≫ 

Spektakl od 3:3 u Dortmundu: Borusija poklonila sva tri gola Lajpcigu i prosula pobedu!

Veljković kiksnuo, a Borusija i Lajpcig nam priredili spektakularan meč

  • 0
Germany Soccer Bundesliga Martin Meissner

Fudbaleri Verdera poraženi su na svom terenu od Majnca sa 5:0 u 16. kolu Bundeslige, a autogol postigao je srpski internacionalac Miloš Veljković. Posle toga odigran je spektakularni derbi između Dortmunda i Lajpciga, bilo je 3:3!

Gosti iz Majnca su poveli već u 10. minutu preko Kuaisona, da bi pet minuta kasnije srpski internacionalac Miloš Veljković postigao autogol. Posle jednog od centaršuteva Majnca, reprezentativac Srbije je u želji da izbije loptu uputio šut ka sopstvenom golu i iznenadio čuvara mreže Pavlenku.

Do poluvremena, viđena su još dva pogotka u mreži domaćih, a precizan je bio Kuaison koji je upisao het-trik.

Pred sam kraj susreta, u 81. minutu, Mateta postavlja konačnih 5:0 za Majnc. Verder Bremen je trenutno na 15. mestu sa 14 bodova, dok Majnc ima četiri više na 13. mestu nemačke Bundeslige.

Nakon toga, svi pogledi su u Nemačkoj bili uprti na Signal Iduna Park. Borusija je gazila do 34. minuta sa 2:0 preko Vajgla i Brandta, koji je napravio maestralnu piruetu u šesnaestercu gostiju za vrhunski pogodak.

Ipak, početak drugog poluvremena pripao je gostima. Golman Lajpciga je prvo katastrofalno reagovao glavom i servirao pogodak Verneru, koji je i izjednačio u 53. minutu.  Još jednom je gol bio posledica kiksa, jedna povratna lopta Brandta poklonjena je napadaču gostiju za 2:2, to je ispravio Sančo već u narednom napadu.

Ipak, pred kraj, Šik je doneo novo izjednačenje! U ovoj situaciji je komično reagovao Gereiro, propustio je loptu do ofanzivaca Lajpciga za konačan rezultat.

Tako je Lajpcig zauzeo vrh Bundeslige, a u donjem domu ostaće Union Berlin posle poraza od Hofenhajma, do 80. minuta je akter bio Neven Subotić.

Bundesliga, 16. kolo:

utorak:

Verder – Majnc 0:5 (0:4)

(Kvejson 10, 19, 38; Pavlenke 13ag, Mateta 81)

Augzburg – Fortuna Dizeldorf 3:0

Dortmund – Lajpcig 3:3

Union Berlin – Hofenhajm 0:2

sreda:

18.30 Bajer Leverkuzen – Herta

20.30 Frajburg – Bajern Minhen

20.30 Ajntraht Frankfurt – Keln

20.30 Volfsburg – Šalke

20.30 Borusija Menhengladbah – Paderborn

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA