≫ 

Vreme čitanja: oko 5 min.

Skandal pred Marakanom: Navijači Zvezde napali ekipu Telegraf.rs!

Vreme čitanja: oko 5 min.

Reporteri Telegrafa su bili na licu mesta, ali su imali neprijatno iskustvo!

Pred nama je 162. večiti derbi, a ružne scene desile su se 45 minuta pre početka utakmice pošto je napadnuta ekipa Telegraf.rs, naša reporterka i kamerman, koji su, kao i svaki put, sa lica mesta prenosili najvažnija dešavanja uoči najvećeg meča srpskog fudbala.

U jednom momentu trojica momaka pretećeg pogleda prišla su ekipi našeg portala i onemogućili našu reporterku da radi svoj posao.

- Mrš stoko... - dobacio je jedan od trojice momaka pre nego što su krenuli da insistiraju da se snimak obriše.

Nije vredelo nijedno objašnjenje, huligani su pretili i nasilno prekinuli "lajv" prenos koji je naša ekipa radila, tako što su zgrabili i čupali kablove kamere. "Problem" je, izgleda, bio taj što su oni uhvaćeni u kadru, naravno kao i svaki navijač koji je tuda prošao, što ih je najviše iziritiralo.

Napad na našu novinarku tada se pojačao.

- Briši ovo, šta snimate, ovo ćeš sve da obrišeš, razbiću ti sto posto. Ne interesuje me. Ajde, mrš odavde - kidisao je jedan od ove trojice momaka.

Srećom, sve se i na tome završilo.

U nastavku pogledajte kako je, iz ugla Telegrafa, izgledao derbi dan.

UŽIVO:

17:06 - Tuča navijača! Prema saznanjima Telegrafa, sat vremena pre utakmice došlo je do sukoba navijača na uglu Lamartinove i Nebojšine ulice. Zasad nema informacija o broju povređenih.

16:59 - Skandal pred Marakanom! Navijači Zvezde su, ničim izazvani, napali ekipu Telegrafa koja je, kao i pred svaki derbi, obavljala zadatak u cilju informisanja javnosti.

15:34 - Opsadno je na Autokomandi, gde jake snage policije brinu o bezbednosti navijača koji budu krenuli ka stadionu. Pripadnici žandarmerije pod "punom opremom" poređani u dugom špaliru motre na okolinu. 

žandarmerija autokomanda Foto: Telegraf.rs

15:00 - Lep gest Partizana koji je intenzivirao humanitarni rad u proteklom periodu. Crno-beli su dan pre derbija ugostili svog navijača Luku Petrovića Jovanovića, koji boluje od teškog malignog oboljenja.

Luka je ispunio san i prisustvovao poslednjem treningu prvog tima pred derbi.

14.55 - Oglasio se Ben. Spreman je da šutira penal ukoliko ga bude i želi da se revanšira Partizanu.

14.15 - Duh derbija oseća se na svakom koraku, pa tako i u prodavnicama, gde navijači vode borbu za pozicioniranje čipsa sa grbom Zvezde i Partizana.

14.10 - Na Marakani očekuju oko 35.000 navijača na tribinama tokom 162. večitog derbija, saznaje Telegraf.

13.45 - Kakav je skor Sava i Dekija u večitim derbijima koje su igrali? I jedan i drugi su odigrali veliki broj derbija u kojima su imali zapažen učinak. Savo je imao 3 pobede, 3 poraza i 4 nerešene, a Deki 3 pobede, 2 remija i 4 poraza.

13.35 - Patriotske stepenice Delija ispred "Gazimestana" na Marakani. Delije su prilaz severnoj tribini iz Ljutice Bogdana ofarbale u boj srpske trobojke.

 
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by @mrredstarbelgrade on

13.20 - Podsetite se kako su se Grobari zagrevali za derbi. Nekoliko dana uzastopno gorele su baklje u Humskoj ispred južne tribine, uz pesme protiv Crvene zvezde.

13.00 - Poruka FSS-a: Neka pobedi bolji! Uz zajedničku fotografiju Dekija i Sava iz perioda u reprezentaciji.

 
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Football Association of Serbia (@fudbalskisavezsrbije) on

12.15 - Kladionice daju blagu prednost Zvezdi. Kvota na keca je 2,25, iks je 3,25, dvojka 3,50. U Meridian kladionici možete da odigrate i strelce golova i ko su favoriti da zatresu mrežu na derbiju.

11.45 - Ultras fotos došao na derbi. U razgovoru za Telegraf otkrio nam je da je gledao derbije u 58 zemalja, ali nigde nije video ludilo koje prave Delije i Grobari.

11.00 - Savo i Deki za Telegraf izabrali kombinaciju najboljih 11 od igrača iz njihovih generacija Partizana i Zvezde. Pogledajte kako je ko izabrao idealnih 11.

10.30 - Podsetite se kako je Deki počeo karijeru u Partizanu, koji ga je proglasio netalentovanim.

10.15 - Interesantna je priča kako je Savo Milošević razbio glavu posle derbija, pa Delijama odgovorio na uvrede maramom na glavi.

Očekivana postava Crvene zvezde:

FK Crvena zvezda, sastav Očekivana postava Zvezde za 162. večiti derbi; Foto: Telegraf

Očekivana postava Partizana:

Partizan sastav 2 Očekivani sastav Partizana za 162. večiti derbi; Foto: Telegraf

Sudija - Lazar Lukić

Sudija večitog derbija je Lazar Lukić, koji će debitovati kao glavni arbitar na svetkovini srpskog fudbala zvanoj večiti derbi. Već posle vesti da će on deliti pravdu, navijači oba kluba počela su da mu "kopaju po prošlosti", pa su tako Grobari pronašli njegove zvezdaške Fejsbuk statuse iz 2008. godine, dok su ga navijači Zvezde optužili da je svirao nepostojeći penal za Partizan koji je nedavno svirao protiv TSC-a.

LAZAR LUKIC Lazar Lukić, glavni arbitar 162. večitog derbija; Foto: MN Press

Navijači

Delije će tradicionalno ispuniti severnu tribinu, a nema sumnje da će i većina navijača na istočnoj i zapadnoj tribini biti pristalice crveno-belih jer se meč igra na Marakani.

Sa druge strane, Grobari će imati drugačiji raspored za predstojeći derbi i u najvećem broju ispuniti južnu tribinu, a biće izdvojen i "kavez" između istoka i juga za frakciju "Zabranjeni".

Na ovom meču neće biti frakcije "Partizanovci", koju je poslednjih godina vodio Miloš Radisavljević Kimi, koja je prestala da bude aktivna.

162. Večiti derbi, Delije Sever, Grobari Jug, Fk Crvena zvezda, Fk Partizan, navijači, huligani Navijači Zvezde i Partizana; Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Nikola Tomić/Shutterstock

Interesantna je i istorijska priča o nastanku rivalstva između večitih rivala, o tome kako su nastali nadimci Cigani i Grobari i kako je duel Zvezde i Partizana postao jedan od onih koji izazivaju najveću mržnju u svetu.

TV prenos

162. večiti derbi prenosi Arena sport na svom 1. kanalu, a program će početi dva sata ranije studijskom emisijom.

Sa produkcijske strane, minimalne su razlike u odnosu na standarde koji važe za prenos utakmica Lige šampiona koje radimo. Prenos ćemo raditi sa 15 kamera, imaćemo dodatnih osam za studijske potrebe. Naši gledaoci mogu da očekuju kadrove iz vazduha snimane dronom, četiri punkta oko stadiona sa kojih ćemo prenositi atmosferu našim gledaocima a snimaćemo uživo i kretanje autobusa sa igračima Partizana koji stižu iz njihovog sportskog centra – istakao je direktor Televizije Arena sport Nebojša Žugić.

Video: Skandal pred Marakanom: Navijači Zvezde napali ekipu Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera poštar

    1. mart 2020 | 12:54

    Ja navijam za svoj klub, ali ne vredjam protivnički klub.

  • M.K.

    1. mart 2020 | 12:32

    ⚪🔴⚪🔴⚪🔴✨✨✨✨✨🍀Puno uspeha Delije!

  • MILAN

    1. mart 2020 | 20:57

    Kakvi bre navijaci. To su obicne bitange. PROFITERI. Pravi NAVIJACI nisu na sever I jug. HULIGANI su na ceni. UPRAVE I VLAST KRIVE.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA