≫ 

Bomba s Maksimira: Dinamo prodaje reprezentativca Hrvatske za 10 miliona evra

Modri nastavljaju da dominiraju u regionu

  • 6
Mislav Oršić, Rijad Marez, FK Dinamo Zagreb, FK Mančester Siti, Liga šampiona 2019 Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images

Prelazni rok u Evropi se zakuhao, svakoga dana beležimo neki dogovoreni transfer, ali i glasine. Jedna takva došla nam je ovog jutra iz Maksimira, gde su zagrebačke "Sportske novosti" saznale zanimljivu transfer informaciju iz "vrlo poverljivih" izvora.

Ona govori da je Slaven Bilić zainteresovan za dovođenje reprezentativca Hrvatske Mislava Oršića i spreman je da za to izdvoji čak 10 miliona evra.

Upravo krilnog igrača Modrih bivši hrvatski selektor vidi kao fudbalera koji bi mu pomogao da se sa Vest Bromvič Albionom plasira u Premijer ligu, pogotovo što je standardni bočni napadač Greidi Diangana često van stroja zbog povreda.

Zagrebački mediji tvrde da VBA na ovom transferu radi više od mesec dana i da bi do kraja januara posao mogao da bude finaliziran. Prema njihovim izvorima, Dinamo bi inkasirao 10 miliona evra, što je strašan posao pošto su ga pre samo godinu i po dana platili korejskom Ulsanu samo 1,5 evra.

Oršić je dobrim igrama privukao pažnju inostranih klubova kao jedan od najzaslužnijih za sjajna izdanja hrvatskog šampiona u poslednje dve evropske sezone, a na temelju toga postao je i standardan reprezentativac Hrvatske i kandidat za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Dinamo bi, ukoliko se transfer realizuje, mogao da nastavi da podiže lestvice u regionu kada se radi o prodaji najboljih fudbalera, a uz to Oršić je samo jedan od nekoliko potencijalno velikih prodaja Modrih, pošto se visoke ponude očekuju i za Danija Olma i Bruna Petkovića.

Video: Napadač Dinama iz Zagreba želi u reprezentaciju Srbije!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Бане

    13. januar 2020 | 09:49

    А нама су добри трансфери 200.000-700.000 €. приватизација клубова једини спас а не да држава улива у бурад без дна!

  • Cuh

    13. januar 2020 | 13:41

    A i mala zvezdana prodaje svoju vedetu boackija za desetak panela kako bi se postavili iznad tenka da ga griju tokom ove zime.

  • Cc

    13. januar 2020 | 11:14

    A sta je tu dobro? Koliko vidim Zvezda i Partizan svoje mlade igrace prodavaju za 12-13m Radonjic i Pavlovic...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA