≫ 

Marakana više nikad neće biti ista (FOTO)

Zvezda želi i da renoviranjem stadiona bude u koraku sa evropskim velikanima

  • 26

Stadion Crvene zvezde, popularna Marakana (zvanično Rajko Mitić) uveliko poprima novo ruho u poslednjih nekoliko meseci.

Radovi na najvećem srpskom stadionu izvode se s ciljem da se Zvezda i na taj način priključi evropskim velikanima, pošto je na terenu već tamo.

U razgovoru za klupski sajt, direktor stadiona Milorad Ćorović govorio je na šta će to Marakana uskoro ''ličiti''.

- Radimo u hodu, a glavni neprijatelj su nam kratki rokovi. Uprkos ograničenom vremenu svi radovi odvijaju se po planu. Uprava kluba imala je razumevanja i viziju, ispunjeni su svi zahtevi UEFA i na stadionu su obavljeni istorijski pomaci po pitanju infrastrukture i uslova u kojima će publika gledati fudbalske priredbe – istakao je Ćorović.

Poslednji u nizu poduhvata je osposobljavanje sistema za grejanje terena.

Foto: crvenazvezdafk.com
Foto: crvenazvezdafk.com
Foto: crvenazvezdafk.com
Foto: crvenazvezdafk.com

- Postavljamo grejni sistem koji će biti u funkciji već za meč sa Pari Sen Žermenom. Za nekoliko dana predstoje tople probe. Grejanje će funkcionisati uz pomoć kotla i mazuta, dok ne ne završe još dva istorijska poduhvata: izgradnja sunčeve elektrane i kopanje bunara satoplom vodom za koje smo dobili građevinske dozvole, odnosno istražno pravo.

Već od predstojeće nedelje planiran je početak i promena kapija.

- U ponedeljak ćemo početi sa postavljanjem najsavremenijeg sistema kapija na istoku i zapadu. Radi se o tehnologiji koja se koristi na najmodernijim sportskim objektima u Evropi i svetu. Taj projekat doprineće i bezbednosti gledalaca jer će aktuelne kapije postati evakuacioni izlazi, a u slučaju potrebe stadion će biti moguće isprazniti za pet ili šest minuta.

Grejanje terena i izgradnja kapija neće predstavljati kraj niza radova koji je započet uređenjem zapadne tribine.

Foto: crvenazvezdafk.com
Foto: crvenazvezdafk.com
Foto: crvenazvezdafk.com

- Planirana je i izgradnja skaj bokseva na zapadu, ali i brojni drugi projekti u okviru stadiona. Iza severne tribine u toku je izgradnja najsavremenijeg mediko bloka u kojem će igrači imati sve neophodne uslove za oporavak i rad na fizičkoj spremi kroz najsavremenije teretane. Takođe, na platou Delije, gradi se kutak za navijače, mesto predviđeno za njihovo druženje, šop i članstvo.

Radovi će se nastaviti i iza juga Marakane gde su već izgrađeni parking i najsavremeniji tereni koje koristi Omladinska škola Crvene zvezde.

- Urađen je i projekat Zvezdine akademije koji bi trebao da bude takođe realizovan u narednom periodu. Objekat u okviru omldinske škole imaće sve uslove za rad talenata. U njemu će crveno-beli biseri živeti, učiti i trenirati, uz jedinstvenu priliku da se na najbolji način školuju i grade kao fudbaleri i ljudi. Za sve navedeno potrebna su znatna finansijska sredstva, ali je uprava prepoznala napredak u inrastrukturi kao neophodan za dalji razvoj kluba zbog čega smo u periodu koji se u svakom smislu može nazvati istorijskim – istakao je Ćorović.

VIDEO: Koreografija Delija za istoriju

VIDEO: Ovako zvuči premijera himne Lige šampiona na stadionu crveno-belih

VIDEO: Degenek otkrio šta mu je fudbaler Liverpula rekao u tunelu dok je podrhtavala Marakana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milance

    18. novembar 2018 | 14:30

    Sklanjajte atletsku stazu kako znate i umete...priblizite tribine da bude onda pravi pakao!

  • Sale

    18. novembar 2018 | 15:54

    Sredite toalete..gori su nego na staroj zeleznickoj stanici

  • Joki

    18. novembar 2018 | 16:56

    Dobacite malo grejanja i do komsija ...smrznuce se!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA