≫ 

Dule Savić osuo paljbu po Šaćiriju, Subašiću i Srbima koji su navijali za Hrvatsku: Skresaćemo Šiptarima prstiće što samo semenke mogu da prodaju, gade mi se ustaše!

Legendarni fudbaler Crvene zvezde otvorio je dušu tokom razgovora u kome je pričao o dešavanjima sa Mundijala

  • 52
Dule Savić na Marakani; Foto: Marko Jovanović

Legendarni napadač Crvene zvezde, Dušan Dule Savić dao je opširan intervju za Alo, u kome je pričao o mnogim temama nakon Mundijala u Rusiji. Bez dlake na jeziku osuo je paljbu po mnogima, nije birao reči, govorio je narodskim jezikom, bez uvijanja i politički korektnih termina.

Albance je zvao Šiptarima, hrvatske nacionaliste ustašama, Danijela Subašića lažnim Hrvatom, a tek nije birao reči o Srbima koji su navijali za "Kockaste" na Svetskom prvenstvu.

Posebno je bio iziritiran kako je FIFA reagovala na ponašanje Đerdana Šaćirija i Granita Džake, koji su provocirali pokazivanjem albanskog simbola orla nakon golova protiv Srbije. Rekao je i da je FIFA dobila informacije da u Švajcarskoj igraju igrači koji nisu Švajcarci, već kako je istakao Savić ''Šiptari koji nose kopačke sa zastavom Albanije i da su to ljudi koji su vaspitavani da mrze Srbiju".

- Imali ste i ono mlataranje onim skraćenim prstima koji služe samo za prodaju semenki i koji kao simbolizuju neke orliće, ali će im ta krila vrlo brzo biti skresana. I za sve to su kažnjeni sa pet hiljada evra. Dobro nam nisu uzeli tri boda, a mogli su i to - rekao je Savić koji je kivan što ih Međunarodna fudbalska asocijacija nije adekvatno kaznila.

Granit Džaka i Đerdan Šaćiri gestikuliraju albanskim pozdravom posle golova protiv Srbije; Foto: AP/Tanjug

Legenda Zvezde smatra i da je FIFA tako odlučila jer se finansira kroz crne fondove od albanskog novca stečenog kriminalom.

- To je određeno na višem nivou. Oni su svi plaćeni od narko-novca. Sve su to crni fondovi. Zna se kako se to finansira. Od prodaje droge, oružja, trgovine organima, držanjem prostitutki po Italiji…. Setite se da su pre nekoliko godina određeni čelnici FIFA pohapšeni zbog uzimanja mita. Taj novac sigurno nije skinut s nekog računa, pa dat njima, već je reč o tim crnim fondovima. Nije to ništa nepoznato. To oni tako rade - oštro je osuo paljbu po Albancima i FIFA Dule Savić.

On je posebno bio razočaran što su mnogi u Srbiji navijali za Hrvatsku. Danima se u našoj zemlji pravila euforija, maltene kao da igra Srbija, a Savić smatra da je to sve zbog toga navodne evropejske snobovštine i autošovinizma, jer misle da je to "in". Naveo je da ima prijatelje u Zagrebu, i da im se gadi ustaška politika Hrvatske.

Luka Modrić i ustaški pevač Marko Perković Tompson na dočeku u Zagrebu; Printskrin: HRT 1

- Razumem da neko kome je porodica iz Hrvatske navija za nju, to je ljudski, ali ružno je što su se mnogi iz snobovštine, neke evropejske, pederske i iz autošovinizma dodvoravali na taj način. Što bi rekli mladi, misle da su tako „in“.

- Ne razumem one koji su navijali za ustašku Hrvatsku. Lelemudi koji iz mržnje krive Srbiju i pljuju je, a onda, da bi se izlečili, navijaju za Hrvatsku. Imaju i oni pravo, ali postoje institucije koje su zadužene za to, samo što su im kapaciteti popunjeni. Mada, reč je o ozbiljnijim slučajevima i trebalo bi pronaći neki krevet i za njih - brutalno je nastavio Dule Savić.

VIDEO: Hrvati slave drugo mesto i horski uz Tompsona vređaju Srbe posle finala

Jedan od najboljih strelaca u istoriji Zvezde ističe da ga to pogađa, ali da sa takvim ljudima, koje naziva budalama, ne vredi ulaziti u rasprave, jer je taj sukob unapred izgubljen. Dule kaže da su oni frustrirane budale celog svog promašenog života koji nekada dobiju javni prostor i pričaju gluposti.

-  Jedno je navijati za Hrvatsku, koja igra dobar fudbal, a drugo je ustaška Hrvatska, koja se zasniva na mržnji prema Srbima i klanju Srba. To su različite priče. Ima tu normalnih ljudi, koji se gade svega ovoga, a još više se gade ovih naših budala. Ove sadašnje ustaše najviše vole da iskoriste ove naše budale i onda ih gurnu u septičku jamu, jer ako pljuju po svom narodu, zašto te budale sutra ne bi pljuvale i po njima, ako im neko drugi za to bude platio.

VIDEO: Jedini navijač Francuske u zagrebu prvo se grlio sa Hrvatima a posle dobio batine

Savić nije poštedeo ni Danijela Subašića, jednog od heroja hrvatske reprezentacije na Mudnijalu, koji se i krstio kao Srbin na nekim utakmicama.

- Ne zna se kome je teže. Srbima koji ostanu Srbi ili oni koji postanu lažni Hrvati, pa imaju unutrašnju borbu i trpe sve te muke. Tom momku nije lako, ali šta da se radi, svako bira svoj put. Znam mnogo Srba koji žive u Hrvatskoj, kojima je teško i koji nemaju drugog izbora - napomenuo je Dule Savić.

Danijel Subašić slavi pobedu Hrvatske; Foto: Tanjug/AP

Prisetio i razgovora sa pokojnim Fadiljem Vokrijem, nekadašnjim predsednikom tzv. fudbalskog saveza Kosova, koga je pred albanskim medijima u južnoj Mitrovici pred najavu jednog od od jubilarnih Večitih derbija pitao da ga odvede u Peć da mu pokaže sve što su spalili njegovoj suprizi Marini.

- Nas dvojica nismo igrali u isto vreme, on je mlađi, mislim deset godina, ali sreli smo se jednom. Bilo je to uoči nekog vrlo značajnog večitog derbija, koji je ili bio jubilaran ili je odlučivao o tituli, ne mogu ni ja sad da se setim. Pozvali su me prijatelji s Kosova i pitali da li bih mogao da odem u južni deo Mitrovice i zajedno s njim da najavim tu utakmicu.

- Tu su bili šiptarski novinari i mi smo pričali o derbiju. Vokri me je na kraju pitao: "Šta mi možemo da uradimo za vas?" a ja sam rekao: "Vodite me u Peć, da obiđem sve ono što ste srušili i spalili mojoj supruzi Marini". Nije odgovorio ništa, a ko zna kako su sve to preveli šiptarskim novinarima - prisetio se Dule Savić.

VIDEO:

Ustaški simboli u srcu Šumadije: Hrvatski huligani demolirali srpsku pumpu

VIDEO: Dule Savić u Zvezdinom dresu skače iz aviona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vidi se

    2. avgust 2018 | 19:11

    Vidi se ko je zdravog razuma zato njegov sin ima troje dece i zdravu porodicu..bravo Dule legendo..ziveo i ti i familija ti..

  • serb

    2. avgust 2018 | 17:23

    Covek je upravu.vas to boli i treba da vas boli.

  • Ognjen

    2. avgust 2018 | 18:43

    Dule gromado, hvala na dostojanstvu .cinis me ponosnijim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA