≫ 

Sudije režirale najskandalozniji fudbalski vikend u Srbiji: Sporni penali, isključenja i cirkus na skoro svakoj utakmici! (VIDEO)

Dugo će se pričati o 17. kolu Superlige Srbije, ne zbog sjajnih poteza fudbalera ili golova, već zbog skandala na gotovo svakom meču koji je odigran na našim stadionima

  • 43

Proteklo, 17. kolo Superlige obeležili su Petar Piper, Bojan Nikolić, Milan Ilić, Zoran Široki... ne ovo nisu strelci, asistenti ili majstori fudbala, već fudbalske sudije, koje su svojim odlukama od svake utakmice na kojoj su delili pravdu napravili cirkus i upropastili meč.

>>> Pojavio se video skandaloznog penala i cirkusa iz Subotice: Sad je jasno zašto su igrači Borca toliko poludeli! (VIDEO)

Znamo svi da je klupski fudbal Srbije odavno u blatu, a posle proteklog vikenda, to je posebno slučaj, jer će bruka da odjekne širom Evrope, naročito posle dešavanja u Subotici gde smo videli neviđenu bruku i sramotu.

Gotovo da nije bilo utakmice na kojoj nije bilo penala, spornih odluka, isključenja...

Takva situacija ponavlja se iz kola u kolo, a utakmice na kojima nema spornih dešavanja postaju retkost.

Pozitivni primeri iz proteklog kola su utakmice Napredak - Čukarički i Voždovac - Bačka, gde je ipak viđen i penal, ali potpuno opravdano dodeljen.

SUDIJA NA STARTU UPROPASTIO MEČ ZVEZDA - RAD:

Printskrin: Youtube/ CrniGuja

Sudija je upropastio utakmicu već na samom startu neverovatnom odlukom da dosudi penal za Zvezdu u 18. minutu, kada su crveno-beli već vodili sa 1:0. Ono što je skandalozno u čitavoj situaciji za dođuđivanje penala arbitra Petra Pipera, za povlačenje Lutovca nad Pešićem, jeste što je on odluku o penalu doneo pre nego što je korner uopšte i izveden.

Svesno je odlučio da dosudi kazneni udarac, za nešto što se viđa faktički kod svakog mogućeg prekida pred golom. Za ovako nešto navijači u Engleskoj bi se samo nasmejali, a sudija bi verovatno bio na višemesečnom ''hlađenju''.

I to nije bilo sve, već je odmah nakon toga dodelio crveni karton fudbaleru Rada Srđanu Ajkoviću, koji je u izjavi posle meča istakao da je samo pitao sudiju zašto je dosudio penal.

TRI SPORNE SITUACIJE NA MEČU JAVOR - PARTIZAN:

Printskrin: Youtube/AM Video7S

- Nedosuđen žuti karton za fudbalera Javora Marka Kolakovića posle oštrog starta đonom na Marku Jankoviću.

- Poništen gol Tavambe posle kornera u 24. minutu pri vođstvu Partizana od 1:0.

- Nedosuđen čist penal za Javor u 71. minutu posle starta Miletića nad Terzićem.

Komentator Arena Sporta zadužen za suđenje istakao je da je arbitar Bojan Nikolić pogrešio u sva tri slučaja.

SPORAN PENAL NA MEČU MLADOST - RADNIČKI NIŠ:

Penal na utakmici Mladost - Radnički Niš, za koji je utisak da on nije postojao. Fudbaler Mladosti je ispred Pavkova startom izbacio loptu, nakon čega je pao i napadač Nišlija, ali je sudija Zoran Široki dodelio penal za Nišlije.

To je izazvalo burne proteste igrača i trenera Mladosti, a Neško Milovanović je zbog protesta i isključen.

SPORAN PENAL KOJI JE REŠIO MEČ ZEMUN - MAČVA:

Diskutabilan penal za Zemun protiv Mačve iz koga su i pobedili sa 1:0, pogledajte u priloženom snimku. Blagog kontakta jeste bilo, ali je utisak da je igrač Zemuna jedva čekao da padne i izbori penal, koji je ''okrečio'' Danilo Grujić.

CIRKUS U SUBOTICI POSLE SKANDALOZNOG PENALA:

Bruka i sramota sa utakmice u Subotici izazvaće posebnu buru, jer je izazvala neviđen protest igrača Borca. Iako je njihovo ponašanje bilo skandalozno i potpuno su opstruisali igru, mora se reći da se donekle može i razumeti zašto su toliko poludeli, jer je skandalozno kakav je penal sviran od strane sudije Bojana Nikolića.

Pre nego što je igrač Spartaka pao u kaznenom prostoru, najpre je igrao rukom, zatim očigledno faulirao igrača Borca, pa tek onda posle kontakta u kaznenom pao i dobio penal.

Printskrin: Youtube/Sportnetwork TV

Nakon toga zbog protesta dva igrača Borca dobila su direktan crvneni karton, pa je nakon toga viđen cirkus, a ne utakmica. Igrači Borca prvo nisu želeli da igraju, već su seli na travu i okrenuli protivnicima leđa, da bi potom golman Vladimir Bajić ispucavao loptu preko tribina svaki put kada bi ona došla do njega.

Sve to videli su i engleski skauti koji su pratili meč i sa čuđenjem su o tome pisali na društvenim mrežama.

POZIVIVNI PRIMERI - MAŽIĆ I JOVANOVIĆ NA VISINI ZADATKA:

Poenal je dosuđen i na utakmici Voždovac  - Bačka (2:0), pri vođstvu domaće ekipe od 1:0, nakon kojeg je postignut i konačan rezultat. Ipak, utisak je da ovde arbitar Milorad Mažić ovde bio potpuno u pravu.

Burno je bilo i na utakmici Vojvodina - Radnik, gde je sudija Srđan Jovanović dobro obavio zadatak. Nije naseo na dva pokušaja da se iscenira penal, jednom od strane igrača Radnika, jednom od strane fudbalera Vojvodine i obojicu je kaznio žutim kartonom.

Takođe, na terenu je bilo mnogo tenzije, pa je umalo u nekoliko navrata došlo i do tuče, pa je arbitar ukupno podelio 6 žutih kartona i primirio situaciju.

MEČ NAPREDAK - ČUKARIČKI JEDINI BEZ TENZIJA I SPORNIH SITUACIJA

Jedina utakmica na kojoj nije bilo ni penala, ni tenzija, niti spornih situacija jeste meč u Kruševcu gde je Čukarički pobedio Napredak sa 2:1, pa sudija Aleksandar Vasić nije imao preterano težak posao.

I vi u komentaru možete da date viđenje ovog problema, koji preti da svakom ljubitelju fudbala u Srbiji zgadi najvažniju sporednu stvar na svetu.

Daljinac

(D. Uštević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tito,Krcun,Komar,Medaric,Nusref,Robert,Refik..

    20. novembar 2017 | 18:39

    zvezdi sviran penal pre nego je izveden korner,zvezdi priznaju golove sa atletske staze,zvezdinim protivnicima iskljucuju igrace na pocetku utakmice,ako bude potrebno,zvezdi ce biti svirani penali pre pocetka utakmice,prvo ce izvesti penal pa onda krenuti sa centra,a njihov dr.terza kmeci protiv sudija😂🤣😂🤣

  • Tito,Krcun,Komar,Medaric,Nusref,Robert,Refik..

    20. novembar 2017 | 17:22

    Kako je pocelo...od sledeceg kola zvezdi ce biti svirani penali pre izlaska na teren😂🤣😂🤣

  • Klipa

    20. novembar 2017 | 19:04

    Gazda Spartaka je presednik fs Vojvodine,malo je u sukobu interesa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA