Sportingovi huligani iza rešetaka zbog napada na igrače: Čovek koji je doveo Mihu oslobođen!

Epilog suđenja koje je trajalo dve godine

  • 0
navijači sportinga Foto: youtube/big grande

Pravda je stigla huligane lisabonskog Sportinga koji su 2018. godine upali u svlačionicu kluba, maltretirali i pretukli igrače - sud u Lisabonu im je odredio zatvorske kazne!

Devetorici nasilnika Sud je izrekao ukupnu kaznu od pet godina zatvora, dok je još njih 29 osuđeno na ukupno četiri godine i deset meseci.

Suđenju, koje je trajalo dve godine, u svojstvu svedoka prisustvovali su i tadašnji igrači Sportinga, među njima i golman Rui Patrisio koji je rekao da su mu huligani pretili da će mu polomiti vilicu. Najgore od svih prošao je holandski napadač Bas Dost koga su nasilnici udarali po glavi i naneli mu posekotine koje su mu sanirane u bolnici.

Razlog upada huligana Sportinga bilo je njihovo nezadovoljstvo rezultatiam ekipe u to vreme.

- Naredili su nam da skinemo dresove i rekli nam da smo sramota i da će nas sve pobiti. Bilo je veoma stresno - ispričao je golman Rui Patrisio.

Patrisio, koji je kao i većina igrača tada napustio klub, seća se da je sekretar tima pokušao da zaključa vrata pred huliganima, ali da su ga oni preduhitrili i nadjačali, a onda je nastao horor u svlačionici.

- Ušli su sa fantomkama na glavama, ništa nisu pričali, samo su krenuli na nas. Bili su vrlo agresivni i naoružani. Nastao je haos, bilo je dima od baklji, koje su bacili kada su ušli u svlačionicu. Pokušali smo da ih smirimo, ali su bile previše agresivni.

Spekulisalo je da je tadašnji predsednik kluba Bruno de Karvaljo bio podstrekač napada na igrače, ali te tvrdnje nisu dokazane na sudu. Karvaljo je nedugo posle toga angažovao srpskog trenera Sinišu mihajlovića, ali je ovaj psoel samo dve nedelje dobio otkaz pošto je u klub stigla nova rukovodeća garnitura.

Mihajlović je na sudu kasnije dobio novac na ime odštete zbog jednostranog prekida saradnje.

Na sudu je kao svedok bio prisutan i igrač Mančester junajteda Bruno Fernandes koji je tada nastupao za lisabonske "lavove".

- Tako nešto u životu nisam doživeo. Više sam se plašio za živote svoje porodice nego za svoj, posebno za ženu i ćerku. Rekao sam tada ženi da ode u Porto gde bi bila na sigurnom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA