≫ 

Nedopustivo, Bugarska je jedna od najtolerantnijih na svetu: Borisov lično smenio predsednika FS

Predsednik vlade Bugarske Bojko Boris zahtevao je od prvog čoveka Fudbalskog saveza da ode

  • 1
Bugarska navijači Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Engleske je ubedljivo pobedila sa 6:0 selekciju Bugarske u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine, a utakmica je ostala upamćena po velikim rasističkim i nacističkim povicima sa tribina. , ali i po ostavci predsednika Fudbalskog saveza te zemlje Borislava Mihajlova.

Kako prenosi Rojters, navijači Bugarske su sem rasističkih uvreda koristili i nacistički pozdrav, pa je ranije danas čak i premijer Bojko Borisov pozvao Mihajlova da podnese ostavku.

- To je neprihvatljivo za Bugarsku, koja je jedna od najtolerantnijh zemalja na svetu, i ljudi različitih nacionalnosti žive zajdeno u miru. Nedopustivo je da nas povezuju sa netolerancijom i ksenofobijom - rekao je Borisov

Uz to oglasilo se i Fudbalsko antidiskriminatorno telo Fare, koje je imalo svog predstavnika na utakmici i koje je "videlo" 20 radnika na stadionu, uključujući članove obezbeđenja,  koji su skinuli akreditacije na kojima je pisalo da se radi o radnicima. Nakon toga su se pridružili rasistima na tribini, vikali su rasističke uvrede i izvodili nacistički pozdrav.

Takođe, prvi čovek Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksandar Čeferin najavio je žestok borbu protiv rasizma i oštre kazne.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sik

    15. oktobar 2019 | 17:04

    I Bugari nas prešišali. Mi sa ovakvim budalama, umesto da se obračunamo, mi ih sa zadovoljstvom negujemo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA