≫ 

Štoper Srbije sa 10 kopči ispod oka dočekuje meč protiv Crne Gore: Očekujem ishod kao u Podgorici (FOTO)

Milenković je dobio ozbiljan udarac na meču Fjorentine i Rome

  • 1

Milenković daje izjave u Staroj Pazovi Foto: MN Press

Srpski fudbalski reprezentativac Nikola Milenković kaže da je recept za pobedu nad Crnom Gorom i potvrda prvog mesta u grupi Lige nacija da se ponovi igra iz Podgorice.

Podsetimo, Srbija je prošlog meseca u glavnom gradu Crne Gore pobedila 2:0.

- Tamo smo bili na visokom nivou u više aspekata. Ne sme da bude opuštanja, dva trijumfa su imperativ i naša publika nas na to obavezuje. Nadam se da će ishod biti kao i Podgorici. Sjajno je igrati pred našim navijačima, daju nam vetar u leđa i sa njima je sve lakše - rekao je Milenković novinarima u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

Defanzivac Fjorentine naglašava da ne sme da bude opuštanja bez obzira na brojne povrede Crnogoraca, među kojima je i najbolji igrač Stevan Jovetić.

- Odsustvo Jovetića ne sme da nas opusti, imaju igrače koji mogu da odigraju na visokom nivou. Stevan je vrhunski fudbaler, ali uveren sam da će izaći u jakom sastavu - dodaje Milenković, koji je ispod oka zaradio 10 kopči nakon udarca Stefana El Šaravija u meču Fjorentine i Rome.

Milenković na treningu reprezentacije Foto: MN Press

Milenković ističe i da Litvanija mora da se dočeka sa respektom.

- Utakmice pred nama nisu nimalo lake, ali igramo kod kuće i maksimalno skoncentrisani smo da ostvarimo cilj, prvo mesto u grupi. Daćemo sve od sebe da sa dve pobede obradujemo naš narod - poručio je Milenković, koji će protiv Crne Gore odigrati 10. utakmicu za reprezentaciju, ali prvu u Beogradu.

Njegov saigrač iz reprezentacije Nemanja Maksimović navodi da je duel sa Crnom Gorom najbitniji do sada.

Nemanja Maksimović pozira fotografima u Staroj Pazovi Foto: MN Press

- Čeka nas verovatno najvaznija utakmica u ovom ciklusu, imamo šansu da pobedimo Crnu Goru i pokažemo i njima da smo najkvalitetnija ekipa u grupi - kaže vezista Hetafea.

Maksimović identično kao Milenković gleda na probleme Crnogoraca.

- Znamo da imaju problema sa povredama, ali ko god da se nade na terenu ima kvalitet. Moramo maksimalni ozbiljno da ih shvatimo.

Na plasman na Evropsko prvenstvo, koji Srbija čeka već 18 godina, gleda sa velikim optimizmom.

- Želimo preko Lige nacija da budemo prvi, svakako imamo priliku da odemo na EP i preko kvalifikacija. Zna se naš cilj i verujem da ćemo ga ostvariti - zaključio je Maksimović.

Srbija u subotu čeka Crnu Goru od 15 sati na stadionu "Rajko Mitić", a tri dana kasnije Litvaniju na stadionu Partizana od 20.45 minuta.

VIDEO: Krstajić o korekciji spiska, ko ne dolazi, a ko je naknadno pozvan

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rola

    14. novembar 2018 | 16:00

    Kako to na Rajko Mitic zar nije na Marakanu u Brazilu. Trebalo bi da se ispravi da se ne sekiraju ganci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA