≫ 

Golman se sukobio sa maskiranim navijačima svog kluba na istorijskom, haotičnom, derbiju Berlina!

Golman Uniona napao svoje navijače na haotičnom derbiju sa Hertom

  • 0
Golman Uniona iz Berlina Rafa Giekević Printskrin: Youtube

Union i Herta, dva kluba iz Berlina, su se sreli prvi put posle šest godina, kada su oba tima bili drugoligaši. Novi bundesligaš je ostvario treću pobedu u sezoni kojom je pobegao od zone ispadanja, stigavši na samo bod od Herte. Meč su obeležili i incidenti navijača dva kluba koji su u lošim odnosima.

Domaćin je do velike pobede stigao golom Sebastijana Poltera iz penala u 90. minutu meča. Međutim, najburniji momenat meča bio je sukob golmana Uniona Rafe Gikevica sa navijačima svog kluba.

Herta iza sebe ima katastrofalnu nedelju jer je pre nekoliko dana eliminisana iz Kupa od niželigaša Dinama iz Drezdena, još jednog rivala iz Istočne Nemačke.

Navijači Uniona su uleteli u teren na kraju meča u želji da proslave, ili možda da napadnu fanove Herte,  ali ih je golman koji je bio spreman i da se potuče, vratio na tribine, doduše uz pomoć jednog saigrača.

Za Union je ceo meč odigrao Neven Subotić, a svih 90 minuta u ekipi Herte bio je Marko Grujić.

Podsetimo, do 1989. godine postojao je zid koji je delio Berlin. Uprkos svim poteškoćama, Štazija i bodljikavih žica, pristalice Uniona i Herte gajili su prijateljske odnose. Međutim, u godinama posle pada Berlinskog zida, poštovanje među navijačima dva gradska kluba lagano je iščezavalo.

Toliko da se grad podelio na crveni i plavi deo. Međutim, u poslednje tri decenije prestonica Nemačke nije imala mnogo prilike da upriliči dvoboje Uniona i Herte. Samo četiri meča između Gvozdenih i Stare dame.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA