≫ 

Asano tokom korone postao zver i moćno oružje Partizana: "Prvi dolazi na treninge, poslednji odlazi"

Trener Partizana Savo Milošević opisao koliko je Japanac u poslednje vreme postao

  • 0
Takuma Asano Foto: Marko Jovanović

Trener Partizana Savo Milošević pričao je o utakmici protiv Spartaka iz Subotice, koju crno-beli igraju u subotu od 16.30. On je istakao da respektuje rivala, ali da je za njegovu ekipu bitno da pobedi, kako bi obezbedila drugo mesto i kako bi mogao da se fokusira na Kup, gde crno-bele u polufinalu čeka večiti derbi protiv Crvene zvezde već u sredu.

- Još jedna utakmica u nizu, nadam se da hvatamo ritam. Sa još jednom pobedom bismo praktično obezbedili drugo mesto, to bismo mogli da arhiviramo i stavimo Kup na prvo mesto. Što se naše ekipe tiče svi su u dobrom stanju, posle dugo vremena nemamo povređene igrače. Suma će sutra igrati, videćemo još koliko, i on je u konkureniji za tim, to su dobre stvari.

- Što se tiče Spartaka, mi smo ove godine relativno lako izlazili na kraj sa njima, ali to nam je opomena, jer moramo da budemo obazrivi, jer jednu ekipu je teško pobediti više puta. U pitanju je ekipa koja ima zavidan kvalitet u gornjem je delu tabele i ekipa su vredna respekta i poštovanja. Mi smo tim koji, videlo se i na prethodnoj utakmici, ako se malo opusti da imamo problem. Ponovo apelujem na moj tim da zadrži koncentraciju do kraja.

Najavio je Savo Milošević i promene u sastavu u odnosu na meč u Surdulici.

- Biće promena, ali imamo kasnije trening u pola četiri, pa ćemo nakon toga doneti konačnu odluku, ali biće jedno 4-5 promena, mislim da je i to logično, jer taj teren u Surdulici je težak teren, zahteva mnogo više energije, pa ćemo neke da odmorimo, a imamo i momke koji su u stanju da adektvatno zamene startere i to će biti prilika za njih da se dokažu.

Umar Sadik, Savo Milošević, FK Partizan Savo Milošević i Umar Sadik; Foto: MN Press

Milošević je prema našim saznanjima održao sastanak sa Sadikom "oči u oči", na kojem je palo "ribanje", ali o tome nije hteo javno da priča.

- Razgovaramo konstantno, ja razgovaram i individualno sa igračima, ali to neću širiti, to će se rešavati tokom sezone - kratko je poručio Milošević.

Novinare, koji su i ovoga puta pitanja mogli samo da postavljaju tako što ih unapred pošalju portparolki Biljani Obradović, jer nisu mogli da prisustvuju konferenciji, zanimalo je kakav je status Bojana Ostojića, koji je ostao na klupi na poslednje dve utakmice.

Bojan Ostojić Bojan Ostojić; Foto: partizan.rs

- Doveli smo Vitasa koji je imao period adaptacije i svojim pristupom se nametnuo na treninzima. To ne znači da Ostoja zaslužuje klupu. Trenutno imamo situaciju da mogu samo dvojica da igraju, prošle sezone nismo imali prostora da ih menjamo. Sada imamo tu mogućnost i to ćemo i sutra uraditi, maksimalno računam na njega kao i pre, on je fizički u fenomenalnom stanju, psihološki isto, siguran sam da će biti u ekipi naredne godine na puno utakmica.

Đorđe Ivanović ima manji problem sa povredom i pod znakom je pitanja za put u Suboticu.

- Đorđe vuče povredu članka već desetak dana, što se njega tiče moramo da vidimo posle treninga da li je 100 odsto spreman. To važi za sve igrače Partizana u ovom momentu, ako ima i manji problem, nećemo rizikovati. Takva je bila situacija i sa Sumom.

Upitan je Savo Milošević i o Takumi Asanu i da li je eventualno trebalo da mu se objašnjava zašto je nastao prekid u Surdulici.

- Takuma ne postavlja nikakva pitanja, uvek odgovara na naša pitanja i uvek je to klimanjem glava. Što se tiče našeg fudbala nisam video većeg profesionalca kao što je on i to mora da se vrati. On radi svaki dan, prvi dolazi na trening, poslednji odlazi sa treninga, za vreme korone je svaki dan radio intenzivno, kada smo dobili mogućnost da treniramo na Teleoptiku radio je fenomenalno, imao je problema sa adaptacijom, ali u poslednje vreme se dosta smeje, to je znak da se adaptirao i na ekipu, jer je i on bio u teškoj situaciji pre Partizana kao i Sadik.

- Potpisao je za veliki klub, pa išao sa pozajmice na pozajmicu, tek sada se adaptirao ovde i dobro se oseća, što je jako bitno. Ima i socijalna barijera jer dolazi iz druge stredine i trebalo je sve da legne, presrećan sam zbog njega i mislim da je tek počeo da vraća klubu ono što može.

Savo je na kraju poručio i da problemi sa disciplinom pojedinih igrača neće uticati na atmosferu u ekipi, niti na planove za prelazni rok.

- Neće ništa promeniti, sve su to problemčići koje rešavamo u hodu. Ja nisam ni na koga ljut individualno, mi rešavamo probleme u cilju da upravo to, grupa bude homogena i da niko ne može da prelazi crvenu liniju i izlazi iz okvira grupe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA