Mesi će uzeti "Zlatnu loptu", pa će je VAR dodeliti Van Dajku: Gvardiola ponovo ismejao video nadzor

Španac nije ljubitelj video tehnologije

  • 4
Ukraine Soccer Champions League Foto: Tanjug/Ap

Menadžer Mančester Sitija Pep Gvardiola nema najbolje mišljenje o načinu upotrebe VAR tehnologije u fudbalu, ima i razloga za to zbog spornog momenta u derbiju sa Liverpulom na štetu njegovog tima, a o video tehnologiji je u negativnom kontekstu pričao i nakon meča sa Šahtjorom.

Iako nije bilo spornih momenata protiv Ukrajinaca (1:1), Gvardiola se ironično dotakao VAR-a kada su ga novinari pitali da prokomentariše sve izvesniju nagradu "Zlatna lopta" za Lionela Mesija.

Ta odluka još nije zvanična, ipak u pojedinim španskim medijima "procurila" je informacija da će Mesiju pripasti vredno individualno priznanje, na šta je Gvardiola imao reakciju:

- Siguran sam da će Mesi dobiti "Zlatnu loptu", ali onda će neko tamo proveriti VAR i dati pehar Van Dajku - rekao je Gvardiola posle meča sa Šahtjorom.

Očita je ironija kod Gvardiole koji još uvek ne može da se pomiri sa porazom od Liverpula u kojem je jedna VAR odluka bila kobna po njegov tim.

Inače je upotreba video sistema u poslednje vreme na udaru kritika, što je još više pojačalo Gvardiolin negativan stav prema ovoj novotariji koja služi da fudbalska igra postane maksimalno zaštićena od udijskih previda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cc

    28. novembar 2019 | 13:56

    Da nije Vara i dalje bi pobedjivao na sudije konacno izlazi na videlo sve...

  • Djole

    28. novembar 2019 | 13:51

    Samo on da ćuti. Var kakav je takav je ali poštene sudije presudjuju ispravno. Neka Gvardiola prizna koliko je penala i golova priznato njegovim ekipama bez upozrbe Vara. I danas klubaške sudije ne žele Var protiv tzv velikih.

  • Ja

    28. novembar 2019 | 16:39

    Dodji u nasu ligu,tu VAR-a nece biti jos pola veka!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA