Ispovest prvog Srbina u Dinamu: Šta su mi rekli Bed Blu Bojsi, a šta Mamić, i kako mi je Luka Jović pomogao u nevolji? (FOTO)

Komnen Andrić za Telegraf opisao kakav je doček imao kada je potpisao za tim iz Zagreba, čime se Zdravku Mamiću se ispunila davnašnja želja da dočeka Srbina u Dinamu

  • 17

Komnen Andrić, 23-godišnji fudbaler koji je dobro prodrmao hrvatski fudbal golovima, učinio je to još jedno potpisom za Dinamo Zagreb.

U Interu iz Zaprešića, Komnen se iskristalisao kao prvi strelac lige, što je bilo dovoljno da Dinamo iskešira milion evra i dovede ga u svoje redove. Kuriozitet je da je Komnen postao prvi Srbin u Dinamu u poslednjih 29 godina, prvi posle rata koji je zahvatio SFRJ, o čemu uopšte ne razmišlja, niti ima potrebe za tim.

Andrić se odomaćio u Zaprešiću, dočekale su ga samo lepe reči u Zagrebu, i Bed Blu Bojsi su ga prihvatili brzo, a nije sve delovalo tako bajkovito u prošlosti.

U dresu Radničkog iz Kragujevca Foto: MN Press

Komnen je seniorsku karijeru počeo u Radničkom iz Kragujevca, igrao je za OFK Beograd pre nego što se otisnuo u inostranstvo, što je obeleženo pehovima, velikim lekcijama i iskustvom, o čemu je Komnen govorio za Telegraf.

Povreda skočnog zgloba ga je čak sprečila da bude deo ekipe koja je 2015. na Svetskom juniorskom prvenstvu osvojila titulu, ali vremena za žaljenje nema, Andrić se okreće budućnosti.

Taj pristup je bio idealan, jer je već na debiju za Dinamo dao svoj prvi gol!

Komnen Andrić u dresu OFK Beograda Foto: MN Press

- Utisci su se slegli brzo, jer sam već ušao u mašinu i treniram punom parom. Zadovoljstvo mi je da sam posle toliko godina prvi Srbin u Dinamu i moram da kažem da sam super prihvaćen u timu i zadovoljstvo je biti igrač Dinama.

  • Srbi u Hrvatskoj su hit, poklopilo se da sada dođe i Andrija Kaluđerović u Inter kao tvoja zamena?

- Tako se poklopilo, mene je trener Toplak pitao za njega, ja sam preneo sve pozitivne komentare, Andrija je moj jako dobar prijatelj i odličan igrač, pre toga je meni u karijeri pomogao, drago mi je da je došao ovde. Nekako se poklopilo da su fudbaleri iz Srbije sada slobodniji da dođu u Hrvatsku.

  • Kakvi su te sve komentari dočekali?

- Dobio sam 99 posto dobrih i pozitivnih komentara, i iz Srbije i iz Hrvatske, dolazim u veliki klub i svi na tome čestitaju. Godinu i po dana sam u Hrvatskoj, imam samo pozitivno iskustvo i sve je vodilo ka tome da neće biti nikakvih problema, naprotiv!

  • Kako je došlo do prvog kontakta sa klubom i Zdravkom Mamićem?
  • Bilo je i radosti protiv Crvene zvezde Foto: MN Press

- Još prošlog leta se desio prvi kontakt, oni su već imali tri napadača i nismo se dogovorili, već je bilo 5-6. kolo u toku, ali je ovaj put sve to bilo ozbiljnije, ja sam kvalitet potvrdio tako što sam postao prvi strelac lige. Čuo sam se direktno sa Zdravkom Mamićem, poželeo mi je dobrodošlicu, verovao je od početka u moje kvalitete, sad je sve to bilo intenzivnije i sa njegove strane nego letos. Zato sam i želeo da dođem, to se i desilo.

  • Imaš bele ovčare, baviš se pecanjem. Postoje li neka omiljena mesta za ovaj hobi?

- U slobodno se možda bavim hobijima koji nisu tipični za fudbalere, ribolovom se bavim još od malih nogu, otac je preneo tu ljubav davno, nastavio sam njegovim stopama. U slobodno vreme, mesto mi je u prirodi pored reke, u šetnji, pecanju... Tu pronalazim mir i odmaram između sezona. Ovde u Zaprešiću na primer postoji rečica na koju idem kada imam vremena i pecam, ali uvek ja nađem pravo mesto za svoj hobi u svakom slučaju.

Foto: Instagram.com/komnen_18
  • Navijače je oduševila i tvoja nedavno objavljena fotografija, na kojoj su još Ante Rebić i Luka Jović, udarne igle Ajntrahta, uz komentar "Samo budale dele ljude na Srbe i Hrvate"?

- Iskreno, nisam neko ko jedno misli i drugo priča, zna se da nemam dlaku na jeziku i stvarno to mislim, tu sam godinu i po i nikakvih problema nemam. Stekao sam dosta dobrih drugara, a što se slike tiče, posle Nove godine smo izašli u jedan klub, a Luka mi je jedan od najboljih prijatelja, mnogo mi je pomogao kad sam bio u Portugalu i to drugarstvo se nastavilo. Ne prođe dan da se ne čujemo, a preko njega i Mijata Gaćinovića sam upoznao i Rebića. Eto, slikali smo se i to sam napisao jer tako mislim.

  • Kakva te konkurencija čeka, smatraš li da možeš brzo dobiti startersko mesto?

- Iskreno, došao sam da se razvijam, rastem i napredujem kao igrač. Ovo je veliki klub i tu su dva izuzetno kvalitetna napadača, Mario Gavranović je reprezentativac Švajcarske, Bruno Petković je bivši igrač Bolonje, vrhunski je igrač, ali ja sam došao da napredujem, verujem u svoje kvalitete. Da ne verujem, ne bih ni bio ovde. Mislim da svi treba da pomognemo timu, a na treneru je odluči ko može da povuče Dinamo napred.

  • Imao si buran karijerni put, šta te je posebno učinilo jačim?

- Sigurno je da me život nije mazio, od samog starta. Nikada nisam bio teže povređen, ali bilo je pehova koji su me pratili sve do dolaska u Inter iz Zaprešića. Iako sam znao da vredim, nisam mogao da se dokažem, ali sam verovao u sebe i nastavio da radim, verovao sam da će se vratiti i vratilo se. Što se svega tiče... Nisam otišao na Svetsko prvenstvo i to je ogroman žal za mene, otišao sam u Portugal i nepravedno sam sklonjen iz tima, u Litvaniji sam se povredio. Pratili su me mali pehovi, sada sam izašao na pravi put, pravo tek sledi!

  • Da li te je plašio stav Bed Blu Bojsa pri transferu, da li je klub imao šta da ti kaže povodom prelaska u Dinamo, s obzirom na radikalne stavove navijačkih grupa?

- Dobio sam preko 1.000 poruka navijača, svi su bili pozitivni, svi su poželeli dobrodošlicu, znaju ko sam jer sam dugo tu, prvi sam strelac lige. Mogu da im pomognem, postao sam prvi Srbin kapiten u Hrvatskoj, prvi strelac posle raspada SFRJ. Ovde nema mesta politici, mislim da je to više medijski tako nego što je u sportu.

  • Sa reprezentacijom nisi imao sreće na Novom Zelandu, da li je možda vreme da ostvariš i ovaj san?

- To bi bila kruna karijere! Vredno ću raditi, ako budem radio kako treba, poziv neće izostati.

VIDEO - On je najvatreniji fudbalski fan i njegov tim ne sme da izgubi

(B. Vinulović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Retro

    24. januar 2019 | 16:35

    Bravo! Sport je najbolji i najači spoj ljubavi, drugarstva i prijateljstva. Pravi sportisti znaju koliko je politika pogubna i po njih i njihove karijere i po međuljudske odnose. Dosta je mržnje, netrpeljivosti, omalovažavanja, ubijanja....Dosta!

  • ortodox RS

    24. januar 2019 | 16:16

    Stidi se pokatoliceni Srbine!

  • Slavko

    24. januar 2019 | 17:44

    Bravo majstore predstavi nas u najboljem svetlu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA