Arsenal napokon dovodi dobrog defanzivca: Iz Seltika stiže jedan od najtalentovanijih Škota

Kieran Tirnej je jadan od glavnih igrača Seltika, igra na levom beku ali mu ni pozicija centralnog defanzivca nije strana

  • 0
Kieran Tierney Foto: Guliver/Naomi Baker/Getty Images

Zna Unaj Emeri gde najviše škripi njegovoj ekipi Arsenala, i to nije nikakva tajna. Odbrana je rak rana tima. Zbog toga ovog leta sve karte su bačene na pojačavanje ovog dela tima.

Odranije se pisalo da su Tobdžije zainteresovane za transfer jednog od najperspektivnijih štopera Francuske Vilijama Salibe, ali sada nam sa Ostrva stižu informacije da je klub vrlo blizu dovođenja jednog od njaboljeg defanzivca Škotske Kierana Tirnija iz Seltika.

Tirni je fudbaler Seltika i jedan je od njihovih ključnih igrača. Ima svega 22 godine i već je standardni škotski reprezentativac.

Prirodna pozicija mu je levi bek a dobro se snalazi i u ulozi štopera koju igra u reprezentaciji kada je na levoj strani Robertson iz Liverpula. Takođe može da igra malo i isturenije sve do krila.

Arsenal je prvobitno nudio 17 miliona evra ali su to Kelti odbili. Sada, kako javlja Skaj Sport, klubovi su se našli na sumi od 28 miliona evra.

Liga Šampiona, FK Mančester Siti, FK Seltik Tirnej u duelu sa Sterlingom u Ligi šampiona; Foto: Tanjug/AP

U jednom trenutku interesovanje je pokzao i Napoli ali je Tirni upravi kluba rekao da ga zanima samo prelazak u Arsenal. Pre nekoliko dana trener Seltika Nil Lenon je rekao da se od ovog fudbalera tek treba očekivati velika dela i tak tek treba da sazri.

Ukoliko Tobdžije uspeju da realizuju transfere Tirnija za 28 i Salibea iz Sent Etjena za 30 miliona evra, napokon bi ekipa sa Emirata imala dobru odbranu. Obojica su mladi, a i zalog za budućnost.

Klub bi trebao da napusti Loran Košćelni koji je odbio da otputuje sa ekipom na pripremnu turneju.

VIDEO - Kako se FK Radnički Niš priprema za kvalifikacije za Ligu Evrope

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA