≫ 

Slušajte druže, sudija može da pogreši jednom, ali ne i 100 puta: Borac besan zbog namernih grešaka arbitra!

Čačani ne mogu da veruju šta im se desilo u Subotici

  • 3

Fudbalski klub Borac saopštio je  da je oštećen na utakmici 17. kola Super lige Srbije protiv ekipe Spartaka ŽK i da je "namera koja je očigledno postojala" sprovedena u delo.

>>> Nezapamćeni skandal u Subotici: Ovo što je golman Borca radio svaki put kada je lopta došla do njega, nije viđeno u istoriji fudbala (VIDEO)

U saopštenju FK Borac, posle sednice Upravnog odbora se kaže da ne mogu da pređu preko onoga što se dešavalo sinoć u Subotici.

- Sudija može da pogreši u 1. ili 15. ili 90. minutu, ali da u jednom nepunom minutu napravi pet grešaka na štetu našeg kluba isključuje svaku slučajnost. Namera je očigledno postojala i surovo je sprovedena u delo-, navodi se u saopštenju.

>>> Iz Subotice grme zbog ponašanja igrača Borca: I nas su sudije oštetile, pa nismo sedeli na travi i ispucavali loptu van tribina!

Iako odlično postavljen, što najbolje ilustruje TV snimak, sudija najpre ignoriše igranje rukom igrača domaćih, potom klasičan rvački zahvat i faul od istog igrača koji ulkazi u kazneni prostor i posle duela sa našim igračem pada i dobija novu nagradu - kazneni udarac, navodi se u saopštenju.

- Ni to nije bilo dovoljno pa posle protesta naših revoltiranih igrača bez oklevanja pokazuje dva direktna crvena kartona, čime nas ostavlja oslabljene ne samo u Subotici već i predstojećim mečevima", poručuju iz FK Borac.

Revolt igrača na početku drugog poluvremena nije, kako neki zlobnici žele da prikažu, zbog teške finansijske situacije u klubu, već direktno protiv nepravdi kojima su izloženi na samom terenu.

Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

- Nije nam jasno zbog čega se pojedini klubovi oglašavaju posle naših saopštenja u kojima nijedan od njih nije pomenut. Da li znaju nešto što mi ne znamo, pa žele da zaštite surove egzekutore fudbalske nepravde? Da li se sami osećaju prozvani? pitaju u saopštenju.

Od Sudijske komisije očekuju da bude poštena i rigorozna.

Utakmica u Subotici mogla bi da uđe u istoriju, ali ne po kvalitetu, nego po cirkusu koji je viđen na terenu, odnosno svojevrsnom "bojkotu" Čačana, nakon što je u 43. minutu sudija Ilić dosudio penal za domaćine i isključio dvojicu igrača Borca - Lazara Jovanovića i Amea Dupovca.

Na startu drugog poluvremena igrači Borca su u znak protesta posedali na zemlju leđima okrenuti golu.

Posle desetak minuta kada su ustali i meč bio nastavljen, uglavnom su vršili opstrukciju igre i ispucavali loptu u aut, kad god su bili u mogućnosti, najviše golman Bajić koji je nekoliko puta ispucao loptu preko tribina.

Spartak je u takvoj situaciji postigao još dva gola, preko kapitena Vladimira Torbice u 53. i Aleksandra Radovanovića u 86. minutu, takođe sa bele tačke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovo

    21. novembar 2017 | 00:02

    Ja ovde nevidim nijednog igraca osim golmana Borca da je ledjima okrenut svome golu.

  • Sremac

    21. novembar 2017 | 18:44

    Navijam zazvezdu ali ovo je sramota

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA