Tumba nije hteo da izgovori reč Marakana, gde se vraća posle 17 godina: Na tom stadionu sam bio uspešniji nego u hramu fudbala!

Selektor Crne Gore vraća se na stadion Crvene zvezde, gde je poslednji put bio kao trener Partizana na 117. Večitom derbiju

  • 25

Ljubiša Tumbaković vraća se na Marakanu, doduše ovoga puta kao selektor Crne Gore. Svojevremeno je kao trener Partizana redovno dolazio na Marakanu tokom večitih derbija, a poslednji na ovom stadionu bio mu je 3. novembra 2001. godine.

Tumbaković je pred dolazak u Beograd sa Crnom Gorom u okviru 5. Lige nacija (meč je na programu 17. novembra od 15 časova), najavio da očekuje bolju partiju "Sokolova", u odnosu na meč iz Podgorice.

Zanimljivo je da Tumbaković nije želeo da izgovori ime Zvezdinog stadiona, dok je zdanje svog Partizana nazvao Hramom fudbala.

- Mislim da sam na tom stadionu bio uspešniji nego u hramu fudbala. Pod hramom, mislim naravno na Partizanov stadion - kazao je, uz osmeh, Tumbaković na konferenciji za medije u Podgorici.

Na pitanje kakvu atmosferu očekuje u Beogradu, prisetio se duela Pod Goricom i istakao da je atmosfera u Crnoj Gori "možda bila i previše gospodska".

Tumbaković je isključen na meču Crna Gora - Srbija zbog vređanja sudije; Foto: Tanjug/AP/Risto Božović

- Možda je atmosfera kod nas bila i previše gospodska. Mi smo želeli da budemo dobri domaćini i to su prepoznali ljudi iz FS Srbije, zahvalili se na prijemu. Na kraju, dali smo im i bodove. Mislim da bi bilo korektno da se i oni tako ponašaju u Beogradu. Bilo bi lepo da se napuni taj stadion - ponovo je Tumbaković izbegao da izgovori njegovo ime.

Crna Gora u Beograd dolazi nekompletna, ali Tumbaković se nada da će njegov tim odigrati bolje nego u Podgorici, iako je to po imenima slabiji tim.

- Razmišljali smo da ćemo imati kompletan sastav, ali sada smo u lošoj situaciji nego što smo bili. Ne govorim zato što se žalim, već zato što su to činjenice... Idemo u Beograd sa ekipom koja je po imenima slabija, ali to ne znači da ćemo da odigramo slabije. Naprotiv, mislim da ćemo da odigramo daleko bolju utakmicu i tako ćemo se pripremati - kazao je Tumbaković.

VIDEO: Krstajić o korekciji spiska pred Crnu Goru: Ko ne dolazi, a ko je naknadno pozvan?

VIDEO: Krstajić o Pavkovu: Ne možeš da daš dva gola Liverpulu i odmah u reprezentaciju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djape

    12. novembar 2018 | 22:19

    Kompleksi su čudo !

  • Noob

    12. novembar 2018 | 23:33

    Памти он добро Маракану, тј онај дерби из 2000. год. пар дана након 5.октобра. Тај дерби и Мару, никад неће заборавити! :D

  • pirke

    13. novembar 2018 | 07:28

    To samo govori o tome koliko je Zvezda njegova bolna tacka,trener za mala dela.A sto se tice stadiona jna..taj stadion moze biti samo hram amaterskog fudbala a pravi hram fudbala na Balkanu a i sire se nalazi u komsiluku to zna ceo svet ali partizanovce to jos nisu obavestili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA