SAZNAJEMO! Partizan kaparisao kapitena Rada: Lutovac u Humsku stiže besplatno! (VIDEO)

Fudbaleru "Građevinara" ugovor ističe u decembru, ali je podneo zahtev za raskid Arbitražnoj komisiji zbog neisplaćenih zarada, što su crno-beli iskoristili i dogovorili detalje saradnje

  • 13

Kapiten Rada Aleksandar Lutovac (21) biće jedno od prvih pojačanja Partizana iz domaće lige u letnjem prelaznom roku. Kapiten “građevinara” je zajedno sa agentima još pre mesec dana načelno dogovorio svoje uslove sa crno-belima i u Humsku će stići kao slobodan igrač na tržištu, iako mu ugovor ističe u decembru, saznaje Telegraf.

Razlog je činjenica da je Lutovac nedavno podneo tužbu Arbitražnoj komisiji protiv Rada, zbog neisplaćenih prinadležnosti u trajanju od nekoliko meseci. S obzirom na činjenicu da propisi dozvoljavaju klubovima kašnjenje zarada igračima do tri meseca, klub sa Banjice je u najavi izgubio pomenuti spor i vezista će neometano moći da promeni sredinu bez obeštećenja.

Tu činjenicu su iskoristili u Partizanu i brže-bolje seli za sto i sa Lutovcem i sa njegovim zastupnicima, dogovorili se o budućoj saradnji, koju eventualno može da pokvari ponuda iz inostranstva. Ipak, kako zbog spora sa klubom fudbalera nije bilo u timu Rada tokom celog proleća, u takav scenario je teško poverovati.

Aleksandar Lutovac, FK Rad Aleksandar Lutovac u duelu sa Nemanjom Miletićem na meču Rad - Partizan; Foto: MN Press

Pre nekoliko meseci, tačnije u zimskom prelaznom roku, Lutovac je takođe bio na radaru Partizana, o čemu je Telegraf i pisao, ali su crno-beli tada ostali “kratki” sa finansijama, a fudbalera je vezivao ugovor do kraja godine.

Lutovac je dobro poznat u ovdašnjoj fudbalskoj javnosti. Radi se o momku koji se fudbalski školovao u Petliću (škola fudbala), Crvenoj zvezdi i Radu, gde je 2015. godine potpisao i prvi profesionalni ugovor.

Pisali smo o tome kako ga je Zvezda izgubila i zašto mu kasnije nije bilo dozvoljeno da pređe u Partizan iz Rada.

Igra na poziciji desnog krila, prošao je gotovo sve reprezentativne selekcije naše zemlje i, bez obzira što je mlad, već je stekao zavidno iskustvo u domaćem takmičenju. U Humskoj ga vide kao jedno od rešenja u rotaciji, u ofanzivnom delu tima, jer nameravaju da pomenutu poziciju pojačaju i stranim igračem.

Pogledajte neke od njegovih poteza:

OVUSU BIO REŠENJE, ALI...

Samjuel Ovusu Samjuel Ovusu; Foto: Marko Jovanovic

Ideja je isprva bila da to možda bude Samjuel Ovusu iz Čukaričkog, ali su “brđani” zacepili cenu obeštećenja za svog igrača i do sada plasirali nekoliko infomacija o interesovanju iz Bundeslige (Borusija Dortmun, Keln...), ali je pitanje šta je od svega toga zaista tačno (uz dužno poštovanje igraču).

Minulih dana ste na Telegrafu mogli da pročitate da Partizan želi da angažuje i defanzivce Uroš Vitasa (Irtiš), Đorđa Crnomarkovića (Radnički Niš) i mladog Dominika Dingu (Ural), ali na tome neće stati, jer se pojačanja traže i analiziraju i na svim pozicijama u odbrani, ali i ostalim linijama tima.

Uglavnom će to biti igrači iz domaće lige (cela odbrana sa srpskim pasošima), pojačani sa nekoliko stranaca u ofanzivnom delu...

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • H

    28. maj 2019 | 11:49

    Ovo je 4 desno krilo,a napadaca nemamo

  • Др

    28. maj 2019 | 11:13

    Како онда бесплатно, ако је дата капара! Ало, комје овде луд!?

  • Zar ne?

    28. maj 2019 | 10:25

    Kaparisao,a stize besplatno???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA