Crnogorski Amerikanac izdominirao protiv Nemačke pa poručio: "Zauvek sam zahvalan Pekoviću"

Svestan je Peri kakva mu je čast ukazana, opravdao je poverenje na terenu, ali je i van njega pokazao da je potpuno zaslužio mesto stranca u reprezentaciji

  • 3
Kendrik Peri Foto: FIBA

Košarkaška reprezentacija Crne Gore eliminisana je sa Evrobasketa u osmini finala, pošto je bolja od njih bila reprezentacija Nemačke rezultatom 85:79, a najbolji košarkaš crnogorske selekcije u tom meču bio je Kendrik Peri.

Amerikanac koji je prethodnu sezonu proveo u Budućnosti označen je kao neko ko bi mogao da pomogne selekciji na poziciji plejmejkera, što se ispostavilo kao dobro rešenje.

Odigrao je Peri odličan meč protiv Nemačke, ubacio 23 poena, vratio "svoju" reprezentaciju u meč i pokazao koliko je njegov dolazak u nacionalni tim Crne Gore značio.

Ali, zna i on koliko mu je značilo da se predstavi širokom evropskom auditorijumu, te da predstavlja jednu selekciju na Evrobasketu. Zato je zahvalan celom KS Crne Gore, na čelu sa Nikolom Pekovićem.

- Pre svega hteo bih da se zavalim FIBA i Eurobasketu na prilici da igramo neverovatan turnir. Ovo je moj prvi put i bilo je izvanredno iskustvo. Verovatno nikada nisam ni sanjao da ću biti deo nečeg ovakvog. Zahvalan sam zbog svega što se desilo i čast mi je bila da predstavljam Crnu Goru. Hvala svim saigračima, trenerima, federaciji, ja sam zauvek... Ovako nešto se doživi jednom u životu. Zauvek sam zahvalan Nikoli Pekoviću i federaciji što su se odlučili da meni daju šansu da budem deo ovog tima - rekao je Peri.

Video: Crnogorci ogorčeni suđenjem posle poraza od Nemačke: Nivo je katastrofalan, a FIBA je baš briga

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA