≫ 

Terzić o prelaznom roku, Partizanovim transferima, grešci za cene karata u LŠ, odlasku Marina...

Generalni direktor crveno-belih o mnogim aktuelnim temama

  • 15
Zvezdan Terzić Foto: Telegraf

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić razgovarao je u četvrtak sa srpskim medijima koji prate najtrofejniji srpski klub na pripremama u Turskoj. Pored pojašnjenja sporne fotografije sa navijačima Partizana, Terzić je otvorio mnoge druge teme.

Tom prilikom Terzić je pričao o prelaznom roku, finansijama, ideji crveno-belih u narednom periodu, a pre svega se kratko osvrnuo i na odrađeni deo priprema.

- Izuzetno sam zadovoljan pripremama i kako Stanković radi. Ne očekujem visok stepen forme, noge su teške. Vidim koliko su pretrčali i koliko su opterećeni. Imamo katapult i vidimo koliko se ko zamara. Imaćemo ogromnu količinu trčanja, to je najbitnije, ne bi trebalo suditi na osnovu prvih utakmica. Prezadovoljan sam pritsupom i visokim presingom. Mnogo bolje nego protiv Poljaka. Lepo je pobediti zbog javnosti, ali rezultat nije bitan sada.

Prelazni rok

Seku Sanogo Seku Sanogo sa Mitrom Mrkelom; Foto: crvenazvezdafk

- Rekao sam na okupljanju da će prelazni rok biti nikad pasivniji za nas. Imamo sačuvan igrački kadar, u maju smo osvojili titulu, a avgustu ušli u Ligu šampiona, u decembru imamo 11 bodova više od Partizana. Sačuvali smo sve osim Marina, došao je samo Sanogo. Tokom jeseni smo tražili nekoga ko može u veznom redu da odgovori zahtevima. Imamo nagomilan kadar, negde tri četiri rešenja na jednoj poziciji, što otežava posao treneru i njima da ne mogu da uđu u formu.

- Dolazaka sigurno neće biti, možda samo odlazaka. Kasnimo šest meseci, možda i više sa forsiranjem mladih igrača. Da afirmišemo pre svih Veljka Nikolića i Željka Gavrića. Možda je neprijatno reći, ali je tako da su trenutno dva naša najbolja igraca. Ostaje žal što ih nismo odmah povukli iz Graficara, da igraju Ligu šampiona. Možete li da zamislite kakve bi cene bile da su igrali Ligu šampiona. Napravili smo grešku.

O strancima koje je otpisao Stanković

- Žander, Van La Para i Kanjas nisu u planovima Stankovića i gledaćemo da ih barem damo na pozajmicu ako ne bude transfera. Imamo neke ponude.

- Dva kluba su zainteresovana za Van La Paru, u narednim danima će se znati nešto više. On ima tu otežavajuću okolnost da je igrao već za dva tima, tako da može da ode samo u određene zemlje.

Situacija oko Degeneka i potencijalnog odlaska

Miloš Degenek Miloš Degenek; Foto: Marko Jovanović

- Mislim da su jedne dnevne novine zlonamerno gurnule članak da Zvezda tera Degeneka. Niti Zvezda hoće da proda Degeneka niti on želi da ide iz Zvezde. Ako Degenek izrazi želju da ostane, sigurno neće otići. Za transfer su potrebne obe zadovoljne strane. Ali Zvezda se najviše pita, mora da se nađe neka sredina.

Finansijska situacija

Zvezdan Terzić Zvezdan Terzić; Foto: Marko Jovanović

- Ne može Zvezda imati stabilnu situaciju ako ne proda igrača iako se igra Liga šampiona. Transferi su neminovni i svakih šest meseci moramo da prodajemo igrače.

- Zvezda ima 30 miliona evra rashoda godišnje. Zvezda je mogla da troši 12 miliona kad je bila druga i ispadala od Kairata. Za više je potrebno 30 miliona za život kluba. Ne za vraćanje dugova. Ceo dug iz 2014. je vraćen, ostao je samo porez od milion i po evra. Čak 35 miliona je izvađeno keša, dok je 25 otpisano. Danas imamo dug od 25 miliona koji ne opterećuje, jer 16 još nije ni dospelo. Da smo na nuli nasledili dug 2014. imali bismo 17 miliona viška na računu uz sve plaćene obaveze.

Zašto je Marin jeftino prodat?

Marko Marin Marko Marin; Foto: Marko Jovanović

- Niko ne kaže kako je Zvezda za 700.000 evra dovela Marina, svi napadaju što smo ga prodali za 1.7 miliona. Godine su te koje određuju cenu na tržištu. Marin je imao 1.2 neto platu, plus 500.000 evra bonusi. Kada dodate porez onda dođete do toga da je Zvezda preko dva miliona davala Marinu.

Da li boli što je Partizan prodao Pavlovića za 10 miliona,a Zvezda ne može da ostvari nešto slično i pored igranja u LŠ?

Strahinja Pavlović Strahinja Pavlović; Foto: Marko Jovanović

- Drago mi da je Partizan polako staje na noge posle niza godina lošeg funkcionisanja. Nije floskula, ali je jak Partizan potreban srpskom fudbalu. Mogao je da priušti sebi luksuz da gura klince, jer treću godinu ostaje bez titule. Mogao sam to u OFK Beogradu, šta bi bilo s našim rukovodstvom da tri godine ostanemo bez titule. Nismo trgovačko preduzeće, nego sportski klub.

- Evropa iz naše lige prepozanje samo klince, na 30 bodova manje Partizan je mogao da gura klince. Ko god pusti mlade, ima ponudu. Nisu izmislili toplu vodu, ali morate da vodite izbalansiranu politiku. Treću godinu ostaje bez titule. Priznajem, Zvezda je trebalo da dozvoli luksuz da gura klince. Nismo ih stavili u izlog. Da su Gavrić i Nikolić igrali, imali bi ponude od desetine miliona evra.

Cene karata za Ligu šampiona su bile preskupe

Navijači Crvene zvezde, Delije Marakana na meču Zvezda - Bajern; Foto: Marko Jovanović

- Pogrešna je bila cena karata, nismo smeli to da dozvolimo. Zvezda je narodni klub. Ja nisam ni bio tu, samo su mi javili, bila je četveročlana komisija. Poslao sam im poruku "Zar ne mislite da je malo previsoko"? Ko radi taj i greši, ne bežim od odgovornosti, jer sam ja kao generalni direktor mogao sve da stopiram. Ali sam podržao svoje saradnike.

Igračima ne dugujemo ništa

- Kuloarskih priča uvek ima, ne duguje se igračima ništa. Imamo svaka tri meseca kontrolu. Kako dobiti UEFA licencu ako dugujete igračima. Dobićemo 31. marta opet licencu, u prvom krugu. Finansije su besprekorne. Mi nismo nikad prolongirali dugove kao Partizan da bismo došli do licence.

(Izveštač Telegrafa iz Antalije, Mario Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvezdaš

    30. januar 2020 | 12:52

    Pravi čovek na pravom mestu, podrška direktoru terziću...

  • Deki

    30. januar 2020 | 13:22

    Nesrećo! Nisi se dobro izrazio, kaže se kupili smo 11 bodova prednosti!

  • Romantic

    30. januar 2020 | 13:26

    Kako ga nije sramota da pominje OFK Beograd

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA