≫ 

Novi skandal drma FIFA: Mesi "poguran" da osvoji nagradu za najboljeg igrača, isplivali i dokazi!

"Mutne radnje" su se desile iza kulisa ceremnoije, potvrda stigla od kapitena Nikaragve i selektora Sudana kojima je pripisano da su glasali za Argentinca

  • 13
Italy Soccer FIFA Awards Foto: Tanjug/AP

Na pomolu je nova bruka u režiji ljudi koji vode svetsku fudbalsku federaciju, a reč je o izboru za najboljeg igrača sveta koji je nedavno održan i gde je trijumfovao Argentinac Lionel Mesi.

On je iza sebe ostavio Virdžila Van Dajka i Kristijana Ronalda, kao i četvrtoplasiranog Mohameda Salaha, međutim pojavile su se sumnje da je glasanje bilo namešteno! Naime, pojedinim kapitenima reprezentacija i selektorima koji su imali pravo glasa, falsifikovan je glas, što su oni sami potvrdili i ustalasali fudbalsku javnost.

Neki od njih, poput kapitena Nikaragve Huana Barere, nisu čak ni glasali, pa je zbunjujuće kako se njihov izbor za igrača godine uopšte našao u konačnom sabiranju, a otišao je u korist asa Barselone!

- Izbor mi je falsifikovan. Hvala - "tvitnuo" je Barera, iza koga je odmah, i preko saopštenja, stao njegov klub Real Esteli.

Selektor Sudana Zdravko Lugarušić bio je takođe neprijatno iznenađen činjenicom da je i njegov glas za najboljeg igrača falsifikovan.

- Izabrao sam Mohameda Salaha prvog, Sadija Manea drugog i Kilijana Mbapea kao trećeg. Čak sam i slikao formular nakon što sam ga potpisao zajedno sa čelnicima Fudbalskog saveza Sudana i ne znam šta se dogodilo posle toga -  rekao je Logarušić za Al-Arabiju.

Međutim, ako je verovati FIFA, Lagarušić je glasao ovim redom: Mesi, Van Dajk, Mane, što je i izazvalo njegovu reakciju.

Sumnju u "mutne radnje" FIFA izaziva i reakcija FS Egipta zbog Mohameda Salaha.

Egipćani tvrde da su glasovi koji su došli za njihovu ikonu, od selektora i od kapitena, kao i od jednog predstavnika medija, negde zagubljeni, a čak su i pisali na adresu FIFA tim povodom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    26. septembar 2019 | 11:50

    Ronaldo je tata za njega 😉

  • 123

    26. septembar 2019 | 11:47

    Ma realno koliko god dobro da igras fudbal u zadnjih 10 godina,uvek imas samo 2 igraca ( svi znamo koja ). Ja odavno ne verujem u te izbore,od prilike kad je Ribery u Bayernu bio bog,a nagradu uzeo Messi koji te godine nista nije osvojio... Za mene je te godine bio Frank Ribery najbolji igrac na planeti

  • Jovan

    26. septembar 2019 | 11:55

    To je sada kao nešto novo?!?! FIFA I UEFA mute I nameštaju sve živo, to svi znaju, samo se o tome ćuti. Ćuti se I o tome što nam umire planeta, tako da je ovo sitnica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA