≫ 

Zvezdin trokorak u Lučanima, sporan penal i magija Marina! (VIDEO)

Crveno-beli i dalje bez poraza u Superligi, osvojeni i Lučani uz pogotke Bena, Pavkova i "lepoticu" bivšeg nemačkog reprezentativca

Posle derbija, Lučani su bili sledeća stanica koju su uspešno preskočili fudbaleri Zvezde, upisana je pobeda od 3:1 čime je tim Vladana Milojevića zacementirao lidersku poziciju na tabeli Superlige - i dalje bez poraza od početka sezone.

Ben je bio strelac za vođstvo, iz krajnje spornog penala koji je sudija Miloš Đorđić video nakon kontakta Radivojevića i Stojkovića, na 2:0 povisio je Pavkov, a tačku na trijumf stavio je genijalni Marko Marin pogotkom iz slobodnog udarca koji će ući u konkurenciju za gol kola.

Strelac za domaći tim bio je Bojić, pogodio je za 2:1 u povoju prvog poluvremena, za razliku od Bojovića koji je pred kraj poluvremena, na 2:0 za Zvezdu, promašio penal, tačnije Popović mu je skinuo udarac sa "kreča".

Crvena zvezda - Mladost 1:3

(Ben 15.p, Pavkov 29, Marin 70 - Bojić 55)

MLADOST: Rosić - Šatara, Sinđić (34. Bojović), Andrić, Leković - Pejović, Pešić (46. Jovanović), Tumbasević, Pavlović, Bojić - Radivojević.

CRVENA ZVEZDA: Popović - Stojković, Babić, Milunović, Gajić - Ben (88. Joveljić), Jovančić, Ivanić, Marin (86. Jovičić) - Boaći (61. Jirka), Pavkov.

Milojević je napravio četiri izmene u odnosu na derbi, nije bilo Borjana umesto koga je među stativama bio Popović, Babić je zauzeo Savićevo mesto, a Ivanić i Pavkov su bili osveženje u ofanzivi.

Gosti su od sarta, shodno kvalitetu i reputaciji, krenuli ofanzivno, već u 20. sekundi su mogli do gola, ali Boaći nije najbolje "legao" na loptu koju mu je dodao Ivanić.

Imao je Zvezdin napadač podršku u Pavkovu u navali, pa je i to bi razlog Zvezdinog dobrog starta u Lučanima. Boaći je još bolju priliku pormašio u 12. minutu, imao je "zicer" pred golom domaćeg tima, međutim i u toj situaciji je podbacio, ali se mreža Lučana tresla samo tri minuta kasnije.

Biće mnogo polemike zbog penala koji je sudija Miloš Đorđić sudio za Zvezdu nakon što je Stojković pao "kao pokošen" posle duela sa Raidvojevićem. Čini se da je kapiten Zvezde pao "sa zadrškom" tek pošto je igrač Mladosti naseo na fintu... Dovoljno za penal po Đorđićevim strogim kriterijumima. Ben je preuzeo odgovornost, poslao loptu u jednu, a Rosića u drugu stranu.

Nastavili su crveno-beli da dominiraju u polju, Marin je bio raspoložen za igru, a upravo je Nemac inicirao akciju koja je prethodila drugom golu, u režiji Pavkova. Marin je imao loptu na slobodnom udarcu, dodao je Gajiću desno dok su igrači Mladosti još nisu presabrali u odbrani, a Pavkov je potvrdio sjajnu formu - usledio je prijem na grudi i efektan udarac u dalji ugao, za 2:0.

"Zakuvalo" se u nastavku, i to dva puta pred golom Zvezde, ali Lučanci nisu do kraja iskoristili dve savršene prilike koje su im se ukazale.

Prvo je Bojović promašio penal pred kraj poluvremena, pošto je Ivanić jače odgurnuo Pešića s leđa. Popović je "namirisao" nameru igrača koji je malo pre toga ušao u igru, bacio se u pravu stranu i Zvezdi sačuvao komotnih 2:0 pred veliki odmor.

Ipak, Popović je kapitulirao brzo u nastavku igre, Bojić mu je u istom mintuu dva puta zapretio, a iz drugog je bio precizniji. Prethodno je izborio korner, a u gužvi koja je usledila glavom je trznuo za 1:2, pošto je Gajić ispred njega bio "kratak".

Nije, naravno, bilo panike u redovima Zvezde posle primljenog gola, nisu igrači Mladosti posle pogotka uspeli da ugroze Popovića, samo su usled rizičnije igre postali ranjiviji u defanzivi, a to je bila prilika za goste. Pavkov je bio često na meti defanzivaca, faulirali su ga u nedostatku boljih rešenja, a posle jednog prekršaja na dvadesetak metara od gola Lučana ukazala se prilika za Marina.

Bio je to najlepši trenutak utakmice.

Zvezda je vratila dva gola prednosti, a Marin je pokazao i ovom prilikom kakav je majstor - fantastično je izveo slobodan udarac, prebacio "zid", lopta je pogodila jednu, pa drugu stativu i završila u mreži!

Malo remek delo bivšeg nemačkog reprezentativca pogledajte u vidu ispod.

Do kraja, igra Mladosti bila je prilično rastrzana, gol Marina je definitivno "ubio" utakmicu, a crveno-beli su u završnim trenucima utakmice lako mogli da još koji put matiraju Rosića. Stativu je u tom intervalu pogodio Ivanić...

VIDEO: Poslušajte izjavu trenera Mladosti Neška Milovanovića posle utakmice

Superliga, 25. kolo

Zemun - Proleter 0:0

Mačva – Dinamo Vranje 0:0

Rad – OFK Bačka 1:1

(Balabanović 32 – Tomić 67)

Čukarički – Napredak 2:1

(Stevanović 46, Šarić 90 – Ivanović 29)

Mladost – Crvena zvezda 1:3

(Bojić 55 – Ben 15 penal, Pavkov 29, Marin 70)

Radnik – Voždovac 2:1

(Zlatanović 27, Ristović 38 - Arsić 5)

Partizan - Radnički Niš 18

Vojvodina - Spartak 18

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GROBAR PODGORICA

    6. mart 2019 | 16:22

    SRAM VAS BILO, ŠTA SAM JA REKAO PRE NEKI DAN? TO SE I OBESTINILO. PA TREBA OVO LAKRDIJSKO TAKMIŽENJE UKINUTI. NEMA LEKA APOTEKA.

  • Zoka sledi

    6. mart 2019 | 16:20

    Dogodine isto kao real pa onda kuku po fs.

  • Nesa CZ

    6. mart 2019 | 17:54

    Ovi grobari će da pomru od muke... Još ako ih Radnički čukne, eto kolektivnog pomora...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA