TOP 10 zimskih transfera srpskih fudbalera i klubova: Prijović se kupa u arapskom novcu, Zvezda najviše zaradila i platila, Partizanov spas u poslednji čas (VIDEO)

Srpski fudbaleri i igrači iz domaćih klubova bili su interesantni na tržištu tokom zimskog prelaznog roka

  • 3

Zavesa je pala na transfer pijacu tokom zime, koja nije bila toliko uzbudljiva kao prethodnih nekoliko godina, ali smo imali nekoliko zanimljivih transfera. Rekord je oborio Čelsi, transferom Kristijana Pulišića iz Borusije Dortmund, koga je platio 64 miliona evra.

Nije bilo velikih transfera srpskih fudbalera, iako se ponovo spekulisalo da bi Sergej Milinković Savić mogao da ostvari mega-transfer u Juventus ili Milan.

Ali, srpski fudbaleri su bili interesantni na fudbalskom tržištu i ove zime. Bilo je i onih koji su sve iznenadili, poput transfera igrača Voždovca u Premijer ligu, kao i prvog Srbina u Dinamu iz Zagreba, a aktivni su bili i Zvezda i Partizan.

Crno-beli su u smiraj prelaznog roka prodali Marka Jankovića za 1.8 miliona evra SPAL-u, pa je to bio peti najveći transfer vezan za srpski fudbal tokom zime. Rekorder je Aleksandar Prijović, koga je saudijski Al Itihad platio PAOK-u 10 miliona evra, koliko je bila otkupna klauzula srpskog reprezentativca, ali će na ime ugovora Prijović zaraditi čak 21.600.000 evra.

Najveća kupovina u srpskom fudbalu bio je transfer Alekse Vukanovića iz Napretka u Zvezdu, za koga su crveno-beli platili 300.000 evra.

Foto ilustracija: Telegraf/Profimedia/Uppa sportsMarko Todorović/Marko Jovanović/MN Press

Ovo je top 10 transfera vezanih za srpske fudbalere i srpski fudbal za zimski prelazni rok:

1. Aleksandar Prijović - 10 miliona evra (iz PAOK-a u Al-Itihad)

Aleksandar Prijović u dresu Al Itihada; Printskrin: Youtube

PAOK nije želeo da ga proda, ali je Prijović insistirao na transferu, jer mu je Al Itihad ponudio ugovor iz snova od čak 450.000 evra mesečno! a potpisao je na 4 godine, što znači da će za to vreme inkasirati neverovatnih 21.600.000 evra!

2. Ivan Radovanović - 4 miliona evra (iz Kijeva u Đenovu)

ivan Radovanović odlazi iz Kijeva posle 6 godina; Foto: Guliver/Valerio Pennicino/Getty Images

Transfer je realizovan poslednjeg dana prelaznog roka. Nekadašnji srpski reprezentativac je posle šest godina napustio "Leteće magarce" za četiri miliona evra, a u Đenovi je potpisao ugovor na dve i po godine.

Radovanović ima 30 godina i u Italiji je igrao za više klubova od 2008. godine kada je na "Čizmu" otišao iz Partizana.

3. Miloš Degenek - 3.6 miliona evra (iz Zvezde u Al-Hilal)

Foto: Twitter/@Alhilal_EN/Prince Fahad Bin Salman Media Center

Crvena zvezda je prodala momka rođenog u Kninu za 3.6 miliona evra Al-Hilalu iz Suadijske Arabije, posle samo 6 meseci, i to nakon što ga je na leto kupila za samo 200.000 evra, pa je direktor crveno-belih Zvezdan Terzić ovo okarakterisao kao jedan od najboljih poslovnih poteza poslednjih godina.

4. Filip Stuparević - 3 miliona evra (iz Voždovca u Votford)

Filip Stuparević; Foto: MN Press

Rekordan transfer Voždovca! Mladog napadača koga je kupio Votford za 3 miliona evra, a on će odigrati na pozajmici još šest meseci "na krovu".

On je u intervjuu za Telegraf opisao i zašto je odbio Zvezdu i Partizan, koji su takođe slali ponude za njega.

5. Marko Janković - 1.8 miliona evra (iz Partizana u SPAL)

Marko Janković; Foto: MN Press

Crnogorski reprezentativac je poslednjeg dana prelaznog roka prešao u SPAL za 1.8 miliona evra, ali jedna polovina pripada Olimpijakosu, jer je Janković iz Pireja došao bez obeštećenja, ali uz procente od 50% kod naredne prodaje.

Partizanu je ovo bio ključni novac za funkcionisanje kluba i servisiranje obaveza u narednom periodu.

Janković je napravio i neverovatan gest, jer je oprostio Partizanu 150.000 evra, koliko su mu crno-beli dugovali na ime neisplaćenih zarada.

6. Komnen Andrić - milion evra (iz Intera iz Zaprešića u Dinamo Zagreb)

Komnen Andrić; Printskrin: Youtube/GNK Dinamo Official TV

Prvi Srbin koji je potpisao za Dinamo iz Zagreba od rata u Jugoslaviji! Istorijski transfer bio je vredan milion evra, koliko je šampion Hrvatske platio Interu iz Zaprešića.

Kako su Bed Blu Bojsi reagovali na transfer Andrića, kakve je poruke dobio, pročitajte u intervjuu koji je dao za Telegraf.

7. Đorđe Jovanović - milion evra (iz Lokerena u Kadiz)

Bivši igrač Partizana Đorđe Jovanović postao je novi igrač Kadiza; Foto: Marko Jovanović

Bivši igrač Partizana prešao je poslednjeg dana prelaznog roka iz Lokerena u Kadiz za obeštećenje od milion evra.

Nekadašnji napadač Partizana je potpisao ugovor sa Kadizom do 2023. godine, a ovaj španski klub je informaciju objavio u 23.58.

Jovanović je na 11 mečeva za Belgijance dao samo jedan gol, a društvo u Kadizu će mu praviti dvojica Srba - Dejan Lekić i Aleksandar Pantić koji je takođe stigao 31. januara.

8. Nenad Krstičić - 500.000 evra (iz Zvezde u AEK)

Nenad Krstičić u opremi AEK-a; Printskrin: Youtube/AEK FC

Krstičić je imao otkupnu kauzulu u ugovoru, koju je iskoristio AEK i doveo ga je za relativno mali novac. Vezista je odbio da potpiše novi ugovor sa Zvezdom ove zime, pa je na kraju napustio Marakanu i preselio se u redove grčkog šampiona.

9. Aleksa Vukanović - 300.000 evra (iz Napretka u Zvezdu)

Aleksa Vukanović i Mitar Mrkela na potpisivanju ugovora; Foto: Telegraf

Najveće obeštećenje koje je platio jedan srpski klub ove zime. Crvena zvezda je dovela najboljeg strelca Superlige za 300.000 evra, iako je za njega bilo zainteresovano nekoliko inostranih klubova.

10. Lazar Marković - bez obeštećenja (iz Liverpula u Fulam)

Lazar Marković se seli u Fulam; Foto: Guliver/Lynne Cameron/Getty Images

Fulam je u smiraj prelaznog roka dobio sat vremena više vremena nakon što je završena "transfer pijaca", da završi papirologiju za pozajmicu Lazara Markovića iz Liverpula.

Na kraju su uspeli i u pola dva posle ponoći klub je objavio da je Marković novi igrač Fulama i ponovo će zaigrati u tandemu sa Aleksandrom Mitrovićem, sa kojim je svojevremeno igrao u Partizanu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA