"Novi Mesi" u Dinamu iz Zagreba: Najveći talenat Argentine predstavljen na Maksimiru

Znam da ovaj klub ima fantastičan pristup mladim igračima - kaže Matijas Godoj

  • 7
Matijas Godoj, Dinamo Zagreb, Zoran Mamić Foto: https://gnkdinamo.hr

Reprezentativac Argentine u mlađim kategorijama, Matijas Godoj, novi je fudbaler Dinama iz Zagreba! Modri, koji su ove zime oborili rekord Balkana transferom Danija Olma u Lajpcig, nastavljaju sa praksom dovođenja mladih i talentovanih fudbalera, koje kasnije prodaju za desetine miliona evra u bogate evropske klubove.

Godoj je igrao za Argentince u kategorijama do 18 godina i u dva navrata je osvojio titulu prvaka u Južnoj Americi.

On je do sada igrao za Atletiko Rafaelu i u Zagrebu će za početak igrati u rezervnom timu šampiona Hrvatske.

Igra na poziciji desnog krila, došao je na pozajmicu do kraja sezone za 300.000 evra, uz obavezan otkup na kraju sezone za 1.500.000 evra, što znači da će klub sa Maksimira isplatiti manje od dva miliona evra za "novog Mesija", fudbalera koji važi za najvećeg talenta Argentine.

Postojala je opcija i da on dođe u Dinamo preko Intera iz Majamija, koji je u vlasništvu Dejvida Bekama, ali Argentinac nije želeo da igra MLS i odlučio se da odmah dođe u Evropu, te je potpisao za Dinamo.

- Izuzetno sam srećan zbog dolaska u Dinamo. Od samog početka, kada se pojavila priča o opciji dolaska u Zagreb, navijao sam da se to i završi na taj način. O Dinamu sam se mnogo informisao, znam da je svetski rekorder po broju igrača koji su igrali finale Svetskog prvenstva, s fantastičnim pristupom mladim igračima na njihovu putu u seniorski nogomet. Isto tako znam da je Leandro Kufre bio u Maksimiru, kao i Sigali koji je u Dinamu ostavio veliki trag, a sada igra u Rasingu. Verujem da ću opravdati poverenje i provesti puno lepih trenutaka u Dinamu - rekao je Godoj nakon potpisa ugovora za Dinamo.

Pogledajte neke od njegovih najboljih poteza:

Video: Napadač Dinama iz Zagreba želi u reprezentaciju Srbije!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoćo

    12. februar 2020 | 16:55

    Mozemo ih voliti ili ne voliti, cinjenica je da su miljama ispred Partizana i Zvezde..

  • nscz

    12. februar 2020 | 16:58

    Ne sumnjam uopste. Samo gledajte kako se posluje. Ovaj ce da vredi 30 miliona. A placen 1,5 mil. A koliko ce da vrede Van Prevara od 2 miliona i ivanic od 1,8 miliona. Pa sigurno po 200.000

  • runi

    12. februar 2020 | 15:45

    Najveci klub u ovom delu Evrope. Prodati igraca za 45m... pa zvezda i partizan ne mogu tooiko da dobiju za 20 godina. Svaka cast za NK Dinamo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA