≫ 

Dinga šokirao sve u Partizanu: Evo zašto se nije pojavio na aerodromu i kakva mu je dalja sudbina

Fudbaler je smatrao da je višak u Humskoj, te se samoinicijativno nije pojavio na aerodromu, pred put na pripreme u Tursku, što je ubrzalo rastanak

  • 6

Umesto da se bori za mesto u ekipi, koje nije uspeo da izbori tokom minulih nekoliko meseci, a imao je priliku za to jer ga je stručni štab uvrstio na spisak igrača za pripreme u Antaliji, Dominik Dinga se gotovo sigurno vraća u – Ural. Defanzivac se samoinicijativno nije pojavio na aerodromu “Nikola Tesla” te je praktično kupio “izlaznu kartu” iz Humske šest meseci pre isteka pozajmice.

Iz izvora bliskih fudbaleru saznajemo da Dinga nije želeo da “popunjava broj”, jer je izvesno da Partizan već duže vreme traži novog centralnog defanzivca, pa je njegova odluka da napusti pripreme ekipe doneta u skladu sa takvim razmišljanjem.

Istina, Dinga nije bio u planovima za budućnost, ali kako kako nije angažovan novi fudbaler, naknadno je minulog petka dobio poziv za medicinske preglede i testove na kojima se i pojavio, ali je dva dana kasnije sam odustao od priprema i eventualne borbe za mesto u timu.

Za početak, fudbaler ima obevezu da se vrati u Ural, sa kojim ima važeći ugovor, a ruski klub će naknadno odlučiti kakva mu je sudbina, da li će ostati u ekipi ili će, pak, na novu pozajmicu. Postoji interesovanje iz Slovačke, o čemu smo već pisali, pa i neki naši klubovi su voljni da ga angažuju, no, sve je to još uvek u magli dok Rusi ne donesu konačnu odluku.

Podsetimo, Dinga je u Partizan stigao minulog leta iz Urala, na jednogodišnju pozajmicu sa mogućnošću otkupa, koji je iznosio 300.000 evra i bio je u rukama crno-belih. Da je klub iz Humske odlučio da aktivira klauzulu, defanzivac bi dobio trogodišnji ugovor, Ural novac i određene procente od dalje prodaje.

Ipak, Dinga nije uspeo da se izbori za mesto u ekipi, nije ga u najčešćem slučaju bilo ni u protokolu mečeva, pa je rastanak naprosto bio logičan sled događaja i verovatno najbolje rešenje i za Partizan i za fudbalera. Crno-beli su juče usaglasili odluku o prevremenom razlazu i sa zastupnicima igrača, pa će raskid pozajmice ubzo biti i zvanično potpisan.

Video: Partizan počeo pripreme za nastavak sezone

Video: Trener Partizana otvorio karte: Sati nas dele od pojačanja

(Izveštač Telegrafa iz Antalije, Zoran Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djura

    14. januar 2020 | 11:30

    Ko vas uvek isto? Dinge dange...

  • milence

    14. januar 2020 | 12:50

    To bese isti onaj koji je pretio Zvezdi kada je dosao u FK Partizan.....ahahahha cirkus 😂😂😂

  • Sale

    14. januar 2020 | 10:48

    Cirkus u malom partizančiću

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA