≫ 

Arsenal ostao bez dvojice igrača: Španac se vratio u domovinu dok je Egipćanin dočekan u Turskoj!

Deficitarna deficitarna pozicija sada je još ''tanja''

  • 0

Standardni levi bek Arsenala ove sezone Naćo Monreal napustio je klub i vratio se u Španiju gde će u narednom periodu braniti boje Real Sosijedada. Sa druge strane Mohamed Elneni karijeru će nastaviti u Bešiktašu.

Monreal je potpisao dvogodišnji ugovor sa timom sa Anoete, potvrdio je Arsenal na svom sajtu.

Londonski klub će na ime obeštećenja inkasirati oko 275.000 evra.

Arsenal je deficitaran pogotovo na poziciji levog beka gde novajlija je Kiran Tirni, kome će trebati još koja nedelja kako bi dostigao željenu fizičku spremu i gde sad ostaje samo Sead Kolašinac. Da stvar bude još teža za Tobdžije, Monreal je u ovoj sezoni odigrao svaki minut.

Arsenal - Totenhem Foto: Tanjug/AP

Međutim iskusnom Špancu ugovor ističe na kraju sezone tako da je ovo bio poslednji trenutak da se na njemu nešto zaradi.

U London je stigao u januaru 2013. iz Malage u transferu vrednom 10 miliona evra. Dete je Osasune za koju je nastupao osam sezona, od kojih pet u seniorskoj ekipi pre nego što je 2011. za šest miliona evra prešao u Malagu. Sada se sa 33 godine vraća u Španiju.

Za Tobdžije je odigrao 251 meč na i tom prilikom je postigao tačno 10 golova i 20 asistencija.

Unai Emeri je u četvrtak najavio mogućnost da Naćo napusti Emirate pre kraja prelaznog roka, ali niko nije verovao da će do toga zaista i doći.

Arsenal se oprostio od igrača i na društvenim mrežama rečima:

Za šest i po godina služenja, za 250 nastupa, za 10 golova, za 20 asistencija, za tri FA kupa, za ono izjednačenje na Old Trafordu i Vembliju, za tvoju nepokolebljivu doslednost i za to što si bio naš veoma važan La Cabra (nadimak Jarac), samo želimo reći... HVALA TI.

ODLAZI I ELNENI

Po dolasku Emerija Egipćanin nije dobio mnogo prostora za igru pa je tako rastanak neminovan.

Spominjali su se Bordo i Galatasaraj, međutim sportski direktor Bešihtaša je potvrdio da su klubovi dogovorili o jednogodišnjoj pozajmici.

Imamo dogovor sa Arsenalom oko transfera Elnenija. Ako igrač prođe uspešno medicinske preglede, priključiće nam se do kraja sezone - poručio je Ali Naibi sportski direktor Bešihtaša.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA