Poceko psovao na konferenciji: "Mogu sutra da prestanem da se bavim ovim poslom, mnogo volim svoje igrače"

Selektor Italije u svom stilu prokomentarisao meč sa Francuzima

  • 0
Đanmarko Poceko Foto: Fiba.basketball

Još jednom je selekcija Francuske napravila čudo. Ovoga puta protiv Italijana i to nakon što je Simone Fontekio promašio dva slobodna bacanja, koja bi Azurima verovatno obezbedila pobedu. Ovako je meč otišao u produžetak, a epilog je bila pobeda Galskih petlova.

Logično, selektor Italijana, Đanmarko Poceko bio je vrlo emotivan na konferenciji za medije, istakavši da je vrlo ponosan na svoje pulene. U jednom trenutku je i opsovao.

- Ponosan sam na igrače. Videli ste utakmicu, svaka čast Francuskoj. Nisu se predali. Volim svoje igrače. Mogu da prestanem da se bavim ovim poslom sutra, moj život se ne menja. Ono što su pokazali na ovom turniru je nešto neverovatno. Oni su se borili od prvog dana, na svakom j***nom treningu kako bi ostvarili svoje ciljeve. Svi moraju to da poštuju. Svi! Davali su 100%, patim zbog njih. Stvarno patim. Ne zbog sebe, rekao sam vam. Mogao bih da prestanem sa ovim sada. Ne mogu da gledam igrače koji to zaslužuju da prestanu da sanjaju. Pokazali smo najbolju košarku na ovom Evrobasketu. Na kraju vidite moje igrače i kažete "o, moj Bože", nema razlike. Volim Fontekija, on je neverovatan igrač, neverovatan... To je to.

Jasnu poruku imao je i za sve prisutne medije.

- Večeras kada budete pisali, pišite stvarno šta mislite o ovoj utakmici. Sa jednom rukom na srcu, ali iskreno. Moji igrači su dali 100%, sada je red na vama da date svojih 100%.

Uporedili su mediji meč sa onim protiv Turske, a Poceko je imao svojevrsnu anegdotu.

- Sve može da se desi, samo nekoliko dana ranije, Osman je isto uradio. Jednom sam bio sa Banetom Prelevićem, bio sam tužan, izgubio sam protiv Virtusa i rekao sam mu koliko ćeš šuteva još promašiti i koliko si već promašio. Rekao mi je - oko 5.000, pa šta? To je naš život, to je to, to se ne računa. Konekcija sa košarkom, bio bi u možda u NBA ligi, bilo gde, to može da se desi... Tužan sam, jer to ne zaslužuje, ali on je čvrst momak. Večeras neće spavati, ali će shvatiti šta je to uradio na ovom šampionatu. On je MVP ovog prvenstva. To su moji igrači, ponosan sam, brane jedan drugog.

Objasnio je kako je njegov tim izdržao prvi nalet Francuske i odlične šuteve rivala za tri poena.

- Francuzi su krenuli sa sjajnim procentima za tri, imali su 6/10 u prvoj četvrtini. Nastavili smo da igramo, ostali smo mirni, znali smo da će nam se karakter pokazati. Ja nisam bio na terenu, oni su uradili opet to kao prošlog puta. Uradili su to još jednom.

Video: Košarkaš Španije Usman Garuba: Selektor nas je izvređao što gubimo od Finske

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA