≫ 

Brz je kao jaguar, slavi golove kao jaguar: Ko je Takuma Asano, najnovije pojačanje Partizana?

Nekoliko važnih činjenica o japanskom fudbaleru koji stiže u Humsku

  • 24

Partizan je u smiraj poslednjeg dana meseca jula dobio najzvučnije pojačanje u ovom prelaznom roku, kada su završili posao sa napadačem Arsenala Takumom Asanom!

Kao što je Telegraf prvi objavio, Asano je dogovorio saradnju sa crno-belima na tri godine, dok će Arsenal dobiti milion evra na više rata. Vest koja je i te kako obradovala navijače aktuelnog osvajača Kupa Srbije.

Dan kasnije, isti ti navijali su počeli da se pitaju ko je u stvari Takuma Asano - osim što je bivši igrač Arsenala, ali i Hanovera i Štutgarta gde je igrao kao pozajmljen igrač Tobdžija.

Pažnju na sebe je skrenuo 2016. godine kada je iz Hirošime otišao u Arsenal i tako vrlo brzo došao na skener britanskih medija.

Takuma Asano

Foto: Guliver/Kiyoshi Ota/Getty Images

Činjenica da je visok samo 1.73 metra znači da Asano ima nisko težište i da je i te kako brz. Ta njegova brzina stvara poprilične probleme protivnicima u odbrani i zbog toga je dobio nadimak jaguar.

Bio je jedan od najbržih igrača u japanskoj ligi i svojevremeno je 50 metara pretrčao za 5.9 sekundi. Samo 0.4 sekunde manje od Juseina Bolta.

Zbog te svoje brzine, Asano voli da igra duboko u protivničkoj odbrani i  da se ubacuje iza defanzivaca.

Zanimljivo, mediji u Engleskoj su ga 2016. godine poredili sa Teom Volkotom, Kevinom de Brujneom i Edenom Azarom, odnosno da bi zbog te svoje brzine i tehnike mogao da igra na tom nivou.

Takuma Asano

Printskrin: Instagram

Takuma Asano

Printskrin: Instagram

Ipak, svima je jasno da se njegova karijera nije razvijala u željenom pravcu. Možda je dolazak u Partizan pravo vreme za Asana da ''odskoči.''

Ima i način radovanja koji ima veze sa nadimkom jaguar, jer  Asano upravo tu životinju imitira.

Ispruži ruke i od prstiju pravi kandže u stilu jaguara, iako to na terenu i ne izgleda baš toliko zastrašujuće. Međutim, nema sumnje da će Grobari jedva čekati da ovakvu proslavu gola vide u Humskoj.

Računajući sva takmičenja koja je igrao u karijeri, čak i ona u Aziji, Asano je dao ukupno 34 gola i imao 21 asistenciju.

Jedan od problema je i to što Asano još luta u napadu, odnosno i dalje nije jasno da li je bolje da igra kao klasičan napadač ili kao ''lažni'' preko krila.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Takuma Asano (@asatakugram) on

 

Dosta vremena je proveo u samom špicu i lično tamo najviše voli da igra, ali je za klub i te kako dobar po krilu zbog tih asistencija.

Partizan ga je zbog toga i doveo, a pomenućeno još jednom da bi Japanac u Beograd trebalo da dođe u noći između četvrtka i petka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejo

    1. avgust 2019 | 17:56

    Ima taj da puni Zvezdanu do kraja, samo da sudije sviraju posteno, Milojevica ce oni sami da oteraju, provalili da bez sudija nemoze gol da da Javoru, Suduvi a za Helsinki sta reci, nemoze uvek sreca da vas prati. Sledeci scenario je ispadanje ne samo od Copenhagena nego i od sledeceg protivnika za Ligu Evrope

  • Ujka Zitko PFK

    1. avgust 2019 | 17:38

    Zapamtice Asana,ekipa iz ulice Mateje Kezmana!!!!😂😂😂😂

  • Ujka Zitko PFK

    1. avgust 2019 | 17:25

    Spavas li mirno kebina armijo? 😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA