≫ 

Sramotne klauzule Nejmara i zvezda PSŽ-a: Klub ih papreno stimuliše da pozdravljaju navijače?! (VIDEO)

Nejmar dobija 375.000 evra na platu ako pred svaki meč, i posle njega, ode i aplaudira ultrasima, isto je i sa Kavanijem...

  • 6

Pari Sen Žermen je, čast izuzecima u njihovim redovima, skup teških plaćenika kakvih se stidi većina navijača.

To je, manje-više, poznata činjenica, Nejmar, Embape i ostali papreno skupi igrači šampiona Francuske su razameženi do te mere da u ugovorima imaju neke od najneverovatnijih klauzula koje se kose sa zdravim odnosom prema klubu, navijačima, sredini u kojoj igraju, sportu kao igri.

Da ne pričamo o emocijama prema navijačima, kod ovih igrača one gotovo da ne postoje, videćete u daljem tekstu i zbog čega.

Francuski mediji su došli u posed nekih zaista frapantnih dodataka u ugovorima pojedinih fudbalera "svetaca", u pitanju su najveće zvezde poput Nejmara, Embapea, Kavanija, Tijaga Silve.

Tako, na primer, Nejmar na njegovu ionako basnoslovnu godšnju platu (30 miliona evra) ima bonus od 375.000 evra ako pre i posle svake utakmice pozdravi navijače.

U nekim sredinama to je normalna stvar za svakog igrača (uzmimo samo Zvezdu kao primer i pevanje sa navijačima posle gotovo svake utakmice), ali ne i za Brazilca kome je, izgleda, potrebna novčana stimulacija za svaku aktivnost u klubu.

Takođe, u ugovoru Brazilca stoji još jedna zanimljiva stavka: bonus od 2.5 miliona evra po sezoni ako tokom iste ne kritikuje odluek trenera Tomasa Tuhela. Možda baš zbog toga do sada nismo čuli N4ejmara da je rekao nešto protiv nemačkog stručnjaka, niti će, u to smo sigurni.

Kako bi sačuvali renome kluba, katarske gazde su maltene svim najvažnijim igračima uneli uguvoro bonuse za "druženje" sa navijačima posle utakmica, u slučaju Edinsona Kavanija on je duplo veći nego kod Nejmara.

Urugvajcu je zagarantovano dodatnih 840.000 evra ako ispoštuje Ultrase pre i posle mečeva Lige 1 i Lige šampiona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA