Najluđi dan prelaznog roka u Evropi i Srbiji: Bomba u Engleskoj, rekordan transfer u Partizanu i tri pojačanja na Marakani!

Morata je obeležio dan, ali bilo je još zanimljivh dešavanja na fudbalskoj pijaci, naročito u Srbiji

  • 6

Jedan od najluđih dana u ovom prelaznom roku, i što se tiče Evrope, ali i Srbije. Alvaro Morata je dogovorio prelazak u Čelsi za 80 miliona evra, i to je definitivno obeležilo 19. jul na transfer pijaci, dok je veoma zanimljivo bilo i u Srbiji.

Pao je rekord kada je u pitanju obeštećenje koje je Partizan izdvojio za jedno pojačanje, a takođe i Zvezda nije sedela skrštenih ruku.

No, krenimo redom...

- Dan je svakako obeležio rekordan transfer Alvara Morate u Čelsi, koji dolazi iz Reala za 80 miliona evra. On će u četvrtak ujutru put Londona na potisivanje ugovora. Opširnije o tome OVDE.

Foto: partizan.rs/Oliver Bunić

- Partizan je konačno doveo Sejdubu Sumu, koji je doputovao u Beograd i biće predstavljen u četvrtak. Suma je takođe dobio i pretnje navijača na društvenim mrežama, čim je stigao među crno-bele.

- Zvezda je završila posao sa Nemanjom Radonjićem, koji će potpisati ugovor na četiri godine. Iz Čukaričkog su nam rekli da na njima nije bilo ništa i da nisu mogli da spreče transfer, jer je njemu istekla pozajmica. Opširnije o tome OVDE.

Foto: Marko Todorović

- To nije sve kada su crveno-beli u pitanju, pošto je prema određenim informacijama konačno sklopljen dogovor sa Milanom Rodićem iz Krila Sovjetov. Ruski klub je konačno odluičio da pusti srpskog levog beka nakon što je dobio garancije da će obeštećenje od 250.000 evra biti uplaćeno do određenog datuma.

Foto: Guliver/Epsilon/Getty Image

- Takođe, navodi se da je Zvezda sklopila dogovor sa Milanom Borjanom, reprezentativnim golmanom Kanade, koji ima obaveze u reprezentaciji na Gold kupu, ali bi trebalo da stavi paraf na ugovor faksom.

Foto: Marko Todorović

- Pep Gvardiola rekao da nije zainteresovan za Aleksisa Sančeza, koga su prethodnih dana povezivali sa Sitijem. Španski trener ističe da ima dva vrhunska napadača u vidu Serhija Aguera i Gabrijela Žezusa.

- Sa druge strane, Gvardiola je priznao da je bek Reala Danilo jedna od opcija za Građane. Mediji sa Ostrva su javili da su klubovi dogovorili visinu obeštećenja koja iznosi 30 miliona evra, uz mogućnost da dostigne 34 uz klauzule.

- Liverpul je doveo defanzivca Hala, Andrjua Robertsona za 11.5 miliona evra. Pregledi bi trebalo da se obave u četvrtak, nakon čega će potpisati ugovor.

- Juventus je predstavio Vojšeha Šćesnog, koga su doveli za 10 miliona evra.

- Tema dana u utorak bio je potencijalni transfer Nejmara u PSŽ za rekordnih 222 miliona evra, a naznake za to dali su igrači oba kluba. Opširnije o tome OVDE. Ipak, navodno je otac Nejmara istakao da njegov sin ne želi da napusti Barselonu.

- Juventus je bio veoma aktivan na tržištu, pošto je u istom danu potpisao i Matiju de Šilja iz Milana za

- Njukasl je doveo Džejkoba Marfija iz Noriča za 13.5 miliona evra.

Bajern odredio cenu za Renata Sančeza i ona iznosi 48 miliona evra. Direktor Bajerna Karl-Hajnc Rumenige je istakao da po njegovom mišljenju da Milan nije spreman na uslove Bavaraca.

- Murinjo je nezadovoljan kako se odvija transfer period za Mančester junajted. On je za ESPN rekao da oni uvek žele više. Ipak, do sada su Murinju ispunjene dve velike želje dovođenjem Lukakua i Lindelofa. Neostvarena želja mu je Morata, dok za sada nije uspeo da dovede Nemanju Matića ili Erika Dajera za poziciju zadnjeg veznog, ali navodno je bliži dovođenju Ivana Perišića iz Intera.

- Klopu je izgleda prekipelo kada je u pitanju transfer Nabija Keite iz Lajpciga, koji je odbio ponudu crvenih vrednu 75 miliona evra. Da li smo u Vegasu ili šta? - prokomentarisao je trener Liverpula.

- Ukoliko Aleksis Sančez napustio Arsenal, zamena bi trebalo da bude Karim Benzema.

- Havijer Čičarito Ernandez bi trebalo da potpiše za Vest Hem, koji je spreman da plati Klauzulu od 15 miliona evra, koju ima kod Leverkuzena.

- Juventus je sada u pol poziciji da dovede Nemanju Matića prenosi Gazeta delo Sport. Matić inače nije na spisku Čelsijevih igrača za turneju u Kini, kao i Dijego Kosta, za koga se pominje da će u Atletiko Madrid.

- Liverpul želi Tomasa Milera, prenosi uvek dobro obavešteni Bild. Za napadača Bajerna zainteresovani su i Čelsi, Arsenal i Juventus.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA