• 6

Srbija ima najboljeg kik boksera sveta

Bojan Džepina je postao svetski prvak u profesionalnoj i amaterskoj konkurenciji

  • 6

Na proteklom Svetskom prvenstvu u kik boksu za seniore koje se ove godine održalo u Sarajevu u hali Zetra, srpski kik bokser Bojan Džepina uzeo je zlato i time reprezentaciji Srbije doneo osmo zlato na ovom svetskom prvenstvu.

Bojan Džepina se borio u disciplini Low Kick do 91 kg, a do finalnog meča je došao pobedivši Moldavca, zatim takmičara iz Rusije Kaimov Bulata, a potom nadmoć pokazao u finalnom meču pobedom hrvatskog takmičara Luke Žuljevića.

DŽEPINA PROFESIONALNI I AMATERSKI PRVAK SVETA U 2019.

Podsećanja radi, Džepina je pobedio Žuljevića i juna 2019. u borbi za profi svetsku titulu na međunarodnom takmičenju Trofej Beograda, te je u 2019. godini obezbedio titulu profi i amaterskog prvaka sveta.

Bojan Džepina

Foto: Kik boks savez Srbije

SRBIJA DRUGA U SVEUKUPNOM PLASMANU: OSAM ZLATA, ČETIRI SREBRA I TRI BRONZE

Džepina je osmi senior na ovom svetskom prvenstvu koji je reprezentaciji Srbije doneo zlato. Među zlatnim seniorima našli su se i Milana Bjelogrlić, Saida Bukvić, Teodora Manić, Saška Krstić, KonovalovAleksandar, Džepina Bojan, Menković Aleksandar i Nikola Filipović.

Za Srbiju su izborili srebra Memedovski Danijel, Ajla Lukač, Todorović Nikola i Miloš Keljanović. Dok su zasijale bronze kod Staše Veić, Ljube Jalovi i Nikole Stošića.

Naši šampioni su sa svojih 15 medalja doveli Srbiju na drugo mesto u sveukupnom plasmanu na ovom svetskom prvenstvu i to odmah iza Rusije! Kada je u pitanju statistika, Rusija imala 55 takmičara i 16 finala, dok je Srbija na ovom svetskom prvenstvu pokazala dominaciju u 12 finala, od ukupno 19 takmičara iz Srbije koja su učestvovala na svetskom prvenstvu.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Luan Krasniqi

    Kad nema albanaca moze svaki da bude prvak,, A za ovaj sport Albanci sa Republike Kosova su prvi uvek.....nijedan mec jedan prema jedan nije mogao dobit srbin protiv Albanca.

  • Mujo

    Čestitam,prelepo,pa još i hrvata.

  • Loki

    Lepo. Cestitam. Nazalost do juce niko nije objavio da je svetsko prvenstvo u Sarajevu.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima