Junajted predstavio prvo pojačanje: Novi Rajan Gigs stigao na "Old Traford"

Novo lice u taboru velikana

  • 2

Ono što je bilo najavijeno sado je i ozvaničeno: Mančester Junajted ima prvo pojačanje za novu sezonu. Radi se o reprezentativcu Velsa Danijelu Džejmsu, kojeg mediji već porede sa Rajanom Gigsom.

O njegovom dolasku smo već pisali kao i to da ga je upravo selektor Velsa, sam Rajan Gigs preporučio svom nekadašnjem klubu.

Junajted je, kao što je to bilo i ranije dogovoreno, doveo za 17 miliona evra iz Svonsija, sa opcijom da uz bonuse taj transfer naraste i na 19 miliona evra.

Danijel je zanimljivo mlado krilo, veoma vešto, sa vizijom, izvrsnom brzinom i dobrom radnom etikom. Imao je sjajnu sezonu u Svonsiju, a ima i sve atribute da uspe u Mančester junajtedu. Oduševljeni smo što je došao - rekao je menadžer "Crvenih đavola" Ole Gunar Solksjer.

Sam igrač je presrećan dolaskom na Teatar snova.

Ovo je jedan od najlepših dana u mom životu. Izazov kojem se unapred radujem. Mančester junajted je savršeno mesto za mene da nastavim da se razvijam kao igrač. Neverovatno sam ponosan, cela moja porodica je, žao mi je samo što otac nije dočekao da podeli sa nama ovo iskustvo. Jedva čekam da počnem da radim sa Oleom. On hoće mlade, "gladne" igrače i nadam se da sam jedan od takvih - rekao je Džejms, koji će u Junajtedu zarađivati 67.000 funti nedeljno, odnosno oko 4.000.000 evra po sezoni.

Pažnju na sebe 21-godišnjak je skrenuo stilom igre koji podseća na Rajana Gigsa. O kakvom talentu je reč sam se mogao uveriti Gigs koji je najzaslužniji za ovaj transfer.

Ove sezone za ekipu Svonsija postigao je četiri gola i zabeležio je devet asistencija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA