sparta ga nije želela više, tako da je jedino razumljivo rešenje bilo da potpiše ugovor negde drugde. Razlog zašto je odabrao baš Slaviju je jednostavan - trener Slavije Jidrih Trpisovski ga je želeo u svojim redovima, a kao što sam već rekla, Slavija je trenutno najbolji klub u ligi. U novom klubu će imati priliku da igra Ligu šampiona ili bar da prođe grupe u Ligi Evrope, a takođe ni plata nije nimalo naivna u njegovom novom klubu.

- Jedina stvar koju mu lično zameram je njegova objava na Instagramu kada je rekao da ne pregovara sa Slavijom. Ne znam zašto je to uradio, ali verujem da je bio nateran od strane čelnika Sparte jer se tih dana igrao derbi između ova dva kluba, pa su morali nekako da smire navijače, ipak je Plavšić bio njihov najbolji igrač. Međutim, razumem i bes navijača Sparte kada ih je on sve prevario i ipak potpisao za slaviju. Kako god, derbi Praga će sada biti mnogo, mnogo interesantniji!

Prethodnih godina je prečest slučaj bio da srpski klubovi baš u Evropi igraju protiv nekog tima iz Češke, tako da su Zvezda i Spartak igrali protiv Sparte, dok je pre 11 godina mnogima u sećanju ostao i duel između praške Slavije i Crvene zvezde.

  • Kakav utisak su na vas ostavili srpski navijači u mečevima protiv čeških klubova?

- Uvek gledam sve utakmice čeških klubova u Evropi, tako da sam pratila i duele protiv srpskih. A što se tiče navijača iz Srbije, oni su jako bučni, doslovno su preglasni i prema fudbalu gaje ogromnu strast, što mi se dopada.

Iako gaji ogromne simpatije prema srpskim navijačima, Šarka je priznala da nikad nije bila u Srbiji, ali da ipak zna za jedan od najvećih evropskih derbija u svetu fudbala.

- Nikad nisam dolazila u Srbiju, još nisam imala priliku za to, ali sam čula mnogo toga o derbiju između Zvezde i Partizana, znam da je atmosfera na toj utakmici totalno luda i neverovatna. Navijači koriste mnogo pirotehnike, ali meni to ne smeta, volim to. No pyro, no party - istakla je Šarka za Telegraf.

Ukoliko neko sumnja u izbor za Miss Eura, u galeriji ispod se možete uveriti zašto je Šarka jedna od najvećih favorita, a ujedno i jedna od najzgodnijih žena na ovom Evropskom prvenstvu.

Video: Mađarica, Čehinja, Hrvatica i Ruskinja grme, a Slovakinja baca na kolena: Najlepše novinarke na EURO

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA