≫ 

Đorović više nije selektor, Kokeza najavio novog: Saznaćete za deset dana! (FOTO)

Promene na klupi seniora, ali i mlade reprezentacije

  • 9
Ljubisa Tumbakovic promocija Foto: Nikola Tomić

Novi selektor Srbije Ljubiša Tumbaković bio je jedini kandidat za novog selektora Orlova, ali nije jedini kome je selektorsko mesto reprezentacije novo.

Srbija je teško podbacila i na Evropskom prvenstvu za igrače do 21 godine što je uzrokovalo odlazak Gorana Đorovića pa će i na klupi U21 tima biti novi selektor.

To je na promociji novog selektora seniora otkrio predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza.

- Razočaran sam rezultatom i načinom na koji smo igrali, ali mogu da kažem da prethodne dve godine otkako je Goran Đorović vodio reprezentaciju, ne mogu to isto da kažem, jer činjenice pokazuju da je u prvih 8 utakmica ostvario sve pobede, i to bez 5-6 igrača koji su prebačeni u prvi tim - rekao je prvi čovek FSS.

Ljubisa Tumbakovic promocija Foto: Nikola Tomić

Orlići su u Italiji i San Marinu bili pojačani nekolicinom momaka koji su već igrali i u seniorskom pogonu, Austrija i Danska su sa po 2:0 pobedile i nadigrale, a Nemačka je sa 6:1 ponizila našu selekciju. Uprkos tome, Kokeza ne smatra da je Đorovićev mandat neuspešan.

- Ne bih mandat Gorana Đorovića nazvao neuspešnim, jer mnoge velike reprezentacije poput Portugalije, Holandije, se uopšte nisu kvalifikovale. Da li sam razočaran - da, ali ne mogu da kažem da je sve oko Đorovića neuspešno. Đoroviću ugovor je bio do kraja EURO U 21, on je istekao, a o novom selektoru ćemo razgovarati u narednim danima. Dobićemo predloge sa Stručnog odbora, a u narednih 10 dana očekujemo novog selektora - rekao je Kokeza.

Goran Đorović, Mladen Krstajić Foto: MN Press

Da podsetimo, smenu na čelu seniorske selekcije uzrokovao je debakl Orlova u Ukrajini, jer su u Lavovu od domaćina poraženi sa 5:0, pa je naš nacionalni tim za manje od mesec dana pretrpeo dva teška šamara.

VIDEO - Kokeza posle 0:5 u Ukrajini: Pružimo sada podršku igračima i stručnom štabu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djani

    2. jul 2019 | 14:07

    kokez ostavka sta vise cekas.

  • Neko

    2. jul 2019 | 14:31

    Kako to da ti ne vidis odgovornos u svemu ovome,nemas ni malo morala ni obraza,sram te bilo...

  • Rila

    2. jul 2019 | 15:42

    Bravo Kokeza Kokezijada se nastavlja sbe menjaj a sebi kao naj većem krivcu zacementiraj fotelju. Tesko srpskom dudbalu ko ga vodi! Tole vrati se sve ti oprošteno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA