≫ 

Poznato ko će startovati u derbiju za Partizan: Mala dilema postoji samo na jednoj poziciji! (FOTO)

Još uvek nije poznato da li će Goran Zakarić, koji se oporavljao od povrede, moći da zauzme mesto u startnih 11, dok je sve ostalo manje-više očekivano

  • 7
Ilustracija: Nikola Jovanović

Treći susret Crvene zvezde i Partizana u tekućoj sezoni, odnosno 160. u istoriji večitih derbija verovatno će doneti najmanje neizvesnoti i tenzije (četvrtak, 19 časova, Arenasport 1). Jer je prvenstvena trka, bez obzira neke sulude ideje o podvigu Radničkog iz Niša - odavno rešena, tim iz Ljutice Bogdana ima ogromnu bodovnu prednost u odnosu na crno-bele, te i u tom segmentu najvažniji meč u srpskom fudbalu gubi na značaju i ostao je samo puki – prestiž.

Zvezdi da pokuša da se posle dva prethodna jalova pokušaja “potvrdi” protiv Partizana, a timu iz Humske da dokaže da razlika u bodovima možda ne oslikava jasno pravo stanje stvari iu odnos snaga. Bar tako tvrde u Humskoj...

Šta to četvrti trener crno-belih u tekućoj sezoni – Savo Milošević može da sakrije kolege Vladana Milojevića, čime može da ga iznenadi i eventualno napravi korak više od prethodnika Zorana Bate Mirkovića, koji je u dva navrata, jesenas i početkom proleća, dobrano zabrinuo navijače tima sa druge strane Topčiderskog brda.

Foto: Marko Jovanovic

Reklo bi se da nema mnogo nepoznanica u ekipi crno-belih, ukoliko na talon stave sve karte, saberu i oduzmu povratnici i oporavljeni igrači posle poraza u Nišu. Jedan od njih je svakako i golman Vladimir Stojković koji je odradio suspenziju zbog žutih kartona i zauzeće sutra svoje mesto među stativama.

Baš kao i pomenuti čuvar mreže i desni bek Nemanja R. Miletić je “preležao žuticu” i to je svakako jedno od olakšanja za Miloševića, jer se radi o igraču koji doslovce komanduje odbranom Partizana.

Pavlović je Boaćija stavio u džep Foto: MN Press

TANDEM OSTOJIĆ – PAVLOVIĆ U ODBRANI

Kako je Mark Valijente, što je i sam Milošević priznao medijima, ispao iz konkurencije zbog povrede kolena (mada, pitanje je da li bi i zdrav bio prvi izbor struke), centralni deo manevra činiće iskusni Bojan Ostojić i mlađani Stahinja Pavlović, kome će ovo biti drugi derbi ovog proleća.

Uz levu aut-liniju Milošević je takođe imao suženi izbor, jer je u Nišu “izgubio” Nemanju G. Miletića, koji je zaradio četvrti žuti karton, pa priliku gotovo sigurno dobiti Slobodan Urošević. Pomenuti fudbaler je i u prethodnim mečevima imao prednost, pa je jasno da je Milošević protiv Radničkog svesno žrtvovao Miletića, pošto je i Urošević takođe bio uopasnosti sa tri žuta kartona, ali nije konkurisao za tim.

Što se manevra tiče, stručni štab će iskoristiti iskustva iz pređašnjih derbija, u kojima je Zoran Mirković “patentirao” defanzivni blok ispred odbrane, koji čine Saša Zdjelar i Aleksandar Šćekić (odradio žute kartone u Nišu).

U prethodna dva meča sa Crvenom zvezdom nije bio u planovima struke (povreda i taktičke zamisli), ali će treći derbi očito biti srećan i za Zorana Bambija Tošića, pošto će ovoga puta meč početi od prvog minuta i to na desnom krilu.

Hoće li biti spreman Foto: Marko Jovanovic

ČEKA SE SAMO ZAKARIĆ

Jedina dilema koja još uvek tinja u taboru crno-belih je pozicija levog krila. Prvi izbor je Goran Zakarić, ali kako se on lakše povredio u Kup meču sa Radničkim prošle srede i tek se u utorak vratio u pun trenažni proces, neizvesno je da li će trener Milošević rizikovati sa vezistom ili će, pak, priliku dobiti Đorđe Ivanović.

U nekim opcijama postoji mogućnost da Zakarića zameni i Nemanja Nikolić, kome nije strana uloga “pakera”, napadača koji se vraća unazad kako bi pomogao i vezistima, no, to bi verovatno iziskivalo još neke promene u zahtevima, što je dan pred derbi veliki rizik.

Pantić velika opasnost po rivala Foto: Marko Jovanović

Organizaciju igre u centralnom delu terena Milošević je poverio Danilu Pantiću, od koga se u završnoj trećini terena očekuje i kreacija, ali i konkretan napadački učinak, s ozbirom da se radi o fudbaleru koji ima veoma dobar udarac.

Jedini klasični napadač Partizana u sistemu 4-2-3-1 je Rikardo Gomeš, najbolji strelac Partizana u tekućoj takmičarskoj sezoni, koji je u minula dva meča sa Crvenom zvezdom  jednom zatresao mrežu.

VIDEO - Smeh u Humskoj zbog Elvisa Prislija, najavljuje se "pakao" posle derbija

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ćoravi

    24. april 2019 | 20:12

    Nadam se da neće delegirati vujovića maju , penality obradovica i rumenigea djokica, u tom slučaju bi bili 0-5 ne bi se izvlacili kao do sada.Drzavni projekat je gotov uskoro

  • Nusknvp

    24. april 2019 | 21:37

    Ova ekipa da je vodi Nikolic ili Stanijevic bilo bi 0:2 bez problema. Ovako nisam preterani oprimist, pre svega mi nemamo nekog ko ce da ih napali i ulije samopouzdanje jos danima pre.Savo mi nekako previse mlak i a ima putera na glavi i te kako

  • Rasa

    24. april 2019 | 21:56

    Samo sportski i fer. Nemojte praviti rat od sporta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA