≫ 

Zvezda prodaje i Degeneka? Kinezi nude "lep" novac za defanzivca, na potezu Stanković

Crveno-beli vagaju između novca i očuvanja glavnog defanzivnog šrafa

  • 26
Miloš Degenek

Foto: Nikola Tomić

Crvena zvezda je u procesu ozbiljne rekonstrukcije ekipe, pošto je nakon Marka Marina, pred odlaskom još jedan važan šraf ekipe Miloš Degenek. 

Prema navodima Mozzartsporta, klub iz Ljutice Bogdana bi narednih dana trebalo da dobije zvaničnu ponudu za Australijanca od kineskog Šangaja SIPG tešku tri miliona evra, sa tendencijom da ta suma bude "pojačana" za dodatnih 500.000 evra.

Telegrafu je sa Marakane potvrđeno da postoji "jako interesovanje" Kineza za Degeneka koji bi, u slučaju da dođe do dogovora, drugi put napustio Crvenu zvezdu.

Čelnici crveno-belih su sada u dilemi, da li uopšte da ulaze u pregovore sa Kinezima, s obzirom na to da je Degenek jedan od najvažnijih igrača ekipe, najstabilniji član defanzivne linije, ili prihvatiti novac koji je u ovom trentuku takođe preko potreban klubu za konsolidaciju.

Podsećamo da je Zvezda odmah po plasmanu u Ligu šampiona otkupila Degenekov ugovor od Al-Hilala, investirala 1.5 miliona evra, što se pokazalo kao pun pogodak budući da je Degenek bio među najzaslužnijima za eliminaciju Kopenhagena i Jang Bojsa.

Nenad Milijaš, Miloš Degenek

Foto: Nikola Tomić

Zvezda je, valja podsetiti i na taj momenat, Degeneka prodala Al-Hilalu za 3.6 miliona, a sada bi, ako prihvati, sličnu sumu mogla da očekuje i od Šangaja. U tom slučaju trener Dejan Stanković bi se našao u iznenadnom problemu, jer bi ostao bez pouzdanog defanzivca, u ovom momentu i najpouzdanijeg, sa slabijim alternativama u vidu Pankova, Babića, Milunovića i mladog Erakovića.

Zasad, u Zvezdi vagaju ponudu, a nešto više u vezi sa ovom pričom bi moglo da bude poznato po povratku ekipe sa priprema na Kipru.

Šangaj je inače trećeplasirani tim kineske lige, šest bodova iza lidera Guangdžoa, a glavni aduti ekipe su ofanzivci Marko Arnautović i Brazilac Hulk.

Kao što je poznato, prelazni rok u najmnogoljudnijoj zemlji sveta traje do polovine februara.

Video: Za Degeneka luksuzni zatvor: U Arabiji živiš iza zida i čuva te američka vojska

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Voja

    17. januar 2020 | 11:19

    Nikako ali nikako !! Milunović da i to ekspresno , Degeneka nikako !!

  • Keli

    17. januar 2020 | 10:48

    Prodati ga a kupiti Sapica...

  • Саша

    17. januar 2020 | 12:16

    Никад да се направи екипа на дуже стазе.Све је ово замајавање и преживљавање.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA