≫ 

Radnički na "mestu zločina", Lalatović najavio odlazak na operaciju: Proleter posle kazne za nameštanje čeka "rasterećene" Nišlije

Prvi duel 34. kola Superlige igraju dva rivala čiji je prethodni meč u Novom Sadu bio predmet istrage

  • 6

Fudbaleri Radničkog iz Niša novi superligaški meč, u okviru 34. kola, igraju u utorak Novom Sadu protiv Proletera, a trener Lalatović u najavi tog duela poručuje da je njegov tim "ispunio zacrtani cilj i da će igrati rasterećeno".

- Čeka nas teško gostovanje. Ovo je plej-of i svaka utakmica u gostima je veoma neugodna. Ipak, ono što je bitno za naš klub i za naše navijače je da smo mi već osigurali nastup u Evropi, šta god da uradimo do kraja prvenstva - rekao je trener Nišlija koji je prethodni meč sa Čukaričkim propustio zbog navodne bolesti, a propustio je i prethodni meč sa Proleterom na "Krađorđu".

Upravo se taj duel kasnije našao "pod lupom" organa za praćenje regularnosti takmičenja, a nedavno je stigla i presuda: zbog sumnje u nameštanje novosadski klub će morati da plati 2.5 miliona dinara.

Taj meč, koji je kladioničarskom terminologijom išao "iz keca u dvojku", obeležio je defanzivac domaćeg tima Zarija Lambulić sa skrivljenim penalom i autogolom u drugom poluvremenu.

Niški tim čvrsto drži drugu poziciju na tabeli sa 42 boda na svom kontu, dok je Proleter na sedmom mestu sa 20 bodova manje. Radnički je ove sezone dva puta slavio u duelima sa Proleterom u regularnom delu sezone, u Nišu je bilo 3:1, a u Novom Sadu već pomenutih 2:1 za izabranike Nenada Lalatovića.

Trener Nišlija je dan pre utakmice poručio da je ispunio glavni zadatak zbog kojeg je angažovan u Radničkom.

- Kada sam došao meni je postavljen cilj da izvedem ekipu na evropsku scenu i mogu da kažem da sam ja kao trener taj zadatak ispunio. Zbog toga sam jako ponosan, a najponosniji sam na moje igrače koji su ove sezone pokazali da su srce ovog kluba. Čitave sezone su davali svoj maksimum, a Radnički ove sezone zaista beleži fenomenalne rezultate. I zbog svega toga mi u Novi Sadu idemo rasterećeni.

Nenad Lalatović i njegov pomoćnik Dragan Šarac Foto: MN Press

Iz Lalatovićevih reči naslućuje se da će u Novom Sadu Radnički igrati lepršav fudbal zbog ispunjenog cilja ekipe, koja, matematički, i dalje ima šanse za titulu. Šest bodova je prednost vodeće Zvezde trenutno, četiri kola pre kraja.

- Nemamo imperativ da nešto moramo da drhtimo pred ovaj meč, želimo pobedu i daćemo sve od sebe da do nje i dođemo. Pokušaćemo da tamo odigramo jednu lepu utakmicu, da se nametnemo na terenu i osvojimo tri boda. Zbog žutih kartona neću moći da računam na levog beka Stefana Đorđevića i štopera Đorđa Crnomarkovića, Nikola Drinčić je povređen, a Petar Grbić premoren. Grbić će putovati u Novi Sad i u konsultaciji sa doktorima videću da li ću mu ukazati šansu. Ovi izostanci znače da će se Taras Bondarenko vratiti na poziciju štopera, da će levi bek biti Nikola Stanković, dok će tandem zadnjih veznih činiti Riota Noma i Aleksa Jovanović- rekao je Lalatović.

Osim što je pohvalio svoje igrače za uloženo zalaganje, Nenad Lalatović nije više želeo da komentariše dešavanja sa utakmice između Radničkog i Čukaričkog, koju je propustio zbog problema sa slepim crevom, zbog kojeg će, kako je rekao, početkom juna morati da se podvrgne hiruškoj intervenciji.

VIDEO: Lalatović slavi pobedu nad Partizanom provokacijom prema Grobarima 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kinez

    29. april 2019 | 16:08

    Obraz-djon

  • Beogard

    29. april 2019 | 17:55

    Lalatovicu obrukao si ne samo sebe nego komplet familiju!!!Ti ne ucestvujes ni u cemu i nemas pojma kao sto lopov kaze ja nisam krao samo sam drzao stube!!!

  • Srbin

    29. april 2019 | 19:01

    Sramota šta od sebe napravi namešta mečeve.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA