Čeh sa ludom frizurom skinuo Brazilca sa trona: Pobeda gušenjem u poslednjem minutu i mnogo krvi tokom borbe

Novi šampion je imao i verbalni sukob sa našim borcem Aleksandrom Rakićem krajem prošle godine, baš zbog ove borbe

  • 5
Jiri Prohaška, Glover Tešeira Foto: Suhaimi Abdullah/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Glavna borba događaja UFC 275 bila je ona šampionska u kojoj je brazilski borac Glover Tešeira branio titulu prvaka sveta protiv češkog borca Jiržija Prohaške, i nije uspeo da je odbrani.

Čeh sa veoma neobičnom frizurom pokazao je da nije slučajno došao do odlučujuće borbe i da frizura nije jedino što on ima da pokaže.

Bila je to fantastična borba u kojoj je moglo da se vidi apsolutno sve. Krvi je bilo i na jednom i na drugom borcu, a svoju šansu da dođe do pobede imao je i Brazilac, međutim nije je iskoristio.

Čeh svoju jeste, pa je gušenjem rivala došao do pobede i šampionskog pojasa. Meč je završen samo 30 sekundi pre isteka pete runde, nakon koje bi usledilo bodovanje da Čeh nije uspeo da završi borbu. Zanimljivo je da je ova borba prva šampionska u poluteškoj kategoriji još od 2014. godine koja je rešena na taj način.

Način na koji je Prohaška došao do borbe sa Tešeirom je takođe zanimljiv, pogotovo ljubiteljima ovog sporta u Srbiji. Naš borac Aleksandar Rakić je konkurisao za mesto izazivača i veoma lako je moglo da se desi da se on bori sa Tešeirom, međutim ta "titula" pripala je Čehu. Zbog toga je Rakić isprozivao UFC i Čeha, a smatrao je da bi trebalo makar on i Prohaška da održe međusobnu borbu kako bi odlučili ko će ići na megdan brazilskom borcu.

Tešeiri je očigledno teško palo to što je izgubio titulu osvojenu u oktobru 2021. godine, pa je odmah nakon meča na Tviteru pozvao rivala na revanš.

Borba je izazvala mnogo pažnje i mnogo komentara na Tviteru, a mnogi su je proglasili borbom godine zbog svega viđenog u njoj.

Video: Spartanska priprema Rakića: Kupanje u ledenoj reci kao priprema Srbina za UFC borbu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko cg primorje

    12. jun 2022 | 11:04

    Pratim ovog momka odgledao sam dosta mečeva strašan je borac... iskreno Rakić ne bi imao šanse sa njim i Rakica sam gledao Čeh je znatno bolji

  • Goran

    12. jun 2022 | 11:04

    Glovera je 28 sekudni delilo da odbrani titulu na bodove, nažalost veteran od 42 godine nije uspeo.

  • Veteran

    12. jun 2022 | 10:40

    Nema hvatanje u koštac, nego ruka noga patos...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA