≫ 

Pre dve godine smo se pitali da li da rizikujemo, sad nećemo moći da ga zadržimo: Bobić otkrio kada su u Frankfurtu videli Jovića i šta su prvo rekli

Tek što su ga kupili, već spremni da ga prodaju

  • 6

Sportski direktor Ajntrahta Fredi Bobić svestan je da forma Luke Jovića ne mora da traje večno i neće časiti časa ako u Frankfurt stigne neka pristojna ponuda već ovog leta.

Zvanično, Luka Jović je igrač Ajntrahta nepunih nedelju dana jer je nemački klub otkupio njegov ugovor od Benfike po ranijem dogovoru za šest miliona evra i 20 odsto od naredne prodaje.

Jović je sa 17 golova do sada i zajedno sa Filipom Kostićem, Mijatom Gaćinovićem i Antom Rebićem deo jednog od najboljih timova Bundeslige koji se bori za Ligu šampiona.

-  Imali smo mnogo srećnih večeri ove sezone i Liga Evrope je san svih nas. Svaka runda je bila posebna, a slike ostaju zapamćene. To je ono što čini tim, a najviše me zadovoljava što dobijamo simpatije cele Nemačke. Zbog toga smo ponosni - rekao je Bobić za ZDF.

Svaka utakmica je rasprodata, a Ajntraht sada čeka izazov u polufinalu LE gde igraju sa Čelsijem na putu do Bakua i finala takmičenja. Od Luke će se očekivati mnogo i u tom meču, a do pre dve godine bio je skoro zaboravljen i njegovo dovođenje bilo je kockanje.

-  Jović je imao 19 godina kada je stigao u Ajntraht i Ben Manga ga je znao, ja sam ga gledao na utakmici reprezentacija, a znao ga je i Niko Kovač. Izvanredan, uzbudljiv igrač i zapitali smo se da li da rizikujemo?

Da li da ga kupimo? Donosi na sto sve što se od dobrog fudbalera očekuje. Pokušavamo da ga usmerimo na pravi put i to je uspelo na spektakularan način. Bar kod Adija Hitera, Jović igra kao napadač svetske klase.

Imao je dobar osećaj u vezi sa njim kad je rekao: čoveče kakav napadač - objasnio je Fredi Bobić.

Sva je prilika da će Ajntraht uspeti da izbori Ligu šampiona naredne godine, ali je pitanje hoće li je igrati sa Jovićem u timu koji je potpisao ugovor na četiri godine, ali...

- Postoje šanse da će ostati, ali sam takođe i realan. Ima 21 godinu i neverovatno tražene veštine. Znamo to. Niko zbog toga ne bi trebalo da žuri sa prognozama. Kad se velika prilika pojavi iza ugla, nemamo šanse. Voleo bih da ostane, ali ne garantujem ništa - naglasio je Bobić.

Kod "balkanskih momaka" postoji nešto što ostali igrači nemaju u Ajntrahtu.

- Isti mentalitet, znamo kako onaj drugi funkcioniše i ima nekog bazičnog poverenja. Ponekad su samo previše lenji da bi to i sami pokazali - kaže Bobić.

VIDEO - Luka Jović posle maestralnih 5 golova u Bundesligi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • koke

    22. april 2019 | 15:29

    Jedva cekaju da ga prodaju,i Bobic je svestan da Jovic ne moze vise da ponovi ovu sezonu. Gde god da ode,nista od njega..

  • pera

    22. april 2019 | 19:28

    Ovi Partizani vidovitiji od babaVange

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA