≫ 

Dve utakmice u dva dana su zločin, a svi ćute: Klop digao glas protiv prazničnog rasporeda

Većina ekipa imaće samo jedna dan pauze između "Boksing deja" i narednog kola

  • 4

Praznični raspored utakmica Premijer lige, koliko god navijačkom oku bilo po meri, iz perspektive igrača i trenera je vrlo rizičan period sezone. Zgusnuti ritam, u kojem ekipe igraju tri utakmice u samo nekoliko dana, kritikovao je menadžer Liverpula Jirgen Klop uoči derbija sa Lesterom (sreda 21), a samo dva dana pre novog duela, sa Vulverhemptonom (subota).

Za "Redse" je decembar bio izrazito naporan zbog obaveza na tri četiri fronta: u Ligi šampiona, Premijer ligi, Liga Kupu i svetskom klupskom prvenstvu.

- To uopšte nije ok - poručio je Klop čiji tim u decembru ima devet utakmica.

- Kraj je decembra, a mi još igramo utakmice. Niko od menadžera nema problem što se utakmice igraju 26. i 28. decembra, ali to je zločin. Možemo da pričamo šta hoćemo i nikoga to opet ne interesuje, ali svake godine je isto za trenere.

Povoljna okolnost po Klopa i Liverpul u nadolazećem zgusnutom rasporedu je bodovna prednost nad Lesterom, ali i osvojena titula prvaka sveta što će svakako uliti novu energiju igračima pred naporne mečeve.

Ipak, Klop

- Nema razloga da ekipe nemaju više od 48 sati pauze između utakmica - dodao je Klop, čiji će tim toliko i odmarati, za razliku od većin e ekipa koje će imati samo dan odmora između mečeva.

Pozvao se Klop i na naučne činjenice o tome koliko je vremena potrebno organizmu da se oporavi nakon velikih napora.

- Neke dokazane naučne činjenice se moraju poštovati. Organizmu je potrebno određeno vreme da bi se oporavio. To je tako. To je nauka. Ali ona se ignoriše.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    26. decembar 2019 | 11:42

    Za milione koje zaradjuju na nedeljnom nivou ja bih vas obavezao da igrate svakog dana. Nemoj da se bunite jer su vam primanja astronomska dok pola sveta nema ni za cistu pijacu vodu.

  • Nauka

    26. decembar 2019 | 11:53

    Verovatno si u pravu..ne verovatno, sigurno. Ali taj navijac placa debele pare i onaj pored televizora i verujem da ga ne zanima nista. A to ste i vi zasluzeni. Mozda nije naucno dokazano ali realno da nike tih navijaca ni ti ni fudbaleri ne biste zaradjivali stotine hiljada funti na nedeljnom nivou...jbg...

  • DS

    26. decembar 2019 | 13:50

    Zlocin je sto ljudi rade za 40 hiljada dinara svaku dan bez slobodnog dana pa cute svi. Sram te bilo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA