FIFA hoće da izbaci Grčku zbog predsednika PAOK-a koji je pištoljem pretio sudiji!

Međunarodna fudbalska unija umešala se u skandal i haos koji vlada u grčkom fudbalu

  • 11

FIFA je reagovala posle nemilih scena na Tumbi i skandala koji je izazvao predsednik PAOK-a, Ivan Savidis, koji je pištoljem upao na teren pred kraj derbija protiv AEK-a u borbi za 1. mesto na tabeli.

Tajkun iz Grčke, koji ima i rusko poreklo i blizak je Vladimiru Putinu, napravio je nezapamćen skandal, jer je pištoljem pretio sudiji posle poništenog gola Vareli u 90. minutu utakmice.

Dva sata kasnije u svlačionici je priznao gol, nakon jezive pretnje koju mu je uputio prvi čovek crno-belih iz Soluna.

Foto: Tanjug/AP

Nemile scene i slike Savidisa sa zadenutim pištoljem za pojas obišle su ceo svet, a reagovala je i Međunarodna fudbalska unija, koja je upozorila Grčki fudbalski savez da bi mogao da bude isključen iz članstva, što bi značilo i da se reprezentacija, ali i klubvi ne bi takmičili u okviru FIFA i UEFA takmičenja.

Foto: Guliver/Valeriano Di Domenico/Getty Images

Saopštenje je dostavljeno svim relevantnim članovima grčkog fudbala:

- FIFA komitet odgovoran za nadgledanje Grčkog fudbalskog saveza najoštrije osuđuje nedavne događaje u Grčkoj i poziva sve fudbalere da odmah deluju i okončaju neprihvatljivu situaciju u grčkom fudbalu.

Iako se nedavni događaji odvijaju u okviru nacionalne organizacije, što znači da su disciplinske mere u nadležnosti sudskih tela Grčke fudbalske lige, FIFA nadzorni odbor pažljivo prati situaciju i sada čeka primenu odgovarajućih mera.

Istovremenno, Nadozrni odbor je obavešten o odluci Vlade da suspenduje Superligu za sezonu 2017/18.

Neuspešno preduzimanje odgovarajućih mera nadležnih organa za eliminisanje svih oblika nasilja, kako bi se obezbedilo nesmetano vođenje nacionalnih takmičenja, obavezalo bi FIFA da prosledi slučaj Odboru Udruženja članova FIFA tako što će podneti izveštaj FIFA Savetu za razmatranje eventualnih sankcija predviđene statutom FIFA, uključujući i suspenziju iz članstva - piše u Saopštenju koje je FIFA dostavila čelnicima grčkog fudbala.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • okljez

    12. mart 2018 | 20:59

    Da se to dogodilo kod nas, 4 minuta posle utakmice vec bi dobili zabranu 10 godina na svim takmicenjima.

  • Dajjad

    12. mart 2018 | 21:29

    Kako brzo zaboravljate. Pa arkan je šetao sa heklerom po atletskoj stazi na jna

  • DDF🇷🇸

    12. mart 2018 | 22:40

    Sad su se fifa i uefa setili grckog prvenstva,pita li neko sta je dovelo do ovih dogadjaja,svi znaju i cute:olympijakos i panatanaikos,kad su uvideli da gube"presto"od paok-a i aek-a,pocele su"prljave igre"van terena i u terenu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA