≫ 

Transferi: Verder otpisao Veljkovića, "saga" Slobodana Rajkovića i opasan posao Salcburga

Hvala što ste pratili Telegrafov blog najnovijih dešavanja na fudbalskoj pijaci, družimo se već od ranih jutarnjih sati u sredu

  • 8
Milos Veljković Printscreen: streamja.com/avgQ

Ovo su bile najvažnije transfer vesti za 14. januar

* Salcburg prodao "krvnika" Milana Pavkova i desetostruko zaradio na njemu!

* Barselona je odustala od Danija Olma

* Verder pokuašava da proda Miloša Veljkovića koji je izgubio mesto dolaskom štopera iz Hofenhajma

* Bruno Fernandeš je sve dalje od Mančester junajteda

* Voždovac je zvanično doveo talentovano dete iz Partizana

* Savo Milošević potvrdio da je Partizan odbio tri ponude za Sadika

* Dinamo odbio 12 miliona evra za Nikolu Mora od Šahtjora

* Žoze Murinjo hoće i Andrea Silvu u Totenhemu

* Arsenal je nanišanio Džona Stonsa

* Dominik Dinga napušta Partizan posle gafa na aerodromu

* Slobodan Simović, koga su povezivali s Partizanom, potpisao za mađarsku Kišvardu

TOK DANA:

23.00 KRAJ - To bi bilo sve od zanimljivijih informacija i glasina za utorak 14. januar.

22.55 - ŠUŠKA SE... Hil Marin, direktor Atletiko Madrida doputovao je u Pariz kako bi se dogovorio sa čelnicima Pari Sen Žermena u vezi sa transferom Edinsona Kavanija. Urugvajac u sredu neće biti u protokolu za meč sa Monakom, što je dodatno podgrejalo priču o njegovom odlasku sa Parka prinčeva.

22:32 - Verder, piše Bild, razmišlja da proda Miloša Veljkovića (24) pošto je Srbin višak u zamislima struke, posebno nakon dolaska Kevina Fogta iz Hofenhajma. Veljkoviću prostor zatvara i povratak nakon povrede Omera Topraka, kao i neprikosnovena pozicija kapitena Niklasa Misandera, što dodatno sužava šanse našem igraču da se nametne. Dodatna poteškoća po njega je manjak novca u kasi Verdera, kome je očajnički potreban napadač, a zamisoa uprave je da se novac od prodaje Veljkovića investira u ofanzivno pojačanje.

22.05 - Bristol Siti dobija pojačanje iz Arsenala, jer na pozajmicu stiže Edi Nketija.

21.57 - POTPISANO! Gvido Rodrigez ide u Betis iz Amerike. Argentinac koji je bio najbolji igrač meksičke lige potpisao je za 9.000.000 evra!

21.52 - POZAJMICA - Rafa Mir ide sa jedne na drugu. Tek što se vratio iz Notinhem Foresta, Vulvsi su mu kupili kartu za Španiju gde će narednih meseci nastupati pod grbom Ueske. Pre Foresta 22-godišnjak je bio pozajmljen i Las Palmasu gde danas igra Slavoljub Srnić.

21:40 - Ivan Obrovac i Petar Gigić stigli su zvanično u Mačvu, prvi iz Lučana, drugi iz Partizana, dok su istovremeno klub napustili Nenad Marinković, Nikola Kovačević, Mile Vujasin, Predrag Jeremić i Milovan Lekić.

20:55 - Bliži se transfer Olivijea Žirua u Inter. Italijanski mediji tvrde da "Francuz nikad nije bio bliži" prelasku u tabor "neroazura". Gazeta delo sport piše da je dogovorio uslove saradnje, a zna se i da će potpisati ugovor do juna 2022. Trenutna prepreka realizaciji je nesklad dva kluba u vezi sa visinom obeštećenja, pošto Čelsi traži sedam, a inter nudi pet miliona za 33-godišnjeg napadača.

Marin Pongračić Foto: MN Press

20.40 - Marin Pongračić ide i definitivno u Volfsburg iz Salcburga i to za deset miliona evra, piše Kiker. Pongračić dobija ugovor do 2024. godine. Dvadeset dvogodišnji Hrvat bi trebalo da ojača odbranu tima koji je ove sezone primio samo 18 golova. On je ovdašnjoj javnosti poznat po tome što je pre godinu i po dana nagazio Milana Pavkova u Salcburgu i tim nesportskim potezom trgao igrače Zvezde, koji su ubrzo sa dva gola izjednačili na 2:2 i plasirali se u Ligu šampiona.

20.20 - Atletiko Madrid ima opasan plan. Jorgandžije nameravaju da pošalju Tomasa Lemara Arsenalu u zamenu za Aleksandra Lakazeta, ako ne uspeju da dovedu Edinsona Kavanija u januaru.

Britain Soccer Premier League Foto: Tanjug/Ap

20.11 - ZAVRŠEN POSAO - Meksička Morelija će zaraditi ne zanemarljiva četiri i po miliona evra za levo krilo Edisona Floresa koga je kupio DC Junajted iz Vašingtona.

19.50 - Živko Živković iz PAOK-a ostao bez saigrača jer je iz Soluna otišao Janis Mistakidis u holandski De Grafšap.

19.32 - Udineze se uključio u priču u vezi sa Slobodanom Rajkovićem? Tako bar pišu mediji u Italiji. On ostaje želja Partizana, o čemu je na pripremama pričao i trener crno-belih Savo Milošević.

19.16 - Kristofer Nordfelt, golman Svonsija ide u Tursku i obući će dres Genčlerbirligija.

19.07 - Matijas Godoj će najverovatnije odmah po potpisu ugovora sa Inter Majamijem, klubom u vlasništvu Dejvida Bekama, otići u Dinamo iz Zagreba. Ovakav kompromis se traži jer je igrač navodno rekao da ne želi da igra u MLS ligi, već hoće u Evropu.

18.49 - Poznati menadžer Mino Rajola je ponudio Džesija Lingarda Interu, Napoliju, Romi, Interu i Milanu.

 FK Mancester, FK Volverhempton Foto: Tanjug/AP

18:33 - Leonardo Spinacola i Mateo Politano u sredu će biti na lekarskim pregledima pre transfera u Inter i Romu. Igrači će zameniti dosadašnje klubove, tvrdi Skaj Sports Italia, pošto su klubovi dogovorili uslove transfera obojice.  

18.23 - Milan Badelj bi mogao u Torino. Pod uslovom da "Bikovi" prihvate ponudu Fiorentine i pošalju u Firencu Sualiha Meitea.

18.10 - POTVRĐENO - Aleksandar Jovanović prelazi u Željezničar iz Sarajeva. Za Želju će igrati do kraja sezone, a iako Australijanac po pasošu, tokom karijere je već imao superligaškog iskustva u Srbiji sa Vojvodinom, a igrao je i u Hajduku iz Kule, posle čega su usledili boravci na dalekom istoku.

Havijer Čičarito Ernandez, Fudbalska reprezentacija Meksika Foto: Guliver/Hector Vivas/Getty Images

17.58 - Dieumerci Endongala prelazi iz Genka u Kasimpašu na pozajmicu. Fudbaler poreklom iz Konga ima 28 godina i igra na poziciji krila.

17.33 - LA Galaksi je ubeđen da će dovesti Havijera Ćićarita Ernandeza ove nedelje, potvrdio je generalni menadžer kluba Denis te Kloese. Ćićarito je odigrao samo 441 minut za Sevilju od letos kada je za osam miliona evra došao iz Vest Hema. Zbog toga je spreman da ide, a Galaksi je spreman da mu izađe u susret.

17.20 - PAO DOGOVOR?! Kalidu Kulibali se navodno već dogovorio sa Mančester junajtedom i preći će iz Napolija za 60 miliona funti (70 miliona evra), prenosi San pisanje italijanskih medija!

16.56 - ZVANIČNO! Krilni napadač Ignasio Puseto je prešao iz Udinezea u Votford.

16.35 - DOGOVORENO! Inter i Roma su završili posao pa će se defanzivac Vučice Leonardo Spinacola preseliti na Meacu, a u suprtonom smeru otići Mateo Politano, javlja novinar italijanskog Skaja Gaetano Šira. Inače, Spinacola koji je letos stigao iz Juventusa zarađivaće 2,7 miliona evra po sezoni u Milanu.

16.28 - Urednik holandskog Telegrafa Valentijn Drizen objavio je da je Real iz Madrida sve dogovorio sa Donijem Van de Bekom koji se seli u Španiju na kraju sezone. On tvrdi da je i Mančester junajted bio zainteresovan ozbiljno za reprezentativca Holandije, ali da se Doni odlučio za Madrid gde bi trbealo da postane jedan od vođa novog Reala.

16.18 - PROPALO: Barselona je odustala od Danija Olma. Mundo Deportivo javlja da Katalonci neće nikoga dovoditi u januaru samim tim i da Dinamo može da se pozdravi sa planiranom milionskom zaradom.

16.10 - Iako Sevilja želi da ga dovede već ove zime Žan Filip Mateta neće napustiti Majnc.

- Ima ugovor sa nama do 2023. godine i neće otići nigde - rekao je sportski direktor Majnca Roven Šreder. 

15.55 - Čelsi neće vratiti svog nekadašnjeg fudbalera Nejtana Akea iz Bornmuta jer je preskup. Frenk Lampard razmatra druge opcije kao što su Kalidu Kulibali (Napoli) ili Džamal Lasel (Njukasl).

15.47 - Bundesligaši Lajpcig i Šalke zainteresovani su za supertalentovanog golmana Nima Amđada Naziha. Kadetski reprezentativac Francuske ima tek 17 godina i ugovor do 2022. godine što znači da će koštati.

15.34 - Mateo Politano nije u timu Intera pred kup okršaj sa Kaljarijem, što mnogi novinari u Italiji tumače kao jasan signal Neroazura da su spremni da ga puste u Romu gde bi trebalo da zameni povređenog Zaniola.

15.28 - Levi bek Rena Sulejman Dumbija nalazi se na izlaznim vratima. Anže želi da ga angažuje, kao i Utreht i Kardif koji takođe pokazuju interesovanje za njegove usluge.

15.23 - Selta je obnovila intersovanje za Kolumbijca Žeisona Murilja koji je prognan iz prvog tima Sampdorije od dolaska Klaudija Ranijerija. Klub iz Galicije pažljivo prati situaciju i želi da ga dovede na pozajmicu.

15.18 - Nekada stabilni premijerligaš Sanderlend sada tavori u trećoj ligi, ali se nada da će mu dovođenje pojačanja pomoći da se vrati u Čempionšip. Lijam Bridkat i Zek Klaf treba da stignu iz Notingem Foresta na pozajmicu do kraja sezone i pojačaju Crne mačke.

15.12 - Hrvatski defanzivac iz redova Lestera Filip Benković (22) blizu je prelaska u redove Derbi Kauntija na pozajmicu do kraja sezone.

15.00 - ZVANIČNO! PSV Ajndhoven je pozajmio golmana Jerena Zuta Utrehtu do kraja sezone. Nekadašnji reprezentativac Holandije postao je višak pa će probati da se izbori za poziv na EURO u dresu drugog kluba.

14.55 - PROPALO! Desni bek Monaka Bendžamin Henrihs ostaje u Francuskoj do leta. Želeli su ga i Bajern, Lajpcig i Verder, ali je nejgova plata preveliki teret za bundesligaše u ovom trenutku.

14.48 - Posle Intera i Borusija iz Dortmunda je bacila oko na Maraša Kumbulu (19). Radi se o talentovanom Albancu, štoperu koji nastupa za Veronu, a u debitantskoj sezoni u Seriji A zabeležio je 12 nastupa. 

14.40 - ZVANIČNO! Poljski napadač Partik Klimala (21) preselio se u Seltik i potpisao ugovor na četiri i po godine. Stigao je iz redova Jagjelonije.

14.32 - Pored iskusnog Španca Jaga Falkea italijanski prvoligaš SPAL želi i Gregou Defrela napadača Rome koji se nije proslavio na pozajmici u Sasuolu.

14.25 - Jedna egzotična vest iz komšiluka. Talentovani napadač Lestera Konor Ti preseliće se na pozajmicu u Bugarsku u redove Pirina iz Blagoevgrada do kraja sezone.

14.18 - Ono što smo već spominjali sada je dobilo i potvrdu iz itlajanskih izvora. Markos Roho nije zainteresovan za prelazak u Sporting iz Lisabona jer je bolju ponudu dobio iz Turske. Fenerbahče je ponudio da ga pozajmi do kraja sezone i daje mu bolju platu nego što to mogu Portugalci. Samim tim i Bruno Fernandeš ostaje daleko od Old Traforda...

14.10 -Voždovac je doveo talentovano dete Partizana - Aleksa Janković je potpisao ugovor sa Zmejevima.

13.57 - Iskusni Argentinac Lukas Bilja nonuđen je premijerligašima koji se bore za opstanak - Votfordu i Noriču. Trener Milana Stefano Pioli odavno ne računa na njega na San Siru pa mu je potrebna nova sredina.

13.50 - ZVANIČNO! Iskusni italijanski napadač Fabio Borini napustio je Milan i preselio se u Veronu sa kojom je potpisao ugovor do kraja sezone. Detalji raskida saradnje nisu poznati.

13.38 - Adam Natho, brat i agent veziste Partizana Bibrasa Natha, ne isključuje mogućnost povratka u Rusiju svog klijenta.

- Ako ga budu želeli, znaju gde je. Svaki tim u Rusiji ima po petoricu ljudi koji se bave selekcijom igrača. Videćemo... - rekao je Adam za ruske medije uz napomenu da je njegovom bratu lepo u Srbiji gde igra standardno i postiže golove.

13.30 - Nemački Skaj Sports još nije dostigao nivo britanskog po informisanosti, ali se trudi. Zato ne znamo koliko ima istine u njihovoj informaciji da će Real pokušati da dovede sledećeg leta reprezentativca Nmačke Tima Vernera. Pomenuti medij piše da Madriđani pažljivo skautiraju asa Lajpciga i da spremaju konkretnu ponudu koju će poslati na istok Nemačke. Verner navodno ima klauzulu od 50 miliona evra.

13.23 - Iskusni španski napadač Fernando Ljorente (34) ponuđen je Totenhemu kao privremeno rešenje posle povrede Harija Kejna, ali su Pevci to odbili, pa veteran ostaje u Napulju.

13.15 - ZVANIČNO! Vezni fudbaler Slavije iz Praga Jozef Hušbauer (29) prešao je u redove nemačkog drugoligaša Dinama iz Drezdena. Njemu za šest meseci ističe ugovor u Pragu pa je rešio da se još jednom oproba van domovine nakon neuspešne avanture u Kaljariju pre nekoliko sezona.

13.08 - ZVANIČNO! Hofenhajm je doveo novog golmana i to iskusnog Mihaela Esera iz Hanovera na pozajmicu do kraja sezone. On će zameniti Olivera Baumana koji se ozbiljnije povredio.

13.00 - Trener Partizana Savo Milošević potvrdio je pisanje Telegrafa da su crno-beli odbili tri ponude za Umara Sadika.

12.52 - Zaboravljeni napadač Torina Jago Falke mogao bi da se preseli na šestomesečnu pozajmicu u SPAL.

12.45 - Stiže novi apdejt o Mančester junajtedu i Brunu Fernadešu. Britanski Skaj Sports javlja da su klubovi daleko od dogovora jer Sporting insistira na obeštećenju od 60 miliona evra i Markosu Rohu, dok Englezi ne mogu da nateraju Argentinca da pređe u Lisabon ako to ne želi, pogotovo jer mu Fiorentina nudi veće pare. Sporting opet ne želi da pregovara o prodaji ako Roho nije uključen u posao pa ćemo videti kako će se situacija razvijati u naredom periodu.

12.27 - ZVANIČNO! Napadač Bornmuta Majkl Nđoli prešao je na pozajmicu u Madervel.

12.20 - Kapiten Eibara Gonzalo Eskalante (26) stigao je u Rim na lekarske preglede i potpisivanje ugovora s Lacijom. On će zvanično postati fudbaler Rimljana 1. jula 2020. godine nakon što mu istekne ugovor na Ipurui, a ranije je nastupao u Seriji A u dresu Katanije.

12.14 - ODBIJENO! Zagrebački Dinamo nastavlja da dobija ozbiljne ponude za svoje najbolje igrače, a najnoviju je poslao ukrajinski Šahtjor i to za defanzivnog vezistu Nikolu Mora tešku čak 12 miliona evra. Sportske novosti pišu da su Modri ovo glatko odbili iako je posao bio blizu realizacije...

11.58 - Juče smo pisali o interesovanju Benfike za Marijana Dijaza iz Reala, a danas informacija da Portugalci nude pozajmicu s pravom otkupa.

11.51 - ZVANIČNO! Čelsi je opozvao vezistu Konora Galahera iz Čarltona. Iako se pretpostavljalo da će ga pozajmiti nekom drugom klubu, mladić je danas trenirao sa prvim timom Plavaca.

11.43 - Iskusni golman Fejenorda Kenet Vermer (34) seli se u SAD u redove Los Anđeles Galaksija.

11.35 - Sasuolo je započeo pregovore sa Sampdorijom oko napadača Frančeska Kaprarija. Nekadašnji đak Intera stigao je u Đenovu 2017. ali trener De Zerbi ne računa na njega.  Pored Sasuola i Parma je zainteresovana...

11.27 - Dok navijači Mančester junajteda s nestrpljenjem iščekuju dolazak Bruna Fernandeša menadžer Ole Gunar Solskjer kaže da nema nikakvih novosti.

- Ako bude nešto rećiću vam, ali za sada nema ništa novo - poručio je Norvežanin na konferenciji uoči reprize FA kupa s Vulverhemptonom.

11.20 - Žedson Fernadeš će danas biti promovisan u Totenhemu. Portugalski vezista stiže na 18-mesečnu pozajmicu za koju će Pevci platiti 4,5 miliona evra, uz obavezan otkup za 50 miliona u junu 2021. godine.

11.11 - HSV ipak neće ostati bez pojačanja ove zime, pošto će se treninzima u Portugaliji uskoro priključiti desni bek Borusije iz Menhengladbaha Džordan Bajer (19). On stiže na pozajmicu do kraja sezone i jedan je od najvećih nemačkih talenata.

11.00 - Fejenord je pobedio HSV u trci za Robertom Boženikom iz Žiline. Talentovani slovački napadač će u narednim satima biti promovisan kao pojačanje na de Kajpu, a to znači da nema ništa od dolaska Kokorina u Roterdam.

10.53 - ZVANIČNO! AZ Alkmar je otpustio napadača Freda Frajdeja (24).

10.45 - DOGOVORENO! Slovenački napadač Robert Berič (28) napušta Sent Etjen. On će nastaviti karijeru u SAD u redovima Čikago Fajera, a francuski tim će rasteretiti budžet jer je Berič imao čak 100.000 evra mesečno i bio najplaćeniji u timu.

10.36 - Žoze Murinjo je juče izjavio da Hari Kejn možda neće uopšte više kročiti na teren ove sezone što znači da je dovođenje napadača prioritet. Pisalo se o Pjonteku iz Milana, a danas je aktuelan još jedan napadač Rosonera Andre Silva koji nastupa na pozajmici u Ajntrahtu iz Frankfurta. njegovo dovođenje nije neralno, na kraju krajeva tu je Žorž Mendeš koji je menadžer i Žozeu i Andreu.

10.30 - Džetro Vilems je oduševio na pozajmici u Njukaslu, pa se Svrake spremaju da ga otkupe od Ajntrahta već ove zime. Nemcima je predviđeno obeštećenje od 11.000.000 evra, samo da se Majk Ešli smiluje.

10.20 - Arteta želi Džona Stonsa! Novi trener Arsenala naciljao je štopera Mančester Sitija kao primarnu metu u zimskom prelaznom roku, prenosi San. Arteta je sarađivao sa Stonsom dok je bio pomoćnik Pepu Gvardioli, a karta na koju bi mogao da igra novi menadžer "Tobdžija" jeste podatak da su i on i Stons u istoj menadžerskoj agenciji.

10.15 - Ignasio Puseto iz Udinezea prelazi u Votford. Trenutno je na lekarskim pregledima, a u toku dana bi trebalo da se ozvaniči transfer, kao i da bude potvrđena cena za koju ga je engleski premijerligaš otkupio.

10.10 - Liverpul je odbio interesovanje Rome za Đerdana Šaćirija! Iako ove sezone nije standardan kod Klopa, trener Crvenih ne želi da se odrekne švajcarskog fudbalera poreklom sa Kosova. Roma je pokazala interesovanje i želela je da stupi u pregovore sa klubom sa Enfilda, ali aktuelni šampion Evrope nije želeo ni da razmatra tu mogućnost. Roma je želela da pozajmi Šaćirija posle povrede Zaniola, ali Liverpul nije želeo ni da čuje ponudu.

09. 55 - Tomas Miler najavio mogući odlazak iz Bajerna! Legenda minhenskog kluba bi posle 20 sezona u Bajernu mogao da napusti matični klub, što je i sam najavio u razgovoru za Sport 1. On je istakao da je trenutno fokusiran samo na ovu sezonu, ali da će na leto razmotriti sve opcije.

- Videćemo šta će se desiti tokom leta. Pričaću s klubom i razmotriću svoje opcije - rekao je Miler.

09.45 - Slobodan Simović, bivši fudbaler BATE Borisova, koga su povezivali sa Partizanom, potpisao je ugovor za mađarsku ekip'u Kišvarda, saznaje Telegraf. On je potpisao ugovor u ponedeljak uveče. Simović je letos nuđen Partizanu, kada je imao i razgovor sa Savom Miloševićem. Ove zime je takođe ponuđen crno-belima preko menadžera, ali do saradnje nije došlo, jer klub iz Humske ima druge planove.

09.30 - Dominik Dinga se vraća u Ural! Posle gafa na aerodromu Nikola Tesla, gde se samoinicijativno nije pojavio, defanzivac je definitivno otpisao samog sebe i vratiće se u ruski Ural, koji je njegov matični klub. Tamo će naknadno biti odlučeno kakva mu je dalja sudbina, da li će ostati u ekipi, ili će biti prosleđen na dalju pozajmicu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pfc

    14. januar 2020 | 10:29

    Saciri se vraca kuci....😎😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭

  • Vuki

    14. januar 2020 | 15:40

    Sava je toliko sposoban da bi i Vuletica prodao za 10 miliona.

  • Laki

    14. januar 2020 | 14:26

    Ahaha hit ste, nismo znali da je partizan u do roj situaciji pa odbija 10mil za napada kojeg ce posle prodati za 5mil na leto garantujem...mazu oci kao da rade nesto za dobrobit partizana

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA