≫ 

Lopov iz Nice ekspresno našao novi klub: Udomio ga Baždarević, a on se pokajao zbog sramotne krađe

Novi list u životu okrenuo je fudbaler koji se obrukao u bivšem klubu

  • 3
Foto: twitter/Paris FC

Lamin Dijabi Fadiga (19) bio je udarna vest u gotovo svim francuskim medijima poslednjih dana, nisu ga zaobišli ni oni van granica ove zemlje, pa je čitava priča o njegovom lopovluku dobila neslućenu širinu. Pisali smo o tome, reč je o talentovanom napadaču, doskora Nice, koji je pokazao i neke druge sklonosti sem one ka lopti - ukrao je sat saigraču Kasperu Dolbergu vredan 70.000 evra, a epilog je bio očekivan - otkaz!

I to tek nakon što je policija došla do saznanja o čemu je reč pošto klub nije želeo da sprovede internu istragu.

Elem, tako se mladi napadač, koji je stigao da odigra nekoliko utakmica za Nicu, obreo "na ulici" nakon "šut karte" zbog sramnog ponašanja, ali nije dugo čekao na novi angažman - već je predstavljen u novom klubu.

Francuski drugoligaš Pariz, na čijoj je klupi Mehmed Baždarević, ga je "udomio", pružio mu šansu iako su ga mnogi otpisali zbog drskog poteza prema igraču sa kojim je delio svlačionicu.

- Nakon što smo postali svesni "slučaja" kontaktirali smo Lamina koji se iskreno pokajao. Mladalačke greške ne brišu njegove ljudske kvalitete i integritet. Tokom razgovora igrač je izrazio želju da se iskupi bezgrešnim ponašanjem na terenu i van njega. Njegovi fudbalski kvaliteti su nesporni i zato je dolazak francuskog U18 reprezentativca bio prilika za Pariz - rekao je generalni menadžer kluba Pjer Dreosi.

Bilo je interesantno čuti šta fudbaler ima da kaže posle svega. On je poruku poslao putem svog instagrama...

- Prvo bih želeo da se izvinim navijačima. Mnogi su me podržavali otkako sam kao dečko iz regije stigao u klub kao 14-godišnjak. Njihove reakcije su ravne razočaranju koje sam izazvao i dugujem im objašnjenje. Ponosno sam nosio dres mog dečačkog kluba prošle sezone u Ligi 1. Nažalost, bio sam povređen nekoliko meseci, a moj povratak takmičenju je odložen kasnijim crvenim kartonom na utakmici U19 selekcije. Pogodilo me je to psihički, a moj poraz je bio u kontrastu sa uspehom i aurom mog saigrača Kaspera. Krenuo sam na njega bez pravog povoda, možda iz ljubomore. Umesto da se na terenu potučem sa njim za mesto u timu, poneo sam se kao kukavica. Nije novac bio moj motiv, već zla namera, frustracija, osećanje da se o meni ne razmišlja. Imam samo 18 godina, ali one ne mogu da me oslobode odgovornosti - poručio je Dijabi-Fadiga.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ortodox RS

    2. oktobar 2019 | 22:13

    Dovedi ga u Sarajevo da usabrsi zanimanje i posle kad ukrade nece priznati.

  • montenegringo

    2. oktobar 2019 | 23:05

    Zadrhti ruka kad pridjes satu koji vrijedi 70 hiljada evrica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA