≫ 

Zavera protiv Lige šampiona: Otkriveni "tajni dokumenti" po kojima fudbalski giganti prave Euro Superligu!

Procurelo je 70 miliona stranica o mračnim stranama fudbala

  • 12

Najelitnije fudbalsko takmičenje Evrope, Liga šampiona mogla bi da dobije žestoku konkurenciju u Evropskoj Superligi koja bi mogla da startuje već od 2021. godine i to sa jedanaest najjačih klubova Evrope. 

Kako prenosi Fudbal Liks, reč je o "zaveri" koju je tajnim dokumentom  planiralo 11 moćnih osnivača. Prema navodima otkriveni su inicijatori ove ideje, a reč je o Mančester junajtedu, Arsenalu i Čelsiju, kojima su se brzo priključili i Mančester Siti, kao i Liverpul.

Ovaj fudbalski "kartel" kako su ga nazvali mediji u Britaniji trebalo bi da bude pojačan za Real Madrid, barselonu, Bajern Minhen, Juventus, PSŽ i Milan. Svi oni označeni su kao osnivači koji bi trebalo da do kraja meseca potpišu osnivački akt Euro Superlige.

U papirima se pominju i "mogući gosti", a reč je o Borusiji Dortmund, Marseju, Interu i Romi. Svi ostali mogli bi da zaborave na takmičenje sa najjačima.

Trenutno, ovakav scenario deluje kao naučna fantastika, ali, ako se kojim slučajem ispostavi kao tačan, fudbalsko takmičenje najjačih klubova Evrope zaista bi moglo da dobije potpuno novi izgled.

VIDEO: Trener Napolija pred prvu utakmicu u Ligi šampiona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuco

    2. novembar 2018 | 20:20

    Na vreme smo osvojili.

  • Losmi

    2. novembar 2018 | 21:19

    Pa zar sad jel nije tako?ZNA SE KO IGRA...SLABIJI TIMOVI SE ISTROSE U KVALIFIKACIJAMA,DOK DODJU DO GRUPE ONI SU NA 50% SNAGE,DOK KINTASI(REAL,BARSA,JUVE)ODMARAJU...DODJE GRUPNA FAZA,PREUMORNI SLABIJI KLUBOVI BIVAJU BACENI U MASINU GIGANTA KOJI U GRUPI IMA PO 3 AUTSAJDERA...KAD SE IZGUSTIRAJU,TEK OD 2 FAZE KRECE MALO OZBILJNIJI FUDBAL....ZNACI,FUDBAL IGRAJU SAMO BOGATI,DA NE POMINJEM I TO DA SU SVE SUDIJE UVEK NJIMA NAKLONJENE! AKO JE VEC TAKO,NEKA NAPRAVE LIGU,PA NEKA IGRAJU JUVE,BARSA,REAL,SITI,MANCESTER,PSG,ATLETIKO,BAJERN A MI SLABICI TREBAMO DA IMAMO SVOJU LIGU GDE SU SVI TU NEGDE RAVNOPRAVNIJI

  • 😎

    2. novembar 2018 | 20:19

    Vise bih voleo da se osnuje takmicenje u kome svaka zemlja ima po jednog pretstavnika. I ovako fudbal propada (zbog para),ako ovo uvedu nista vise nece imati smisla.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA